PDA

View Full Version : Aranzer

Ellington
13-01-2004, 06:17 PM
Cao, Barba.
Interesuje me kad radish u studiju shta od softvera koristish
za aranzmane i orkestraciju.
Posto znam da radish na Mac-u, a ja sam josh uvek na PCju,
interesuje me shta mislish o programima BandInABox i CubaseSX
i shta mi savetujesh da koristim za unos kompozicija sa digitalnog klavira na PC (tj.shta je tebi najlagodnije za rad, prilikom komponovanja)

p.s. Kad primash posete u studiju ?

:D

sava
16-01-2004, 02:12 PM
znam,nisam ja Vlado,ali reci cu ti da je BandInABox igracka sto se tice aranziranja,cak i ne sluzi tome u profesionalne svrhe.Ako zelis nesto ozbiljno da radis tu su Logic,Cubase ili Pro Tools.

Vlado
02-02-2004, 12:58 AM
...tako je Savo! :wink:
Band in a box je BRUKA I SRAMOTA za svakoga ko se bavi muzikom...
Lično koristim Logic 6.0 a ovih dana uzimam Mac G5 i prelazim na Logic PRO!
Audio snimam na Mackie HDR 24/96...jako sam zadovoljan,on radi pod Unixom,stabilan je i ni traga ni glasa od one PC plastike...
Viva la musica!!! :D

Mary
02-02-2004, 10:17 AM
Sve sto je dobro radi pod Unixom, koji Unix imas?

BEOGRADJANIN
02-02-2004, 01:08 PM
kupujes to a meni majicu ? :lol:

Aca
21-02-2004, 11:55 PM
znam,nisam ja Vlado,ali reci cu ti da je BandInABox igracka sto se tice aranziranja,cak i ne sluzi tome u profesionalne svrhe.Ako zelis nesto ozbiljno da radis tu su Logic,Cubase ili Pro Tools.
Bravo, covece! Cubase i Logic-provereno sjajni. Cini mi se da ce Logic opet imati novina........a Pro Tools???Ima li ga negde na Netu za daunlodovanje, kakve su funkcije za razliku od ovih?...........

sava
22-02-2004, 12:59 AM
a Pro Tools???Ima li ga negde na Netu za daunlodovanje, kakve su funkcije za razliku od ovih?...........
Znas kako,ima ga za download,ali ti to nista ne vredi zato sto on radi samo na Digidesign sistemima. :wink:

Boskovic
26-03-2004, 12:03 AM
imash verziju ProTools FREE (ili tako nekako) za Win98 ali cija je primarna svrha da se upoznash sa PTsima. PT sistemi nisu samo bazicni softver vec i PT hardver kao i TDM/RTAS plugini....

dvuckovic
28-03-2004, 03:01 AM
Zaboravi na PT Free, ultranestabilno, samo ces se iznervirat.

Ellington
29-03-2004, 05:12 PM
Cubase SX2
nije loshe, na prvi pogled
(u odnosu na CakewalkProAudio je kao vasionski brod)
izgleda shashavo, a josh i ne radi.. a nije uopste lak za upotrebu.

Dobri su oni VST instrumenti..
I gde da nadjem npr gotove ritmove u njemu ?
Ili da mi on sam automatski napravi arrangement, sto radi Bandina ?
ajde, ako moze ukratko, u par recenica..

p.s. masa ljudi je u USA presla sa Logic na SX, jer Logic vise ne postoji na PC platformi,
a ona druga polovina je kupila Mac..

sava
29-03-2004, 10:28 PM
Fazon i jeste u tome sto nema gotovih ritmova i tih stvari...ako zelis ritam,ubaci sempl set bubnja i sviraj,ono sto ti treba i sto zelis ili snimi zivi bubanj.
Cubase i Logic su profesionalne studijske "alatke".Moras da razgranicis dve stvari:
1)Igracke:E-Jay,Fruity Loops,MTV music generator,Quinick,Magix music maker i naravno Band in a box.
2)Pro:Cubase,Nuendo,Logic,Sampltude,Digital performer,Pro tools pa i Sonar je tu negde izmedju.

Od tvojih afiniteta zavisi sta ces koristiti.Ako ces da slazes kockice sa semplovima (to radi i moja sestra od 13 godina), i zelis da budes malo kreativan i ubijes dosadu,onda koristi ovo pod 1.Za to ti onda ne treba ni PC,imas jako interesantan programcic na Ericson-u,zove se Music DJ...
A ako zelis da sam pravis svoje pesme i da budes Pro i originalan onda ti ne gine nesto od ovog pod 2.

Ako ti treba pomoc oko Cubase-a,VST,...javi se na p.p.Moj savet ti je da zaboravis na sve ono sto sam ti naveo pod 1),i u slucaju da te ovo stvarno interesuje ulozi mnogo truda i savladaj nesto od ovih pro stvari.Cak i kad budes savladao Cubase,ti nisi zavrsio,tu pocinje neka druga prica...Naravno sve zavisi od tebe,zelis li to ili ne.Ako ti zatreba pomoc javi se...Pozdrav :wink:

kVu
29-03-2004, 11:44 PM
Sta da ti kazem. Ja sam Logic savladao sam. Prvi put kada sam ga otvorio samo sam blejao i kliktao de god sam mogao moleci boga da nesto skontam. Onda sam malo citao help, bla bla bla i sve je polako krenulo... Sve u svemu, ne ocekuj da ces odmah poceti da radis kao pravi PRO... Isto kao i kad radis u Corelu ili nekoj drugoj poslovnoj aplikaciji..

pozz

Boskovic
31-03-2004, 01:27 AM
Pa jedno je poznavanje programa a drugo produciranje muzike. Na kraju Cubase, Logic itd. su samo alati...

sava
31-03-2004, 11:40 AM
Cubase i Logic su profesionalne studijske "alatke".
Pa to sam i rekao... :wink: