PDA

View Full Version : Koji posao najbolje radi ?

Davor
10-09-2003, 06:40 PM
U cemu je po VASEM misljenju Vlado najbolji; kao kompozitor, izvodjac, tekstopisac, aranzer, instrumentalista, ili nesto "deseto"? Mislim da je za mene to pitanje pretesko, pa ga ostavljam drugima :wink:

jeca
10-09-2003, 06:54 PM
Heheh...... tesko pitanje.... tekstovi prelepi, puni emocija!
Kao tekstopisac, po meni, ali i kao kompozitor, aranzer..maaaaa.....teeesko pitanje :wink:

majabl
10-09-2003, 09:16 PM
E, jest i ti pitas... Kao pjevac, ali pjesama koje je sam napisao, kononovao, a, napisao aranzman i odsvirao... To znaci da se njnegov rad ne moze pojedinacno opisati, sve je povezano i najbolje radi sce sto radi...

Nikola
10-09-2003, 10:37 PM
A ja mislim da pitanje nije tesko. Vlado je jednostavno u svemu odlican i bila bi greska bilo sta izdvajati.

CACANKA
11-09-2003, 12:41 PM
MISLIM DA VLADOV RAD MOZEMO POSMATRATI U CELINI.I STVARNO JE KVALITETAN I DOBAR,TAKO DA NE MOGU DA SE ODLUCIM!

Milenaaaa
13-09-2003, 11:31 PM
Mislim da on najbolje radi posao zavodnika i idola tinejdzerki....ali kad bi se uozbiljili:)...eeee...onda ipak ipak ipak najbolje radio posao pevaca ...jer ja ne bih mogla da zamislim nasu muzicku scenu bez njegovog glasa....dakle,pevac ako bas mora da se bira!POZDRAV! :wink:

kVu
16-09-2003, 03:18 AM
auu, izgleda da ovde jedino ja imam m**a za kritike... neka neka, i treba mu malo kako bi jos vide napredovao. Pi kako sam ja dobra dusha :twisted:

Naravno, Vlado je na prvom mestu kao kompozitor, aranzher i snimatelj (u to sam se uverio kad sam cuo kako zvuci SLAJD gitara na niggorovom albumu). Tekstove jos uvek nema kao nekad Bijelo Dugme, Parni Valjak, Balasevic i sl... Ipak su to textovi koji ce uvek biti "fresh", a ljudi ce je slusati bez obzira na to kako je snimljena, isproducirana i sl... Ne znam, ali cini mi se da "navika" nece bas potrajati "decenijama" upravo zbog tekstova i nesto jednostavnijih melodija (ali opet se izdvajaju od vecine domaceg krsha i nesto je najbolje u poslednjih 10 godina kod nas). Cini mi se da su textovi previse direktni. Vlado, dodaj mal prave poezije i cudo ces da napravish...

Ja se i dan danas najezhim kad cujem "Sve jos mirise na nju" od Parnog Valjka ili naprimer od Dugmeta "Lose Vino ili Evo, zaklecu se ...." Sa V.G.-ovog starog albuma bih jedino mogao da izdvojim pesmu "Lazhni Ljudi". Cini mi se da ce ta pesma malo vise potrajati...

veliki vozdric svima!

Trofazna Silverova Struja
16-09-2003, 09:50 PM
Ja mislim da je Vlada najbolji u pranju sudja :lol:
Samo me zanima jos jer zna i da pegla?!?
Mozda mu dok pegla najbolje nadolaze stihovi..ko zna :D

Veliki Pozdrav svima!

jela
18-09-2003, 09:40 PM
kVu ajd da te podrzim u vezi s tekstovima,ni ja ne mislim da su mu tekstovi najsvjetlija tacka,da to moze i bolje.al zato za ostalo nemam primjedbu :wink:

Staša
18-09-2003, 09:56 PM
kVu ajd da te podrzim u vezi s tekstovima,ni ja ne mislim da su mu tekstovi najsvjetlija tacka,da to moze i bolje.al zato za ostalo nemam primjedbu :wink:

a eto,bas naprotiv, ja sam se upravo za tekstove vezala ...to me je prvo "osvojilo" ,naravno muzika je sjajna a o aranzmanima i produkciji ne vredi da pricam jel veze s vezom nemam oko toga ... :oops:

jela
19-09-2003, 08:26 PM
Nisam ni ja bas profi da se nesto razumijem u muz. i ostalo,nego cisto to kazem amatrski.Ne kazem da su mu losi tex. samo mislim da on to moze i bolje,sto bi reko kVu da ubaci malo poezije.

kVu
20-09-2003, 01:50 AM
Neko se napokon i sa mnom slozhio. JUPIII! :wink: Aj' sad, aj' sad, ko sme da me dira ??? :twisted: :twisted: :twisted: :?:

Staša
20-09-2003, 07:53 AM
Nisam ni ja bas profi da se nesto razumijem u muz. i ostalo,nego cisto to kazem amatrski.Ne kazem da su mu losi tex. samo mislim da on to moze i bolje,sto bi reko kVu da ubaci malo poezije.

Pa,pazi :arrow: poezija je jedno a pesme su drugo...to mi je prvi Vuk rekao jos zimus kad smo se upoznali ...ja pisem textove takodje ali eto kako ti kazes sa malo vise poetike u sebi :roll: i dzaba ga bilo kad to ne moze da se pretoci u pesmu sa melodijom i ostalim...bar on nije nasao resenje za ono sto sam mu tada poslala ...tako da nije to presudno ...
A Vuce ,jel tako bilo ? :wink:
Poenta moje price ko 'oce lirsku pesmu nek kupi knjigu poezije ...meni su i ove savrsene :D :D :D

kVu
20-09-2003, 08:16 AM
Pa,pazi poezija je jedno a pesme su drugo...to mi je prvi Vuk rekao jos zimus kad smo se upoznali ...ja pisem textove takodje ali eto kako ti kazes sa malo vise poetike u sebi i dzaba ga bilo kad to ne moze da se pretoci u pesmu sa melodijom i ostalim...bar on nije nasao resenje za ono sto sam mu tada poslala ...tako da nije to presudno ...
A Vuce ,jel tako bilo ?
Poenta moje price ko 'oce lirsku pesmu nek kupi knjigu poezije ...meni su i ove savrsene

Ajd josh ovo pa na spavanjac. Ne rade mi nesto nasa slova, ne znam zasto ???

U pravu si Stasha, tacno je da su njegovi textovi dobri, ja sam se prepoznao u svakom tako da, toliko o tome da li pogadjaju... Problem je u totalno drugoj stvari. Tekst je taj koji se pamti, a Vladin tekst tesko da mozes da izrecitujesh, a da ima tu tezhinu kao dela Parnog Valjka, Balasevica, Corbe i sl... Ne znam kako to drugacije da ti objasnim, jednostavno znam da i nisam bio odusevljen kad sam kupio CD, otvorio knjizicu i procitao textove, sve dok nisam pustio na plejer... E, tu se vec sve uklopilo. Ne znam, jednostavno mi ne "zrache". Fali im neshto... Da bih ti pokazao na shta mislim, napisacu ti rechi jedne moje pesme (koja ce se naci na mom albumu, dakle "premiere":D :D :D mozda bude par ispravki u textu) i kako JA mislim da treba pristupiti tome... Drugacije ne znam kako da objasnim... :wink:
.........................
Video je onaj ko je trebao... tako da nema potrebe da stoji vishe... Mada stoji u Stashinom citatu, al sta je tu je...

Staša
20-09-2003, 11:42 AM
U pravu si Stasha. Problem je u totalno drugoj stvari. Tekst je taj koji se pamti, a Vladin tekst tesko da mozes da izrecitujesh, a da ima tu tezhinu kao dela Parnog Valjka, Balasevica, Corbe i sl...

Da, ali konkretno kod Balasevica muzika je skroz u drugom planu ...jel' imas Dodir Svile ?
Svaka pesma je tako napisana da joj ne treba melodija ...i suvise je jaka za melodije ...ne znam kako ja tebi da objasnim ..."Prica o Vasi Ladackom" ...mislim sta reci :?: Najjaca pesma po meni svih vremena, definitivno, ali on je skoro recituje ...ako shvatas na sta mislim ...tu je muzika u drugom planu ...treba znati i ukopiti SVE :wink:

Da bih ti pokazao na shta mislim, napisacu ti rechi jedne moje pesme (koja ce se naci na mom albumu, dakle "premiere":D :D :D mozda bude par ispravki u textu) i kako JA mislim da treba pristupiti tome... Drugacije ne znam kako da objasnim... :wink:

KHM KHM ;)

Lazem by Vuk Aleksic kVu :shock: :D :shock: :D 8) :o :P :P

Vec duze vreme
kroz moje vene
tece ledena reka
ko Sibir velik
ko Sibir hladan
i kad svuda letuje.

Na mom se nebu ne vide zvezde
a muziku mi pravi oluja
i dok me vetar u vrtlogu dize
shvatam da ne mogu lagati vise

ref:

Lazem, lazem, sve oko sebe
lazem da ne mislim na tebe
lazem, a lazem samog sebe
lazem, ma i kad kazem
da sam hladan kao stena
da mi ne treba zena
koja potezom jednim
moze svet da mi oboji.

Nikad me nisu dotakle drazhi
kad neko plete mrezu od lazi
to sto me sada gromovi tuku
i spremne strele u tvome luku (ovaj stih je smislila ortakinja, verovatno ga nece biti)

bla bla bla, aj da cujem review, kad ste me vec naterali da ovo paste-ujem... ufff, ubicu vas...

Komentar na tvoju pesmu :arrow: super je ,ali bih volela da cujem i kompletnu melodiju ,tj. muziku onda bih mogla da ti kazem kompletan sud ...ma, znam ja da ces je ti meni prvo proslediti kad je kompetiras ,'el tako :?: :wink: :D :D :D

jela
20-09-2003, 10:04 PM
Vuce nije ti posa ova pjesma,nije losa uopste.Nadam se da ces se uspijeti
sa tim.Jeste da Vlado nije bar po meni neki pjesnik,ali zvuci totalno iskreno i osjeti se nesto kad ga slusas.Ono sto nije reko rijecima kroz muziku i njegovo pjevanje je nadoknadio,super spoj.Jednostavno ima ONO NESTO.

MARINA
22-09-2003, 02:39 AM
POKAZAO SE KAO IZVRSTAN POZNAVALAC MUZIKE,S'OBZIROM DA MUZIKU NE RADI SAMO ZA SEBE I DA SE NE DRZI SAMO JEDNOG PRAVCA.PO MOM MISLJENJU IMA VEOMA DOBRE ARANZMANE I VISE GA CENIM KAO KOMPOZITORA.NE KAZEM DA GA NE CENIM KAO INTERPRETATORA,SAMO MISLIM DA ZA NIJANSU LEPSE PRAVI MUZIKU NEGO STO JE PEVA.U SVAKOM SLUCAJU,OCEKUJEM VEOMA BOLJU REAKCIJU PUBLIKE POSLE IZLASKA DRUGOG ALBUMA,I KAO STO RECE DEKI PANTELIC PUNU MARAKANU.
CHEERS,MARINA NO13
:D

jela
22-09-2003, 04:01 PM
E Marina bas si to lijepo rekla.Slazem se. :wink:

mici
22-09-2003, 07:23 PM
TESKO JE RECI STA JE NAJBOLJE U ONOME STO ON RADI JER JE SVE STO ODRADI SAVRSENO !!! :oops: :wink: :) :lol: :D

Z & Z
15-09-2008, 11:51 PM
po mom mishljenu - kompozitor :) :harfa:
Sta vi kazete :) ?

zavodnik
16-09-2008, 09:32 AM
Mmmm mislim da je textopisac . . .

Citao sam neke textove pre nego sto su izasle cele pesme i po tome mislim da je najvise talentovan za text.

Bilo bi dobro da proba da napise i neku knjigu . . .

Zeljka ex Z & Z
16-09-2008, 09:44 AM
Ja potvrdjujem na prvom mestu kompozitor, pa pevac,pa textopisac....:)

merima87
16-09-2008, 09:46 AM
uf, ne znam...:confused: posto je on ''sam svoj majstor'' nekako mi je sve povezano i ne bih mogla da odvajam...