PDA

View Full Version : Kiša, grmljavina...

Mary
20-01-2004, 02:01 PM
Kako se snimaju zvuci kiše, grmljavine, šuma mora? Predpostavljam da nije - mikrofon pa na prozor...mada..ko zna...dakle?

kVu
20-01-2004, 03:51 PM
Uzmesh veliki kamion, agregat, puno benzina za agregat, opremu (sta je potrebno) bacis u kamion, suncobran da ne bi "ovlazila" oprema prilikom snimanja i kad vidis da su ti panduri za vratom kazes asistentu "mali, ti bezi u planine, ja cu u doline, ovaj kamion je ukraden!"... :mrgreen:

p.s. ako ti treba neki disk sa tim stvarima, javi se. Ja sam kolekcionar toga. Jednom prilikom sam odvrnuo do daske snimak kise i grmljavine i moja mama jadna pomislila da stvarno pada i odustala da mi mazne kola za taj dan, posto se plasi da vozi po kisi. ;)

Staša
20-01-2004, 04:02 PM
Sve je to lepo Vuče :D ali nisi odgovorio na pitanje koje btw. i mene jako zanima :wink:

kVu
20-01-2004, 04:18 PM
Pa pazi. Jesam ti odgovorio. Uglavnom se koristi standardna oprema, postoje i izuzeci ali da ne palamudimo o tome. Evo npr. kisu da uzmemo za primer: Gledas da uhvatis sto je vise elemenata mogucje, tako da snimanje od prozora ne dolazi u obzir. Potrebno je "uhvatiti" i dinamiku grmljavine i "razbijanje" kapljica o podlogu kako bi zvuk bio sto verniji. U principu, to je jako tezak i nezahvalan posao, ali je to i ono nesto sto, po mom misljenju, izdvaja dobrog producenta od sjajnog. :D

Nisam bas sasvim siguran u ove moje tvrdnje, pa ako ima neko nek me ispravi.

vozdricj!

BEOGRADJANIN
20-01-2004, 05:55 PM
hahah malo cu da budem bezobrazan! odes u wc - pisas, pr.... i eto ti kise i grmljavine !!!
hahahahhahhaa
sorry :lol:

CACANKA
20-01-2004, 07:13 PM
ako ti treba neki disk sa tim stvarima, javi se. Ja sam kolekcionar toga.
meni treba. :D

sava
23-01-2004, 11:39 PM
da ali tesko da ima likova koji ce cekati kisu i grmljavinu :D
Za ove stvari se uglavnom koriste semplovane sekvence (neko je to vec odradio za tebe) :wink:

sava
23-01-2004, 11:40 PM
. :roll:

kVu
01-02-2004, 12:18 AM
ma trip je to snimiti... kad bi bilo nekih para makar za prezivljavanje od toga, samo bih to i radio... s'a ce mi pesme, pisanje textova i sl... proputujes svet, co'ece... s'o kaze vlado "vr' vr'ova"

Aleksandar
03-02-2004, 10:20 PM
NA DISKU ZA CISCENJE IMAM I GRMLJAVINU I PTICICE I VOZOVE I KISU I SVE ZIVO SUPER JA TO BAS VOLIM :shock: :shock: .
AJDE CAO :wink: :wink: :wink:

Mary
03-02-2004, 10:26 PM
Smanji slova, annoying je. :roll:

Aca
05-02-2004, 11:49 AM
ako ti treba neki disk sa tim stvarima, javi se. Ja sam kolekcionar toga.
meni treba. :D

I meni!

kVu
05-02-2004, 06:22 PM
ajde... dogovoricemo neku akciju, verovatno cu nareckati sve stashi, pa nek ide cirkularno ;)

poz