View Full Version : Happy Valentine's Day
TaN|a
14-02-2004, 11:29 AM
Svim forumasima zelim sretan " DAN ZALJUBLJENIH " !
http://www.southernballoon.com/media/valentine/valent1.jpg
Onima koji nisu jos ili trenutno zaljubljeni :arrow: Nadam se da ce se i njima to ubrzo desiti :wink:
popovic
14-02-2004, 03:13 PM
Preduhitrila si me,ali nema veze,vidim ja prosao bi i ceo dan a niko ne spominje DAN ZALJUBLJENIH !!!
Pa srecan vam svima *DAN ZALJUBLJENIH* i sa moje strane!!!
Zorana!!!
CACANKA
14-02-2004, 05:35 PM
Heh,hvala,ne slavim ja to.
Nisam zaljubljena...
DIJANA
14-02-2004, 06:32 PM
E,da! Srecan Dan zaljubljenih!
:lol:
I nema veze ako neko nije zaljubljen / nisam ni ja, pa sta?! / , vazno je samo dobro raspolozenje!!! I sve ce biti OK. Ljubav je lijepa sama po sebi, a doci ce kad tad - vjerovatno onda kad se najmanje budete nadali. I tad ce sve biti super, super, super!!! :wink:
TaN|a
14-02-2004, 10:05 PM
Heh,hvala,ne slavim ja to.
Nisam zaljubljena...
CACANKA, ne "slavim" ga ni ja :arrow: Ali ga svake godine ispostujem kao i "Dan Zena" :wink:
Treba ziveti tako da ste uvek zaljubljeni u nesto...rece...neko...
Borjana
15-02-2004, 01:24 AM
Ha, i vama srecan DAN ZALJUBLJENIH!...ja ga ne slavim...alii zaljubljena jesamm...i to u tri tips, mada veceras sam se pravo zaljubilaau tipa koji nenormalno lici na Vladuuu...kakko glasom, tako i stasom! :wink:
JOj Boco,tesko se zaljubiti u takve,jel da? :wink:
Срећан св. Трифун и од мене!
Borjana
15-02-2004, 01:39 PM
JOj Boco,tesko se zaljubiti u takve,jel da? :wink:
Joj, Enaaa...totalno sam odlijepila za tipomm... :cry:
IKICA
12-02-2005, 08:36 PM
Evo blizi nam se 14.februar. DAN ZALJUBLJENIH
Cula sam da za ovaj dan ko nosi crveno bice UVEK ZALJUBLJEN...
zanima me,kako provesti ovaj dan.....sta pokloniti decku/devojci
Da li verujete u ljubav i koliko smo MI srecno zaljubljeni i lepo proslaviti ovaj dan?
Milica
12-02-2005, 09:03 PM
" U Rimokatoličkom kalendaru 14.februara je praznik Sveti Valentin,
a u Pravoslavnom Sveti Trifun.
Lakse je ustanoviti ko je bio sveti Trifun. Pravoslavna crkva kaže da je on zaštitnik vinograda i praznuje se naročito u onim mestima koja su poznata po vinogradarstvu, zbog dobrog roda grožđa, useva i plodova zemaljskih. Lečio je i izgonio demone, po čemu se pročuo, pa je pozvan da istera đavola iz Gordijane, kćeri cara Gordijana koji je vladao od 238. do 244. godine i uspeo je da je izleči. Kada je vladao car Demije, bilo je progona hrišćana, pa je i Trifun uhvaćen i izveden pred sud u Nikeji. Trifun nije odustao od svoje vere i pored raznovrsnih mučenja kojima je bio podvrgnut, pa mu je odrubljena glava 1. februara po starom, odnosno 14. februara po novom kalendaru 250. godine.
Za svetog Valentina je vezano nekoliko priča, tako da uopšte nije sigurno da li su u pitanju jedan, dva ili čak tri čoveka. Ono što je sigurno je da je bio hrišćanin i da je lečio ljude, po čemu je bio poznat. Tokom progona hrišćana, on je ubijen 14. februara 269. ili 270. godine. Po jednoj od legendi, on je iz zatvora pisao poruke prijateljima “Setite se vašeg Valentina”, “Volim te” i “Tvoj Valentin”. Za ovu poslednju poruku legenda kaže da ju je uputio ćerki svog tamničara sa kojom se bio sprijateljio. Dva veka kasnije, papa Gelasije je odlučio da prekine paganski festival ljubavi koji se održavao 15. februara tako što će ga pomeriti za dan ranije. Crkva je shvatila da Bog nema ništa protiv proslavljanja ljubavi, ali nije u redu da proslava ima paganska obeležja. Tako se proslavljanje ljubavi poklopilo s obeležavanjem dana kad je stradao sveti Valentin."
Posto ja postujem i slavim sve po pravoslavnom kalendaru - 14.februara slavim Sv Trifuna
ana JA
12-02-2005, 10:00 PM
U Jagodini se svake godine obelezava ovaj dan na skveru pod nazivom "Vi nama ljubavnu poruku,mi vama kondom",samo za punoletne,naravno.Ja ovaj dan ne obelezavam.Bar za sada...
IKICA
12-02-2005, 10:55 PM
Ljudi,verujete li vi u ljubav? Hoceli li neko proslaviti ovaj dan?
Pa ljubav se slavi svakoga dana,a ne samo 14. februara!
(otrcano,ali tako je:migce: )
flame
13-02-2005, 10:51 AM
Pa ja idem na neku zurkicu... eto cisto jer je 15 neradni dan... A sto se tice sv. valentina, tu se slazem sa Milicom... Nije to nas praznik...
marria
13-02-2005, 12:48 PM
Veruj u ljubav i sacuvaj nju
veruj u ljubav
u dobru i zlu
anmari
13-02-2005, 06:48 PM
IF stereo ljubav = stereo buljav THAN dan zaljubljenih = dan zabuljenih
legenda
13-02-2005, 07:04 PM
IF stereo ljubav = stereo buljav THAN dan zaljubljenih = dan zabuljenih
i ti meni nesto o zakljucivanju...
Edit: 600. post :p
RENATA59
13-02-2005, 07:45 PM
Svidio mi se komentar jednog para....parafrazirat ću,ona kaže:
-ako si sama i zaljubljena,okreni se sebi i pobrini se za sebe
(dok njega čekaš ako ikad i dođe-moj komentar),a on kaže:
-ako si sam i možda..,stisni petlju i priđi djevojci koja ti se sviđa...
plavamuza
13-02-2005, 08:51 PM
Entuzijasti gde ste? E pa hocu da ti kazem da cu uvek biti zaljubljena pa pukni od besa.
I radicu evo obecavam razne smesne stvari i srce ce jos vise ludovati.
A vera, pa dobro ni meni vera ne dozvoljava da nosim visoke potpetice ali nekad se omakne :)
plavamuza
13-02-2005, 10:15 PM
Nisam dala svoj predlog za opustanje zaljubljenih.
Ovako: Jeste li culi za dervishe? Ne znam ni ja puno ali ono sto mi je drugarica ispricala to je jedna grupa entuzijasta koji se vrte u krug 3 sata.
Da! Probala sam danas i izdrzala nekih 10 minuta, pa sam pomislila da bi bilo zanimljivo nekoga da pozovete u igru Dervisha.
Furka je za 10!
anmari
14-02-2005, 01:44 AM
Cula sam da za ovaj dan ko nosi crveno bice UVEK ZALJUBLJEN...
Dobro je da sam saznala za to, da danas nikako ne oblacim crveno. Istinsku zaljubljenost ljudski organizam moze da istrpi samo 2 nedelje. Bioloski je neizdrzivo duze biti zaljubljen. Krvni pritisak, ej!!!
flame:
"eto cisto jer je 15 neradni dan..."
Nisam u toku,jel 15. neki drugi praznik ili je neradan dan zbog Svetog Trifuna tj Dana zaljubljenih?
majabl
14-02-2005, 10:44 AM
Mislim da je 14. neradan dan...:-P
legenda
14-02-2005, 11:03 AM
15. je dan republike( namerno malo, trebalo bi jos manje...)
Jelena C.
14-02-2005, 12:11 PM
Lepo je kad imash sa nekim da provedesh "Dan zaljubljenih"......
A shto se tice toga da ko nosi crveno danas bice uvek zaljubljen....he,he meni to ne treba jer sam ja uvek zaljubljena(ali ne trpe moji zivci,tj.ne nerviram se oko toga)a crveno mi je omiljena boja tako da je prakticno nosim svakog dana(mozda ne svakog,ali veoma cesto)...... :) :)
flame
14-02-2005, 01:31 PM
flame:
"eto cisto jer je 15 neradni dan..."
Nisam u toku,jel 15. neki drugi praznik ili je neradan dan zbog Svetog Trifuna tj Dana zaljubljenih?
1# Po Ukazu o proglašenju Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji (Službeni glasnik RS, broj 43/2001, član 1):
Državni praznik Republike Srbije jeste Sretenje - Dan državnosti Srbije, spomen na dan kada je an zboru u Orašcu 1804. dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav.
Sretenje - Dan državnosti Srbije praznuje je se 15. februara
2# Politika, 09.februar (dnevne novine, naslovna strana), Tanjug:
Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije saopštilo je juče da je , u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima, Sretenje - Dan državnosti Srbije, neradni dan.
Sretenje - Dan državnosti Srbije, praznuje je se 15. februara, navedeno je u saopštenju
flame
14-02-2005, 01:31 PM
Mislim da je 14. neradan dan...:-P
To jest, trebao bi da bude... :)
IKICA
14-02-2005, 01:42 PM
Dobro je da sam saznala za to, da danas nikako ne oblacim crveno. Istinsku zaljubljenost ljudski organizam moze da istrpi samo 2 nedelje. Bioloski je neizdrzivo duze biti zaljubljen. Krvni pritisak, ej!!!
Hm..zaljubljenost......hm,to i nije tako lose ;-)
"Podseti me sta to bjese ljubav,i bar na tren biti zaljubljen..."
Ako ti je ovaj dan neophodan da bi se setio "sta to bese ljubav" onda je to po meni bzvz.
Ovo je samo jedan dan koji podseca na ljubav i motivise na nju.
Moze se izdvojiti od ostalih po romanticnom izlasku sa voljenom osobom sto ne mora da znaci da se to desava jednom u 365.25 dana...
Millena
14-02-2005, 05:30 PM
Nije samo 14. februar vezan za love. Sta si radio/la cele godine?:D
(Ako bi trebalo da slavim Dan zaljubljenih onda bi trebalo(jel' te) da se okrenem sirokom dijapazonu vecernjih provoda i ponuda koje je grad priredio za ovaj famozni dan. Sad je 18:07 i imam jos fore da razmislim dal' da idem da gledam nastup "Zvezda Granda"(naravno da na sebi imam nesto ultra fancy crveno) i da pamtim ovaj dan po "ludom i nezaboravnom vecernjem izlasku".
Definitivno cu da eimigriram iz ovog grada.:rolleyes: :blueeyes: )
A da je ovo dan "zabuljenih" po donesenom zakljucku:D , nije daleko od istine...hehhehe
i opet ponavljam:
Love is in the air
everywhere I look around
love is in the air
every sight and every sound..."
anmari
14-02-2005, 05:39 PM
Hm..zaljubljenost......hm,to i nije tako lose ;-)
"Podseti me sta to bjese ljubav,i bar na tren biti zaljubljen..."
Zaljubljenost, kao totalno odlepljivanje (jesi li to dozivela?), uzburkavanje nervnog sistema, krvi, hormona, duse i t d. traje najvise dve nedelje (naucno dokazano). Nakon toga se ili hladis (pa sve prelazi u naviku) ili pocinjes istinski da VOLIS. Biti zaljubljen i voleti, nije isto. To mi kaze moje iskustvo, a i tako tvrde mnogi pametni ljudi.
Eto.
I daj, molim te, ispravi naslov. Ne mogu vise da gledam u DAN ZALJUBLJNIH.
legenda
14-02-2005, 05:54 PM
Mislis da mozes voleti nekog posle samo 2 nedelje?
anmari
14-02-2005, 06:00 PM
POCINJES istinski da volis... POCINJES. Kao sto si ti poceo da studiras, kapiras? Tek si poceo!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
legenda
14-02-2005, 06:10 PM
hehe, pa kako sam poceo studiracu jos duuugooo... :mrgreen: ne znam samo sam jednom voleo, pa te pitam... nemam bas puno iskustva u tome...
plavamuza
14-02-2005, 08:43 PM
Kao da sam drogiran,
kao programiran,
kao da me furaju,
kao da me ljuljajuuuuuuuuuuuuuu!
Na tren.
A ja sam samo malo lud i zaljubljen..
Oces pamet ili zaljubljenost? Ma sve...Daj malo i meni
IKICA
14-02-2005, 08:47 PM
E ja sam se tako zaljubila,da sam odlepila za samo 10 dena......i vec duze vreme ludim...ne zam sta da radim.....
a volela sam samo jednom....uh
plavamuza
14-02-2005, 08:56 PM
Auu Ikice.Ludo, ludoo, misli me voze iz dana u dan..
Volela si? Jos imas tragova od toga ili si htela nesto drugo da kazes?
anmari
14-02-2005, 09:48 PM
.i vec duze vreme ludim...ne zam sta da radim.....
Ono sto nikako nemoj da radis, nemoj da davis svoje drugarice pricama o njemu... dobronameran savet! (znam da to radis, Ikice, nemoj da sam videla da pises... "Ne radim to")
plavamuza
14-02-2005, 10:42 PM
anmari dajes smelo opasne savete.A volis i da zakljucujes.Odakle ti pravo?
Mozda bi neko zeleo da ima drugaricu kojoj bi sve poveravao a nema, mozda je ljubav nekako nestvarna pa ako bi i rekla nekome morala bi da prihvati i posledice.
Dusa je to.Primetila sam kako ljudi daju sebi za pravo da sude.
"Vidie trunku u tudjem oku, a ne vide u svome balvan!"
anmari
14-02-2005, 11:36 PM
Ono sto nikako nemoj da radis, nemoj da davis svoje drugarice pricama o njemu... dobronameran savet! (znam da to radis, Ikice, nemoj da sam videla da pises... "Ne radim to")
Ovo je bilo napisano u saljivom tonu, vrlo dobronamernom saljivom tonu. Znas ono: hehehe...
VanjaPA
15-02-2005, 12:16 AM
a evo sta kazu deca od 5-8 godina:
(navodim samo par...)
"kad mama vidi tatu znojavog i prljavog, ali mu sve jedno kaze da je zgodniji od Roberta Retforda"
"kad ti tvoj pas lize lice iako si ga ostavio samog celi dan"
"kad je moja baka bila bolasna i nije mogla da namaze nokte, pa joj
je deda mazao nokte iako je on bio bolestan"
pa zar nije sjajno!?
anmari
15-02-2005, 12:23 AM
a evo sta kazu deca od 5-8 godina:
(navodim samo par...)
"kad mama vidi tatu znojavog i prljavog, ali mu sve jedno kaze da je zgodniji od Roberta Retforda"
"kad ti tvoj pas lize lice iako si ga ostavio samog celi dan"
"kad je moja baka bila bolasna i nije mogla da namaze nokte, pa joj
je deda mazao nokte iako je on bio bolestan"
pa zar nije sjajno!?
JAAAOOOO, sto je... nemam reci! Gde si to cula?
VanjaPA
15-02-2005, 12:30 AM
dobila sam na mail -ako hoces da ti posaljem? (na hrvatskom je, a ja sam prepisala na srpskom)
IKICA
15-02-2005, 12:28 PM
Auu Ikice.Ludo, ludoo, misli me voze iz dana u dan..
Volela si? Jos imas tragova od toga ili si htela nesto drugo da kazes?
Strah od ljubavi.....Ne zelim da ponovo prolazim kroz "ono"sto sam prolazila posle prekida veze...iako sam sada zaljubljena(napokon pose duzeg vremena da se i meni neko svidi)....ne znam da li sada volim,ali uzivam u svakom razgovoru,susretu...
Ipak,svi mi imamo neke mane sto se tice ljubavi....
IKICA
15-02-2005, 12:31 PM
Ok,NE DAVIM MNOGO,vec MALO, Z A LJ U B LJ E N A S A M
razumes?????
sandra_mrksic
22-01-2007, 06:12 AM
srecan vam dan zaljubljenih. i meni srecan rodjendan i vladi srecan dan zaljubljenih
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.