View Full Version : Beovizija/Evrop(j)esma 2004,2005...
Staša
21-02-2004, 01:34 PM
Večeras se overava viza za Evropu!
Festival 'Evropesma - Evropjesma 2004.', na kojem će Srbija i Crna Gora izabrati svog predstavnika za prestižni festival 'Pesma Evrovizije - EUROSONG', održaće se večeras u Velikoj dvorani Centra 'Sava' u Beogradu, sa početkom u 21 čas.
Evropesma će biti direktno prenošena na programima RTS i RTCG. Gledaoci iz inostranstva, koji putem satelita prate programe ove dve medijske kuće, biće takođe u prilici da putem slike i tona prisustvuju koncertu u Centru 'Sava'.
U konkurenciji su 24 kompozicije. Šesnaest pesama izabrano je na konkursu od strane selekcione komisije dok su RTS i RTCG, kao nosioci evrovizijskih prava, delegirali po četiri kompozicije.
U revijalnom delu programa nastupiće trostruki pobednik Pesme Evrovizije, irski pevač i kompozitor Džoni Logan.
PGP-RTS pripremila je CD izdanja sa kompozicijama sa festivala Beovizija i Evropesma, koja će biti objavljena već tokom festivalskog vikenda.
Spisak izvođača :
1. JOVANA NIKOLIĆ - 'Posle tebe'
2. TEODORA BOJOVIĆ I NIGHT SHIFT - 'Daj mi snage'
3. GRUPA 'EVROPA' - 'Evropa'
4. EKSTRA NENA - 'More ljubavi'
5. SAŠA VASIĆ - 'Priznaj'
6. JELENA TOMAŠEVIĆ - 'Kad ne bude tvoje ljubavi'
7. SLOBODAN BAJIĆ - 'Možeš da me ne voliš'
8. ANA MILENKOVIĆ - 'Takva žena'
9. TANJA BANJANIN - 'Istina'
10. BORIS REŽAK - 'Zauvek'
11. KNEZ - 'Navika'
12. GRUPA 'NEGRE' - 'Ko nijedna druga'
13. MADAM PIANO - 'Igra'
14. NEGATIV - 'Zbunjena'
15. TANJA JOVIĆEVIĆ - 'Uzmi me'
16. SAŠA DRAGAŠ - 'Dao bih sve'
17. SERGEJ ĆETKOVIĆ - 'Ne mogu da ti oprostim'
18. ŽELJKO JOKSIMOVIĆ - 'Lane moje'
19. LEONTINA - 'Zamisli'
20. GRUPA 'PETI ELEMENT' - 'Reka bez povratka'
21. NATAŠA KOJIĆ - 'Oko plavo'
22. GRUPA 'MOGUL' - 'Ne trgujem osećanjima'
23. MARI, MARI - 'Kad ponos ubije ljubav'
24. ANDRIJANA I MARIJA BOŽOVIĆ - 'Ni jedna suza'
Preuzeto sa www.rts.co.yu
Imate komentare na sinoćno veče ili tipujete pobednika večeras ... pratite li ili ne ovakve manifestacije ?
Komentare (ako želite ) možete ostaviti ovde :wink:
Staša
21-02-2004, 02:05 PM
Lično ,ostala sam oduševljena komentarom predsednika žirija sinoć na Beoviziji , izvesnog g. Slobe Markovića , koji je rekao da je razočaran pesmama ove godine i da manjka kvalitetnih melodija , uz to danas dodavši da osim dva tri časna izuzetka mi nemamo pesmu koja bi nas časno predstavljala i mogla parirati ostalim na Eurosongu u Turskoj ove godine :lol:
He, kad predsednik žirija tako kaže šta da očekujemo mi ostali večeras ? :mrgreen:
Citam pre neki dan u novinama, posto bas i nemam vremena da gledam TV, zbog cega sam jako srecna, da je pre par dana na nekom Radiju "Luna" :? vec pustena takmicarska pesma Zeljka Joksimovica - Lane moje. DakleN, po svim propozicijama takmicenja, pesma NE SME biti emitovana NIGDE, pre pocetka takmicenja, osim u emisijama posvecenim samom izboru. Upitana za komentar, nasa nam draga Marina Tucakovic, je rekla da to jesu pravila i da ce videti sta ce biti sa tom pesmom. However, izgleda da su neki ipak izuzeti iz svih pravila i normi :? :? jer Zeljko i dalje stoji kao ucesnik, nazalost...
I ajde, sad vi meni kazite, zasto je on i dalje tu???????
Pozdrav
Borjana
21-02-2004, 03:04 PM
E, pjesme me sinoc nisu nesto odusevile...mada, Boki je bio moj favorit!Steta sto je bio drugi, ali nema vezeee... :wink:
CACANKA
21-02-2004, 03:15 PM
Imate komentare na sinoćno veče ili tipujete pobednika večeras ... pratite li ili ne ovakve manifestacije ?
Nemam komentar jer je bilo uzasno.Stvarno da nije smesno bilo bi tuzno.negativu svaka cast a veceras tipujem na 2.5.9.14.15.Ne znam videcemo,barem sam isla po glasovnim mogucnostima.
pozz
Roy Fokker
21-02-2004, 08:06 PM
Lično ,ostala sam oduševljena komentarom predsednika žirija sinoć na Beoviziji , izvesnog g. Slobe Markovića , koji je rekao da je razočaran pesmama ove godine i da manjka kvalitetnih melodija , uz to danas dodavši da osim dva tri časna izuzetka mi nemamo pesmu koja bi nas časno predstavljala i mogla parirati ostalim na Eurosongu u Turskoj ove godine :lol:
He, kad predsednik žirija tako kaže šta da očekujemo mi ostali večeras ? :mrgreen:
Mene je oduševilo to što je poslije toga dao Negativu 3, a Karleuši 7 poena! :D
majabl
21-02-2004, 08:14 PM
Hehehehe... I mene. Prosipa neke price o melodijama, a onda daje Karleusi 7, samo zbog "IZVANREDNOG SCENSKOG NASTUPA"... I moj favorit je (a cuda li :? ) bio Rezak, koji me u zadnje vrijeme sve vise razocarava, kad je sam radio pjesme bile su ne znam koliko puta bolje... ali mi je drago sto je Negativ ispred njega, samo oni su to zasluzili...
Za Joksimovica nemam komentar, on se mogao pojaviti i sa pjesmom Ledja o ledja, niko mu ne bi rekao nista... :evil:
Staša
21-02-2004, 10:23 PM
Mene je oduševilo to što je poslije toga dao Negativu 3, a Karleuši 7 poena! :D
:lol: :lol: :lol: Da, da ! Skroz sam zaboravila na taj "detaljčić" !
Ah ,dobro :roll: ... nije on jadan kriv ,verovatno više voli plavuše od crnki :wink:
Ja prvo treba da se opasuljim od ovolikih sokova za samo dva dana, pa cu onda da komentarisem. Za sada sam "samo malo" zgranuta!!!
Pozdrav
jovana81
22-02-2004, 12:42 AM
Ovo je katastrofa!
Navijala sam za "Negativ",jer retko ko je imao dobru stvar,ne znam da li ima jos neko-pored"Negativa",ne mogu da se setim,jer sam sva zbunjena!
Znala sam posle drugog clana zirija da ce Joksimovic pobediti,ali sam
se ipak nadala za "Negativ",ipak dobijali su delimicno dobre ocene,cak jednu desetku(valjda jednu).Definitivno mi je stao mozak,i veceras ne funkcionisem....
A tako mi je drago sto Leontinu prakticno nisu ni pomenuli...Dobila je neki mali broj poencica...
Staša
22-02-2004, 12:47 AM
Ovo je katastrofa!
Navijala sam za "Negativ",jer retko ko je imao dobru stvar,ne znam da li ima jos neko-pored"Negativa",ne mogu da se setim,jer sam sva zbunjena!
Znala sam posle drugog clana zirija da ce Joksimovic pobediti,ali sam
se ipak nadala za "Negativ",ipak dobijali su delimicno dobre ocene,cak jednu desetku(valjda jednu).Definitivno mi je stao mozak,i veceras ne funkcionisem....
A tako mi je drago sto Leontinu prakticno nisu ni pomenuli...Dobila je neki mali broj poencica...
Negativ je dobio 2 desetke - i ja sam navijala za njih , i glasala za njih ali šta da se radi ... :(
Jako sam razočarana načinom na koji je žiri glasao ,ali kao što vi rekoste jutro je pametnije od večeri ,komentari kad se utisci skroz slegnu ... ako se slegnu :shock:
Ja mislim da je Joksimovic zasluzeno pobedio. Toliko...
mala_novljanka
22-02-2004, 03:34 PM
samo cu reci da je bilo mnogo boljih pjesama od zeljkove,to mislim jer znam da on sa ovom pjesmom ma koliko da mu je dobra nece proci na evroviziji,to je moje mishljenje
pozdrav
mala_anna
22-02-2004, 03:45 PM
I ja mislim da Zeljko Joksimovic nece proci jer je pesma totalno srpska. Samo su im falili drveni krstovi krstovi oko vrata.podsecali su na neki manastir... Dopali su mi se onaj frulas,violinistkinja... Mislim da se na Evroviziji vise ceni neki fazon kao ona pesma Sertab Erener "Every way that i can". A posebno sto je domacin Turska...
mala_novljanka
22-02-2004, 03:51 PM
da i meni se svidja violina i ostali instrumenti ali dzaba mu je to!
po meni su svi iz cg bili dobri(ovo nije zato sto sam ja iz cg),ali i negativ,jelena tomashevic,tanja jovicevic,ma bilo je tu dosta pjesama dobrih za evroviziju,kad ono zeljko nam pobjedi..zeznuli su se... :?
curly_girl
22-02-2004, 04:21 PM
.... recimo da je teodora sa night shiftom bila stvarno super!
a zeljkova pesma > pa muzika je stvarno OK, ali tekst je jako smrljav!
milica
BEOGRADJANIN
22-02-2004, 04:26 PM
Ne znam, ocigledno da se moje poruke ne vide ovde :)
pisem ih a one same nestaju, ili je nesto stasha ljuta na mene pa brise moje pruke, haha! salim se
Zeljko je zasluzeno pobedi, kao sto sam napisao(a neko je izbrisao ocigledno) mjuza mi se svidela kod te pesme :)
Roy Fokker
22-02-2004, 04:56 PM
Šteta kako su se kriterijumi izmiješali, pa neko može da kaže da je Joksimovićeva pjesma "totalno Srpska"! :?
Pa ljudi, jedini razlog što je pjevao onu pjesmu, i što su glasali za nju je to što je nekome palo na pamet da će u Turskoj da prođu sa pjesmom koja zvuči TURSKI!!! Zato i svi Turski etno fazoni u oblačenju itd.
Mislim, to razmišljanje je po meni idiotizam, a nije prvi put - kad je bilo takmičenje u Izraelu, Hrvatska je slala Doris Dragović sa "Marija Magdalena", a u vrhu na Dori (treći, ako se dobro sjećam) sa tekstom:
"... u san došao bih njen
tiho, ko u Betlehem..."
:roll: :roll: :roll:
Ovo je potpuno ista stvar... Mene je inače najviše frapirala činjenica što je Joksimović iz Crne Gore dobio TRI desetke, dok niko od glasača iz Srbije nije dao makar JEDAN poen bilo kojem od CG izvođača, iako su neki (Negre, Sergej) zasluživali makar taj jedan... Ako griješim, neka me neko ispravi. Ja sam glasao za Sergeja, po patriotskoj liniji - uostalom, tako se glasa i na Evroviziji! :twisted:
TaN|a
22-02-2004, 04:57 PM
Ne znam zasto al mene bas muzika u toj pesmi podseca na nesto tursko :shock: Meni licno se ne svidja (mozda zato sto ga ne gotivim nikako) . Samim tim sto se Evrovizija ove god. u Istanbulu odrzava, mozda Zeljko i ima bas sa tom pesmom srece da pokupi malo (ali samo malo) bolje mesto ... :roll:
TaN|a
22-02-2004, 05:01 PM
Sorry, istovremeno sam napisala post sa Roy Fokker tako da je doslo do neceg sto je vec receno :wink:
Staša
22-02-2004, 05:35 PM
Šteta kako su se kriterijumi izmiješali, pa neko može da kaže da je Joksimovićeva pjesma "totalno Srpska"! :?
Pa ljudi, jedini razlog što je pjevao onu pjesmu, i što su glasali za nju je to što je nekome palo na pamet da će u Turskoj da prođu sa pjesmom koja zvuči TURSKI!!! Zato i svi Turski etno fazoni u oblačenju itd
Paz'te ja Željka STVARNO ne podnosim ali ne mogu da se složim sa komentarom da pesma zvuči TURSKI , molim te objasni mi šta je u njoj tursko ???
Ja jes' da nisam muzički obrazovana ali u njoj nisam osetila ništa što bi me asociralo ni na turke ni na grke ...
Slažem se da je muzika jako lepa ,reči su mi bez veze ,slažem se da nam sa njom nema prolaza dalje jer KAKO će je prepevati na Engleskom ? Jako sam radoznala :shock: al dobro sačekaćemo maj pa ćemo videti i čuti .
Mene je inače najviše frapirala činjenica što je Joksimović iz Crne Gore dobio TRI desetke, dok niko od glasača iz Srbije nije dao makar JEDAN poen bilo kojem od CG izvođača, iako su neki (Negre, Sergej) zasluživali makar taj jedan... Ako griješim, neka me neko ispravi. Ja sam glasao za Sergeja, po patriotskoj liniji - uostalom, tako se glasa i na Evroviziji! :twisted:
Evo i ovde ću te ispraviti - Apsolutno je netačno da žiri u BG-u nije dao poene Crnogorskim izvođačima !
Negre su dobile dobar broj poena (nisam vodila evidenciju ali čini mi se da su dobile i neke devetke ) a lično im ne bih dala ni dva ... ne znam sa sigurnošću ko je još bio sem Sergeja koji je da kažem OK... Knez mi je toliko smešan bio sa njegovom pesmom Navika pa sve još harmonikom :lol: , a ona grupa Evropa čija je da je je bruka i sramota - gde ćete veće ulagivanje EU od te pesme ... mene bi bilo sramota da je ona otišla na takmičenje .
Ne da je bitno ali ajde : Mislim da Joksimović nije dobio 3 nego 2 desetke od žirija u PG + glasovi gledaoca + 2 od žirija u BG ...nisam vodila evidenciju jer sam bila razočarana kada sam shvatila da Negativ ipak nema šanse :cry:
Ne znam, ocigledno da se moje poruke ne vide ovde
pisem ih a one same nestaju, ili je nesto stasha ljuta na mene pa brise moje pruke, haha! salim se :)
Zeljko je zasluzeno pobedi, kao sto sam napisao(a neko je izbrisao ocigledno) mjuza mi se svidela kod te pesme :)
Mislim ,Gogi o čemu ti uopšte pričaš...ne razumem ? U koliko sati si ostavio poruku ? Sinoć si bio na chatu, komentarisali smo sve tako da tad sigurno nisi !
Kada si ti otišao ,par nas je ostalo još izvesno vreme , i niko je nije registrovao kao poslatu ,jedino ako nisi ustao jutros u pet i napisao je :shock: :lol:
Ne verujem da iko briše poruke ,ja ponajmanje osim kada krenu prepucavanja ,a kad to i uradim (a bilo je svega jednom do sada ) onda i napišem ... tako da sledeći put kad budeš pisao poruku a ti malo jače pritisni ono "dugmence" na kome piše POŠALJI ! :P
Celo tamicenje Eurovision je, po mom misljenju, mnogo izgubilo na vrednosti. Ranije se znalo, ko pobedi na tom takmicenju grabi velikim koracima ka svetskom vrhu. Naravno, ne svaki, ali se u par godina uvek nasao neko ko bi napravio dobru karijeru. Naravno, tu su ABBA, pre svega, LULU, Celine Dion pa i Johnny Logan, a poslednji koji se istakao je bio Toto Cutugno i to pocetkom devedesetih. Posle toga nista!
Kod mene je prica sa Zeljkom ista kao, recimo, sa Tom Cruise-om, ne mogu da ga svarim, pa nikako ne mogu da zanemarim njegovu pojavu koja mi je GROOOOZNA i da posmatram samo sa muzicke strane. Jednostavno, cela kombinacija mi se ne dopada, a i pesma mi je malo BLJAK. Zasto sve kod nas treba da bude sa frulama, pojanjem i u pastirskom, ili ti kako bi sad to popularno nazvali: ETNO fazonu? Sad ce Zeljko, naravno, da bude najveci baja, a sta je uradio: pronasao rupu na saksiji??? Valjda treba i to umeti :? , otkud znam... mozda se svi mi u stvari uopste ne razumemo, a? :roll:
Nisam cula ostale pesme, tako da ne mogu da poredim, pa dajem samo svoje misljenje o ovoj jednoj pesmi. Jedino jos sto sam cula je ona Kebina cerka i to danas na tv-u, slucajno naletela, ali to vec ne zasluzuje komentar uopste...
Sve u svemu, jedno veliko razocaranje, ali to vise nije nista novo... nazalost
Pozdrav
Mina
Borjana
22-02-2004, 06:21 PM
Meni licno Zeljkova pjesma nije nesto...muzika je super, ali mi se tekst ne svidja...ma, najbolji je bio Boki...stvarno mu je pjesma bila genijalna...to je moje misljenje...mada, ni grupa "Peti element" nije imala losu pjesmu...nisam njihov fan, ali su me odusevili...
BEOGRADJANIN
22-02-2004, 09:00 PM
ne znam Mina, trebala si da cujes ostale pa da prokomentarises mozda... jeste, bilo je boljih - evo npr. NEGATIV ali je*i ga
mala_anna
22-02-2004, 09:05 PM
Slazem se sa Stashom sto se tice Zeljka.
Inace muziku za pesmu LANE MOJE pisao je on,a text je napisala Leontina...
Zna se da na Evroviziji nece imati neki uspeh, ali ja, ipak, da sam na njegovom mestu povela bih da mi pevaju pratece vokale Cecu Slavkovic, Ivanu Pavlovic i Biljanu Krstic... Ovi prateci vokali, sinoc, nisu bili bas najsrecnija kombinacija...
Roy Fokker
22-02-2004, 10:00 PM
Ajde da odgovorim Stashi ovako bez citiranja: izvinjavam se zbog grešaka, ali nisam mnogo promašio, priznaćeš.
Problem je u tome što je zbog "narodnjačkih" bljuvotina zadnjih nekoliko decenija skoro izbrisana granica koja je odvajala "našu" izvornu muziku od stranih, najviše turskih i grčih uticaja (i krađa, naravno). Isto kao što ja ne bih mogao precizno da kažem zašto mi zvuči Turski, ne vjerujem da bi ko mogao da objasni kako to zvuči NAŠA muzika?! Da nema par svijetlih primjera kao što su Teofilovići, prava tradicionalna muzika bi davno izumrla, i ja mislim da je to tragično.
Vjeruj mi, svi smo se smijali kad smo čuli grupu EVROPA, ali je mene više sramota od nekih drugih izvođača koji su se pojavili sinoć... Što zbog interpretacija za plakanje, što zbog grozomornih "stajlinga", što zbog bljutavih i mlakih pjesmica... :roll:
A što se tiče Negativa, kao i Teodore i Noćne Smjene - to su sve dobre pjesme, ali nisu za to takmičenje: rađene su u skladu sa posljednjim popularnim trendovima u svjetskoj muzici, a kad se to pojavi na Evroviziji i to iz zemlje na margini kao što je naša - ne prolazi dobro. A znam da MENI smeta kad čujem tako nešto, jednostavno štrči...
Mogli
24-02-2004, 04:20 PM
........................
Millena
24-02-2004, 11:10 PM
"Zeksi Joksi" je jos jednom pokazao da nema veze s pesmom!!!Ne gotivim ga,a ovu pesmu jos manje!Mislim da ce da bude poslednji na Evroviziji i da ce da smori i publiku i ziri(ako bude uopste zapazen)!Navijala sam za moju sugradjanku Jecu Tomasevic :D i igrace u pozadini(momci iz moje skole) :D,imala je lepu pesmu :D
BEOGRADJANIN
24-02-2004, 11:36 PM
Ma opaka je pesma od Jece :shock:
Roy Fokker
25-02-2004, 12:24 AM
Jelena Tomašević me je zamađijala još u Budvi ljetos - fenomenalan vokal, a uz to je i jako lijepa. U svakoj normalnoj zemlji bi to značilo status super-zvijezde. Samo kod nas se prodaju ružne barbike bez glasa s plastičnim grudima i mafijaškim sponzorima... :roll:
popovic
25-02-2004, 11:20 AM
Meni se dopala Joksimoviceva pjesma,i imao je stvarno dobar nastup,ali sam ubijedjena da na Evroviziji nece proci!!!
I uostalom,meni nije jasno kako neki mogu reci da on nema veze sa pjesmom,kad bas ima dobre vokalne sposobnosti!!!
popovic
25-02-2004, 11:26 AM
Zeljko Joksimovic po meni ima i dobar odabir pjesama(iskljucujem Leontinu) nesto mi nije po volji,ali ona je izgleda u njegovom radu neminovna,sad je sve stvar ukusa,koliko se to nekome svidja ili ne!!!
Meni se dopada!
popovic
25-02-2004, 01:04 PM
Ivana "Negativ" je imala jaku pjesmu,momci iz grupe"Peti element" takodje zapazenu kompoziciju,vidi se da se svesrdno trude da uspiju(a vjerujem da hoce,simpaticni su kao pojava),Boris Rezak je imao finu pjesmu,Karleusa opet cesto uvodi neke inovacije u svoje nastupe,ali ni to joj kolko vidim ne pomaze mnogo(meni se ona nikako ne svidja),a opaka Natasa Kojic(tatina kcerkica zeljna uspjeha) nije vrijedna pomena ali moram(po meni je bila kriticna) sa onom smijesnom frizurom i pjesmom preksinoc"Oko plavo" prilicnije joj je da je otisla u neki djecji vrtic,da se tamo isprazni,i usput malo zabavi djecu,a ne na Beoviziju!!!
E nju sam morala pomenuti,jer je po meni bila promasaj veceri,inace je ne bih drugacije zapazila!!!
Kad sve uzmem u obzir moglo je to i bolje!!! :roll:
CACANKA
25-02-2004, 06:44 PM
Ne znam....stvarno necu da komentarisem Zj jer mi uvek pripadne muka od njega,ali stvarno.
Recicu samo da muzika je bila ok tj.svidja mi se unosenje novih instrumenata,ali za text nemam reci,stvarno patetika.Moje misljenje!!
DIJANA
25-02-2004, 08:37 PM
Ma, tamo je bilo i dobrih i losih izvodjaca, a o pjesmama necu ni da pricam! Jelena Tomasevic je bila odlicna, Ivana & Negativ takodje, Peti Element - pa, ok su. Objektivno i subjektivno - Boris Rezak je isto tako bio dobar, a Zeljko...pa, sta ja znam...i nije pjesma "Lane moje" losa. Naprotiv. Ali, vidjecemo kako ce proci na "Evroviziji". Da li je turska ili nije, etno elementi, prateci vokali... Sve su to stvari koje mozda prolaze kod nas, a vani ne i obrnuto. A Karleusa!?!?...Ha ha ha!!! Opet je nista ne razumijem kad pjeva. A tek tjelohranitelji s kojima se setka okolo! Strasno!
Sve je dobro dok covjek sam od sebe ne pravi zvijezdu!
Millena
27-02-2004, 12:06 PM
Za razliku od vecine Jelena Tomasevic zna da peva!Ovde dajemo samo svoja misljenja i ne bi trebalo da se niko oseti "uvredjenim" za komentare o Zeljku Joksimovicu! :wink: .Jednostavno,neko ga podnosi,neko malo teze i to je to.Samo,ipak je bilo boljih i pevljivijih pesama :lol:
popovic
27-02-2004, 01:54 PM
Millena,(evidentno je da aludiras na mene),i da ti pravo kazem nisam se ja uvrijedila uopste,ja shvatam da svako ima svoje misljenje,ali bez obzira na sve Zeljko Joksimovic ima bas dobar glas,i dobre pjesme!
S druge strane on ima mana po meni,prvenstveno zbog svog ponasanja,umislio je da je velika zvijezda pa se ne da snositi,prepotentan je,i fali mu ono sto Vlado ima(jednostavnost,opustenost) da bi bio omiljen,i da bi se neko vrijedjao kad opet neko drugi prica lose o njemu,fali njemu mnogo sto sta da bi stvarno bio prava zvijezda!!!
Pozdrav za tebe,i ne ljuti se :mrgreen:
BEOGRADJANIN
27-02-2004, 02:35 PM
ovako
Natasa Kojic je strasno znaci.... bas za vrtic, kako je rekla .....
Jel se ona Jevremovicka malo sredila? iskreno - BOMBA! :) extRA je izgledala - extraaaaa! pesmu nisam ni slusao, nego sam je samo gledao :lol: .
Ovako za ZJ cu reci jos NESTO. Stvarno nema smisla da se prica za njega da je los i da je bilo sta. Vidi se da je covek poceo da radi dobre stvari! Glas mu je takodje izuzetan. I sigurno je, po meni, zasluzio da ode na evroviziju. A da vam kazem iskreno NEGATIV mi se i nije nesto dopao, to sam juce i danas(definitivno) zakljucio. Ja nju mnogo gotivim zbog njenog fenomenalnog glasa... jos dok je pevala za TAP 011!!!! I mislim da ne bi bilo zasluzeno da je ona otisla, bilo je boljih. Pa makar i taj smesni peti element!
vozdra
Millena
27-02-2004, 08:23 PM
Nemam razloga da se ljutim,naprotiv :D :D :D !!!Nemam nista protiv Zeljka,istina je da je odlican vokal,zaista prijatan glas ali,kao sto kazes,nadostaje mu malo opustenosti i jednostavnosti.Zaista je umislio da je "zvezda",ali kad slava udari u glavu... :shock: ....
POZDRAV!!! :D
curly_girl
27-02-2004, 09:31 PM
.... bih volela da cujem vladovo misljenje o svemu ovome!!!!
jer ipak je na dodeli nagrada kristina kovac upravo njega spomenula kao nekog ko odlicno fura pop fazon i da bez obzira na sve nedace on i jos njih nekoliko treba da nastave onim putem koji su zamislili! :wink:
dobro ja sam malo produzila njen govor, ali svakako je bio u tom kontekstu!
milica
Malo je preterano reci da Zeljko nema veze sa pesmom, kako sam malopre procitala, zar ne? On je definitivno muzicki obrazovan i definitivno ume da peva. Vec sam rekla da se meni ne dopada to sto radi, njegov nastup i taj stil mi ne ulazi u usi, ali mu se ne moze osporiti poznavanje muzike.
Iskreno, mislim da ce on, u stvari, dobro proci na Evroviziji. Strancima ce to liciti kao da je to nesto sto stvarno predstavlja nasu zemlju (kao Kusturicini filmovi npr.). To sto mi znamo da to nista ne valja i da to nije ni blizu one izvorne muzike, tu moze samo da nam bude zao sto se mi ne pitamo. Uostalom, kao da su Turci imali "internacionalnu" pesmu kad su pobedili... kad se samo setim kako su izasli na scenu, dovoljno mi je.
Ma, u stvari, Evrovizija, kao i npr. takmicenje za Miss Sveta odavno vec imaju debelu politicku pozadinu (to je onaj kljuc o kome je Bisera veceras pricala), tako da tu vise nista nema veze sa muzikom odnosno lepotom. Samo se baci pogled na politicku i ekonomsku situaciju u svetu i vec moze da se pretpostavi pobednik, zar ne?
Toliko... :wink:
Pozdrav
BEOGRADJANIN
28-02-2004, 03:20 AM
pa onda ne znam sta Zeks tamo radi? :shock:
sve u svemu Mince slazem se uglavnom sta si rekla!
Ovaj dovla osramotio ovaj forum, nema ga 100 godina i 104093 dana da se javi i da ostavi neki komentar, strasno! Ma znam da je pun obaveza... 8) :!: ali nije mu to opravdanje :!:
CACANKA
28-02-2004, 09:30 AM
Ovaj dovla osramotio ovaj forum, nema ga 100 godina i 104093 dana da se javi i da ostavi neki komentar, strasno! Ma znam da je pun obaveza... ali nije mu to opravdanje
Heh,opet jovo na novo.... :lol:
MA doci ce covek,ima obaveze..... :lol: Mada mislim da su u pitanju 104094 dana,ali ok!!!!
:D :D :D
Hm, eto citam danas u novinama da je Zeljkova pesma obrada jednog azerbejdzanskog narodnjaka... bez zezanja, to pise!
A, mene to nekako ne cudi... ali, uopste. Navodno pesma nekog ultra popularnog narodnjackog pevaca koji je cak i dobio nagradu za folk pevaca godine, a pesma nije cak ni prvi put obradjena. Zamisli ti to? :shock:
A, Boze moj, ako smo mogli onako da se obrukamo protiv njih u fudbalu, obrada njihovog narodnjaka nije nista manje ponizavajuce :pov
Millena
05-03-2004, 11:47 PM
Vrlo je moguce da je obrada!I onako pesma vuce na muziku tih prostora :o.Ali bezveze je ako je to uradio.... :x
Evo vam link za tog indijanca pa procenite sami...
http://www.azeroo.com/mp3/mp3_download.php3?mp3_id=26)
Staša
06-03-2004, 12:41 AM
Ma ne liči UOPŠTE :lol: Jao Bože ala ćemo se obrukati ! :couto:
Strašnoooo ,nemam komentar ,osim da ga diskvalifikuju ako još mogu i pošalju one klince ...bolje i to nego ovo ! Ne kapiram šta je on mislio - neće se čuti ,saznati ???? Plus ,ona priča da je pesma u stvari puštana na radiju pre same Evrop(j)esme ...
Simpatičan mladić nema šta :jester:
Mogli
06-03-2004, 02:48 AM
Hm, eto citam danas u novinama da je Zeljkova pesma obrada jednog azerbejdzanskog narodnjaka... bez zezanja, to pise!
A, mene to nekako ne cudi... ali, uopste. Navodno pesma nekog ultra popularnog narodnjackog pevaca koji je cak i dobio nagradu za folk pevaca godine, a pesma nije cak ni prvi put obradjena. Zamisli ti to? :shock:
A, Boze moj, ako smo mogli onako da se obrukamo protiv njih u fudbalu, obrada njihovog narodnjaka nije nista manje ponizavajuce :pov
Mina, molim te da promenis avatar. Nekako ne stoji uz tvoje razmisljanje.
Čula sam i ja to,da je valjda turska pesma.....
HA HA HA.... :lol: :D :lol: ,zamislite ljudi sa turskom pesmom pravac u Tursku....pa čim stigne ima da ga pošalju nazad :lol:
Ma meni su i ostale pesme čista splačina...mislim da se ama baš niko nije kao da kažemo "potrudio"...
mala_novljanka
07-03-2004, 05:13 PM
i ja sam juce slusala na radio pricali su kako je pjesma plagijat i da ako on ne bude otisao onda ide peti element,o boze....kad ce ici neka krstena pjesma.......
a ovo za zeljka ako je istina -stvarno sramota!!!!
Ja mislim da je sve to bas dobar odraz muzicke situacije u nasoj zemlji i da i treba da ta plagijatorska pesma ide na Evroviziju jer je to istina...kod nas vec poodavno nema u muzickoj produkciji imagitivnosti a to skretanje sa turskog orijenta na srpsku frulu je valjda samo pokusaj da se malo posrbi taj (turski)folk na pop sceni. Zeljko J. je bas pravi odraz toga da je komercijala nesto sto uvek pobedjuje, da je ziri slep, da je citava hiperprodukcija s pinka (joksi i leontina) i oko pinka(verica rakocevic) toliko monopolizovala trziste da mozda nece nikad biti vise dobre domace muzike??(i ostalog sto zahteva autonomni kreativni rad)..I zasto se stideti toga kad je tako?Nek nas takve i predstavi, jer i jesmo takvi..uvek je bilo lakse obraditi tudje nego napraviti svoje...nazalost... :(
Mogli
07-03-2004, 09:48 PM
Nesto razmisljam o pesmi za nasu himnu. Idealna bi bila ona - Mali mrav...To je to!
A moze i ona - Necu, necu dijamante! Taj text fudbaleri znaju napamet...
Ma to su prave pesme!Može li ono "Obuci ove noći crnu i zlatnu..." jao,Bože :roll:
Ono Leontinino je kao da je pustila bilo koju pesmu sa svog CD-a...
Najsmešnije od svega je što svi oni prave "grande projekat" a ono sutra osvane spot turski na tv-u.....na sve to samo slatko da se :lol:
CACANKA
08-03-2004, 02:03 PM
Znate sta meni jedino smeta u svemu tome... :?: :-x
Svi znaju da ja Zj-LV tandem ne podnosim i da mi se nikako ne svidja tekst Bambija,ali mi nije jasno da ako je ziri vec odlucio da ZJ ide na Evroviziju,zasto neki likovi iz SCG pokusavaju da nas kao zemlju jos vise pokopaju.
Tj. da predjem na stvar samo se kod nas u zemlji moze desiti da mi sami po netu trazimo pesmu koja lici na Lane i da to sutradan osvane u svim novinama BAMBI JE PLAGIJAT.
Cega se pametan stidi time se lud ponosi...To je bruka za ceo narod,a ne samo za ZJ.Pesma lici na onu azerbejdzansku ali kazu ,,strucnjaci,, da nema vise od 4 uzeta takta (tako valjda glase propozicije).e sad ako ste shvatili sta sam htela da kazem svaka cast... :lol:
heh,evo ga Mr.Georgiev na 3k :P .
caos
mala_anna
12-03-2004, 10:42 PM
Zeljko Joksimovic i njegov advokat Borivoje Borovic tuzili su casopis Svet. Kornelije Bata Kovac dao je svoje javno misljenje i rekao da LANE nije plagijat. Jos par muzicara i kriticara su zakljucili isto. Stavljali su pesme na uporedjivane preko kompa... (tako nesto...nisam strucna)
Ja bih volela da ukinu Svet...
Sta vi mislite???????
Staša
12-03-2004, 10:50 PM
Sta vi mislite???????
Ja sam mišljenje na ovu temu veće rekla da se ne ponavljam :wink:
A ako se pitanje odnosilo na to da li ukinuti Svet ili ne mislim da ne treba načinjati tu temu ponovo ... već smo je čini mi se apsolvirali :lol:
:poz
Staša
majabl
12-03-2004, 11:02 PM
Uopste me ne cudi to sto je plagijat, a jos manje to sto ga nece diskvalifikovati... Slazem se sa Mary sto se toga tice... A to sto je tuzio Svet... Nemam komentar, slazem se sa Stashom... I iz BiH ide Deen, on je vec odavno izabran, samo se sad birala pjesma koju ce predstavljati. Po nekim propozicijama, autor mora biti iz BiH, a auto njegove pjesme "In the disco" je Vesna Pisarovic... Nemam ja nista protiv toga sto je ona iz Hrvatske, ali pravila su pravila... Koja postoje da bi se krsila, pa je to nesto sasvim normalno...
mala_anna
13-03-2004, 01:14 AM
Pitanje se odnosilo na Batu Kovaca i tuzbu.
Meni se cini da je IN THE DISCO takodje kopija HOT STUFF...
radovanIII
13-03-2004, 01:41 AM
Daj nemojte da pricate gluposti kad pesme nemaju veze jedna sa drugom, svako ko se iole razume u muziku to zna! Pesma je realno gledano najbolja od svih, veoma je pevljiva, lako ulazi u uho, sto znam jer mnogi ljudi koji ne vole takvu muziku je pevuse, sto je prevashodno i cilj pesme koja ide na evroviziju jer publika ocenjuje na prvo slusanje! Nema nista gore nego kada su ljudi iskljucivi. Ako je covek do sada lose radio, to ne mora automatski da znaci da je i ova pesma losa. Slicnost pesama je danas veoma velika jer svi koriste gotove matrice, retko ko radi sa zivim instrumentima, cak i Vlado koji se u poslednje vreme ponasa kao superstar ih koristi! Covek je ziva legenda, ali ako nastavi tako da se ponasa prema medijima lose ce proci, izuzimajuci svet koji treba zabraniti!Znam da cete svi sada da ga branite i mene kritikujete ali ovo je samo moje misljenje a covek je stvarno prevose podigao nos!
Mogli
13-03-2004, 03:20 AM
Sto se tice Vladinih matrica, ne znam na koje mislis? Na tv-u ih svi koriste, uzivo on ima bend... Da ne mislis na materijal prilikom komponovanja? Da, i pitao bih te sto smatras da je covek podigao nos? Mozda bi trebao da veze traku oko glave kao Mitar Miric? Ili bi trebao da otpeva duet sa Indirom? Ili bi trebao da moli Pink da ga emituju na grandu i ostalim saborima? Daj se saberi.
Moje mišljenje je da Lane nije plagijat... Dakle, ja sam antisluhista... :( Pih, nikad od mene nece biti muzičar...
Što se tiče Vlada, apsolutno podržavam to što radi. Može čovek da se zameri i celom svetu, ali ljudi će ga i dalje slušati, jer je kvalitetan stvaralac... Pa i da veže traku oko glave ko Mitar (koji je uzgred the baya i živa leeeeeeeeegenda)... Stavi se u njegovu poziciju. Ja bi lično popi*deo već posle par dana i otero ih sve u 3 lepe p**** m*******, i to ne samo novinare... :lol:
Mogli
13-03-2004, 02:07 PM
................
Naravno da te pita, kada su stvari rađene sa sličnim instrumentima. U melodijiama ja zaista ne vidim sličnost, ali nikakvu (osim u istoj skali). Ne mogu reći za neku stvar da je plagijat, ako im se samo žanrovi poklapaju. Nije u redu. Odavno smo već stigli do nekog vrhunca što se muzike tiče, tako da i ne treba čudi što neke pesme jednostavno liče jedna na drugu. Pa uporedi Balaševićeve stvari npr... U gomili njegovih stvari se vrte isti akordi, al ne možeš da kažeš da plagira sam sebe... Nije baš najbolji primer, ali razumemo se mi. ;)
Inače, od gomile đubreta koje sam čuo na Beoviziji, ovo mi se jedino svidelo i drago mi je što nas takav pevač i muzičar predstavlja, a ne neki ****** koji je pljunuo lovu da mu drugi osmisle i urade sve. On makar potpisuje to što je radio...
pozdrav...
/.../ drago mi je što nas takav pevač i muzičar predstavlja, a ne neki ****** koji je pljunuo lovu da mu drugi osmisle i urade sve. On makar potpisuje to što je radio...
Nadam se da si zaboravio nekog ovakvog smajlija ":D" na kraju ove poruke... ili se ti ipak ne zezas?! :roll:
O nekom vrhuncu muzike nemoj da govoris... Nabavi zadnji G.Michael album na primer, pa se uveri sam da se granice ITEKAKO pomeraju - na bolje ;)
Mogli
14-03-2004, 07:03 PM
Olja, hoces li da se udas za mene? :oops:
mala_novljanka
14-03-2004, 07:36 PM
danas su pushtali i uporedjivali
ok,mozda nije namjerno,ali kad obicni ljudi to slushaju,svi ce reci da je plagijat,jer je po TEPMU skoro ista.Moje mishljenje je da ima tu dosta slicnog,ali sve us vemu obrkali smo se po svemu jer izgleda da bez toga ne mozemo :evil:
radovanIII
16-03-2004, 11:14 PM
Skinuo sam tu pesmu jos ranije i yajedno sa ortakom koji je btw mnogo bolji muyicar od mene a ja se kao nesto rayumem, napravili poredjenje, i zakljucili da jedino sto je isto je tonalitet i ritam, a ti na isti ritam moyes da pevas drugu melodiju u istom tonalitetu i da ti zvuci slicno. Ako pogledas osnovnu melodiju po taktovima videves da nema veze sa tom pesmom.
A Vlado koga ja neizmerno postujem kao producenta ne toliko kao muzicara, mada je medju boljima ako ne i najbolji kod nas je digao nos jer je lakse napraviti intervju sa Polom Mekartnijem nego sa njim, jer trazi autorizaciju svih tekstova, pa makar to i bile 2 recenice a u suprotnom prekida bilo kakvu dalju saradnju, jer je non stop pijan, dobro to je njegova stvar privatno ali u javnosti bas i ne bi trebalo tako da se ponasa, jer smatra da je on i jos nekoliko ljudi jedino sto valja u ovoj zemlji a nije tako a ne razmislja da i to sto on radi neki smatraju da losim, ne ja ali mnogi da. Jednostavno mislim da nije fer da tako proziva ljude a pri tom da se ne zapita da li neko to misli i za njega i odakle mu pravo da to tako javno govori, ok to je njegovo misljenje ali koristiti beoviziju za to je glupo.
Slazem se sa kVu-om u vezi Joksimovica, a kVuuu svaka cast za Senke rmx, svetski je ispalo, mozda basovi malo jaci po meni ali ukupno odlicno. Kad ce cd?
A Vlado koga ja neizmerno postujem kao producenta ne toliko kao muzicara, mada je medju boljima ako ne i najbolji kod nas je digao nos jer je lakse napraviti intervju sa Polom Mekartnijem nego sa njim, jer trazi autorizaciju svih tekstova, pa makar to i bile 2 recenice a u suprotnom prekida bilo kakvu dalju saradnju, jer je non stop pijan, dobro to je njegova stvar privatno ali u javnosti bas i ne bi trebalo tako da se ponasa, jer smatra da je on i jos nekoliko ljudi jedino sto valja u ovoj zemlji a nije tako a ne razmislja da i to sto on radi neki smatraju da losim, ne ja ali mnogi da. Jednostavno mislim da nije fer da tako proziva ljude a pri tom da se ne zapita da li neko to misli i za njega i odakle mu pravo da to tako javno govori, ok to je njegovo misljenje ali koristiti beoviziju za to je glupo.
Ako Vlada bas toliko cenis, zasto se onda bavis nekim trivijalnim stvarima vezanim za njega? Koga se jos tice da li je pijan pola dana, ceo dan ili da li je uopste pijan? Pred novinarima, a i generalno u javnosti se uvek ponasa u najmanju ruku korektno, a svo dalje zalazenje u njegovu privatnost nema nikakvog smisla i vrlo je neprimerenoi neumesno.
Nisam u fazonu da aminujem svaki njegov potez, ali uopste ne vidim nista lose u onome sto je uradio na Beoviziji... i samo zato sto Paul McCartney ne trazi autorizaciju tekstova ne znaci da Vlado to ne treba da radi. Uostalom, tamo neka zvezda u "belom svetu" je pravno zasticena od mogucih baljezganja i trpanja reci u usta (i u svakom momentu moze da dobije debelu odstetu za svaku glupost napisanu o njemu, dok ovde to bas i ne ide tako), pa im autorizacija ni ne treba. Udaranje po dzepu je dovoljno za kontrolu...
Mozda treba da bude kao gore navedeni Zeljko pa da njegov advokat umesto njega na konferenciji za novinare kaze da je on suvise velika zvezda da bi se pojavljivao i pravdao pred njima? Ako tako mislis... pa, ok.
Olja... Nabavio sam zadnji album. :) a ono sto sam pricao je o tome da stvarno nema sta novo da se izmisli po pitanju muzike.. jedino ako se pojavi neki novi tesla, pa sve krene ispochetka...
Radovan IIISkinuo sam tu pesmu jos ranije i yajedno sa ortakom koji je btw mnogo bolji muyicar od mene a ja se kao nesto rayumem, napravili poredjenje, i zakljucili da jedino sto je isto je tonalitet i ritam, a ti na isti ritam moyes da pevas drugu melodiju u istom tonalitetu i da ti zvuci slicno. Ako pogledas osnovnu melodiju po taktovima videves da nema veze sa tom pesmom.
Slazem se sa kVu-om u vezi Joksimovica, a kVuuu svaka cast za Senke rmx, svetski je ispalo, mozda basovi malo jaci po meni ali ukupno odlicno. Kad ce cd?
Za ovo prvo ti je Mina rekla i tu nemam šta da dodam, a za ovo u vezi "pesme" (tacnije budzhevine za par sati) :lol: , pa dobro, mora čiča josh da uchi i da cima neke ljude da bi to ispalo na kraju kako čiča oće (p.s. ja sam čiča). Biće valjda do kraja godine, bio bi red više. :lol: e da, ko ti dao link ? mora da poskidam ta djubrad sa streama, blam me je... :roll: hvala na komplimentu u svakom slučaju...
žifela http://www.benchmark.co.yu/forum/images/smilies/vb_cheers.gif
Vlado
20-03-2004, 03:20 AM
Ja mislim da Radovan III cita "Svet"...hehehehe
Odakle ti majke ti muda da kazes da sam ja non-stop pijan i na osnovu cega si to zakljucio???
Ako si propustio zadnji broj, ja sam tamo sa nekom od 55-6 godina ITD...Je li moguce da ljudi koji dolaze na moj forum rasudjuju po "Svetu"...
Ako im vjerujes, jaaaaakkkkkooooo se stidim u tvoje ime....
Molim te, nemoj vise da dolazis ovdje....
Zao mi je i Pozzz
V
Nevena
20-03-2004, 05:04 AM
..posto je ocigledno pokazao da ima m***,mislim da je vreme da se pokrije usima i zaista vise ne udje na forum...ako ne moze da shvati "ideju" ovog foruma,onda bar neka nas sve postedi "svet" komentara....
JeLeNa^
20-03-2004, 10:14 AM
Ja mislim da text RadovanaIII nije zasluzio bilo kakav Vladin komentar....ili komentar od bilo kog na ovog foruma....Mozda je cak i najbolje da se izbrise jer ne zelim da citam takve gluposti i navrede na Vladino ime.....
Borjana
20-03-2004, 11:29 AM
HM, tek sad sam procitala sta je Radovan III izjavio za Vladu...ovo nije fer...c c c...sudi po "Svetu"...Joj, joj, Boze moj!
PS Evo, u ovom trenutku, neki tip je na HIT radiu narucio pjesmu "Sve si mi ti"!
alexa
20-03-2004, 03:17 PM
Ma ja mislim da RAdovan pise za "Svet" :pov :P :lol:
Vlado velikiii pozz za tebe stari !
cecanb
20-03-2004, 04:25 PM
Mislim da je Alexa SKROZ U PRAVU :ok: .
Nisam od onih koji V.G. gledaju kao idola (prosto sam "matora" za to pa ne ide :D ,ali forumovci,svaka cast-izabrali ste PRAVOG idola :wink: ), nisam ni muzicki ili tamo neki kriticar :arrow: g.RADOVANE III, Vlado Georgiev je zaista poseban i jedinstven po mnogo cemu, i ne znam koga je on to javno prozvao (imenovao :?: ) ; koja te je od onih poruka na Beoviziji (upucenih svima nama,pa ko se prepozna....) najvise pogodila...gde si se pronasao ?
Iza Vlada stoji OOOGROMAN KVALITET ,pa ima pravo, ako bas hoces, da "digne nos" 8)
S postovanjem, Ceca
Pozdrav svim forumovcima :poz
Millena
20-03-2004, 05:50 PM
Ovakvi "kriticari" poput Radovana III bi mogli malo da zaobidju ovaj forum i da nas postede svojih komentara... :x
radovanIII
20-03-2004, 05:51 PM
Kao prvo vise se necu pojavljivati, samo moram da odgovorim. Rekao sam ono jer je to istina, nema to veze sa svetom ili bilo cim jednostavno se vidi, pocev od novogodisnje generalne probe, do promocije i da sad ne nabrajam, gde je evidentno da si bio pijan. Svako ko kaze da nisi pa i ti stvarno laze. Mislim da nije dobro da ti koji deci stvarno predstavljas idola, i to sa razlogom se tako ponasas. Ja sam dosao na ovaj forum jer cenim to sto radis i cenio sam te kao coveka, ali sada kad vidim da samo hvalospevi prolaze a da kritiku ne prihvatas, a i to je bas evidentno, stvarno nemam vise sta da trazim. Najbolje bi bilo kad bi te svi tapsali po ramenu i govorili bravo care, ali to je nemoguce jer i ti gresis.
Ja svet ne citam a kritike prihvatam za razliku od nekih. Pri tom sam znao da ce svi ovde da ako ti nesto kazes da je to svetinja a nije. Istina boli!
majabl
20-03-2004, 07:41 PM
Jednostavno mislim da nije fer da tako proziva ljude a pri tom da se ne zapita da li neko to misli i za njega i odakle mu pravo da to tako javno govori, ok to je njegovo misljenje ali koristiti beoviziju za to je glupo.
Ko nam se to osjaca prozvanim?! :-x To njegovo "prozivanje" kritikuju samo oni koji se u tome pronalaze... Ne cuh nikoga drugoga...
Ja sam dosao na ovaj forum jer cenim to sto radis i cenio sam te kao coveka, ali sada kad vidim da samo hvalospevi prolaze a da kritiku ne prihvatas, a i to je bas evidentno, stvarno nemam vise sta da trazim.
Ne bi sa bas reklo da zbog toga dolazis... Ne vjerujem da tako ti tako ponosan, mozes kao osobu cijeniti nekoga ko je "non stop pijan", a ni nekoga ko "proziva ljude a pri tom da se ne zapita da li neko to misli i za njega", jel' ti to njega cijenis, a isto to mislis za njega?!
Kao prvo vise se necu pojavljivati, samo moram da odgovorim..
Nemas pojma kako mi je krivo... :cry: :twisted:
Ti nisi prvi koji je kritikovao Vladu, i on je mnoge kritike prihvatao, ali ovakve bljuvotine su stvarno prevrsile svaku mjeru. Ne znam jesi li od onih koje je vlado zbog ovakvih stvari "otkacio", pa sad trazis nacin da mu se svetis, ali to da ga prozivas kako je "non-stop pijan", kao prvo NIJE TACNO, a kao drugo, njegova je licna stvar. Jos nisam cula da se prema nekome zbog "pijanosti" ponasao nekorektno, ,a to sto on privatno ponekad popije, njegova je licna stvar i to se ne tice nikoga od nas, pa ni tebe.
Mislim da nije dobro da ti koji deci stvarno predstavljas idola, i to sa razlogom se tako ponasas.
Ne znam kako se on to ponasa? To sto ne da svima da zabadaju nos u njegov privatan zivot, moze da smeta samo osobama poput tebe i novinarima Svet-a i njemu slicnim novinama.
Ja mislim da text RadovanaIII nije zasluzio bilo kakav Vladin komentar....ili komentar od bilo kog na ovog foruma....Mozda je cak i najbolje da se izbrise jer ne zelim da citam takve gluposti i navrede na Vladino ime.....
Slazem se... ali nisam mogla da odolim...
CACANKA
21-03-2004, 09:02 AM
, pocev od novogodisnje generalne probe, do promocije i da sad ne nabrajam, gde je evidentno da si bio pijan.
A,jao ,a ja sam mislila da smo ovu temu apsolvirali...hm....izgleda da jos ima likova koji se vracaju na nju. :(
Pusti coveka da zivi svoj zivot,...svako ima pravo da se napije.Hvatacemo i mi tebe na delu pa cemo posle da raspravljamo o tome . :lol: :P
Salim se,ali stvarno mislim da nije fer tako pricati o coveku zbog koga smo svi mi ovde....
STIDI SE!!!!!! :pov
Pozdrav..... :lol:
:pice: hehe Uzdravlje...
Borjana
21-03-2004, 10:54 AM
Tacno...stidi se... :udara:
Odakle ti majke ti muda da kazes da sam ja non-stop pijan i na osnovu cega si to zakljucio???
Ako si propustio zadnji broj, ja sam tamo sa nekom od 55-6 godina ITD...Je li moguce da ljudi koji dolaze na moj forum rasudjuju po "Svetu"...
Ako im vjerujes, jaaaaakkkkkooooo se stidim u tvoje ime....
Molim te, nemoj vise da dolazis ovdje....
Zao mi je i Pozzz
V
i prso je dovla i dovla je prso i prso je dovla i dovla je prso
ajde svi zajedno i prso je dovla i dovla je prso i prso je dovla i dovla je prso :udara:
Uvek si uspevala (?) da me totalno zbunis svojim komentarima...
Moram da pitam ovde posto nisam pratila novitete u zadnje vreme - sta se desilo sa nasom "originalnoscu"? :D
-----------------------
Olja... Nabavio sam zadnji album. a ono sto sam pricao je o tome da stvarno nema sta novo da se izmisli po pitanju muzike.. jedino ako se pojavi neki novi tesla, pa sve krene ispochetka...
Skapirala sam ja sta si mislio mada opet, kao sto rekoh - smatram da se granice pomeraju na bolje tako da ne mora da se poteze za necim "vec vidjenim" a najmanje kada je Eurosong u pitanju jer se valjda bas tu (ako ne i svuda) :roll: ceni o-ri-gi-nal-nost!
Mada, vise sam reagovala na ovaj donji citat nego na 'postizanje maximuma'.
/.../ drago mi je što nas takav pevač i muzičar predstavlja, a ne neki ****** koji je pljunuo lovu da mu drugi osmisle i urade sve. On makar potpisuje to što je radio...
Jos mi ne rece... jesi li se ti to salio?
sta da ti radim olja kada si andjeo :( ?!
Olja... Naravno da se nisam šalio. Koja bre originalnost ??? Šta si čula u poslednje vreme, a da je originalno ??? Pa ni novi GM nije ništa originalan, sve je tu već odavno provaljeno... Bar to smem odgovorno da tvrdim...
pozdrav!
Ok, Georga na stranu, tu uopste nisam objektivna da bih davala neki komentar ;) … a verovatno nisam ni kompetentna da sa tobom previse polemisem o muzici s'obzirom da se time profesionalno (?) bavis. Ja i ne tvrdim da je sada GM (ili bilo ko) izmislio novu notu :D (da ne pricamo o bilo cemu drugo) samo tvrdim da je smesno da se ovo sa 'lanetom' pravda izjavom "nema sta novo da se izmisli po pitanju muzike".(ok, znam da se 'izborio' za svoju 'pravdu' i da je zvanicno "Lane moje" original). Ja, kao laik po pitanju muzike jednostavno NE mogu da verujem da je Joxa "tek tako" komponovao melodiju i, yebote (!), bas pogodio nesto sto vec postoji! Ili hoces da mi kazes da je aposlutno nemoguce napraviti nesto novo sto vec nije negde odradjeno? Dakle, po toj logici, postoji i neka melodija koja strasno podseca na npr "Put do srca tvog" ili na "Reci mi da znam" ili na numeru "Zena bez imena"...? Ili na neku tvoju koju ces TEK da iskomponujes? Ne znam, ne bih rekla...
Ipak, posto govorimo o pastiru & lanetu, ja ne mogu da kazem nista drugo sem da ma koliko strucnjaci tvrdili da to nije plagijat i da se radi o 'originalnom' radu, ja cujem ono sto cujem. Mozda tu postoji xyz sitnica i stvarcica na koje su 'strucnjaci' i oni odlucujuci obracali paznju i dosli do zakljucka da tu nema mutljavine ali zar ipak nismo bitni mi 'laici'? Mislim... dzabe meni izjave 'strucnjaka' (ne znam zasto mi se cini da ovi navodnici ovde bas lepo pristaju? :roll: ) kada ja slusam jedno a cujem drugo? :D
Bez obzira na sve ovo oko plagijata... mogu najiskrenije da ti kazem da ovu tvoju izjavu UOPSTE ne razumem. Ako ti je drago sto nas "takav pevac i muzicar" predstavlja zakljucujem da imas visoko misljenje o njemu sto me jako iznenadjuje jer je on po meni olicenje celokupnog kica SCG-a (ruku pod ruku sa jos par likova :D) Mislim... gde je kod njega kvalitet? Ta-na-ta-na-naaaa, da te vidim sada! http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif
Coye... nisam ja andjeo, samo mi je andjelasta slicica ;)
Uf, idemo redom. :) Profesionalcem se podrazumeva onaj covek koji zaradjuje od toga što radi. Ja nisam profesionalac, vec mi je ovo samo jedan hobi. Mogu da zarađujem od ovoga bez problema i da uzimam velike pare od ljudi gladnih slave (a ima ih mnogo, veruj mi), ali jednostavno ne želim. Ne želim da sebe stavljam u isti koš sa domaćim "zanatlijama". Mada, upoređujući naše "profesionalce" sa nekim klincima iz Engleske, Nemačke i sl... mogu ti reći da smo mi profesionalci, ali Š klase... :lol: Uvek naravno ima izuzetaka.
Da pređemo na Lane. Šta bi bilo da npr. violina svira tu početnu frazu umesto frule ? Da te mnogo ne davim, kao i ostale, pojasniću. Aranžman je jako moćna stvar i tu postoje milijarde i milijarde kombinacija. Ja npr. mogu da napravim nekoliko varijacija na temu neke legendarne stvari, upakujem to u neki aranžman koji je umesto originalnog pop-jazz predje na neki electro zvuk. Veruj mi da NIKAD ne bi provalila čak i da ti pustim te stvari jednu za drugom na repeat. Što se tiče Željka i tog azerbejdžanca, osnovne melodije se razlikuju. Ne mnogo, ali se ipak razlikuju. Jedino ostaje pitanje da li je Željko preko njega iscrpeo ideju za tu stvar ili je jednostavno samo slučajnost da aranžmanski dosta liče. To je jedino što bih voleo da znam. A da, drago mi je što si stručnjake stavila pod navodnike. U ovoj smrdljivoj državi su svi prejaki na rečima, a njihova "umetnička dela" će ti svaki inostrani muzički kritičar oceniti kao teeeško sra**e. Vrhunac je bio kada je Johnny Logan izjavio za neku našu televiziju da je ono bruka i sramota što mi radimo i da se oseća to što smo 20 godina bili odvojeni od sveta... hehehe.. Pored svega toga, novinara koji je vodio intervju je pitao da li smo mi uopšte čuli za Stinga... Toliko o nama... Da ne bude posle, ja sam ozlojeđen i vodim rat protiv svih... :)
Bez obzira na sve ovo oko plagijata... mogu najiskrenije da ti kazem da ovu tvoju izjavu UOPSTE ne razumem. Ako ti je drago sto nas "takav pevac i muzicar" predstavlja zakljucujem da imas visoko misljenje o njemu sto me jako iznenadjuje jer je on po meni olicenje celokupnog kica SCG-a (ruku pod ruku sa jos par likova ) Mislim... gde je kod njega kvalitet? Ta-na-ta-na-naaaa, da te vidim sada!
Ne možeš da kažeš da Željko nije vanserijski pevač. Drugo, Željko je multiinstrumentalista (poznaje tehniku sviranja na oko 12 instrumenata). Treće, dobar je producent, iako mi je previše plastičan (kod zvuka), al to je već stvar ukusa... Ipak odskače od dosta ljudi u ovoj zemlji. Pazi, i meni je bio izuzetno ljigav, ali ne znači da neću slušati ono što JESTE dobro samo zato što mi je neko antipatičan i sl... Istina je da mu je 80-90% stvari blagi užas i oličenje kiča, slažem se. Ali, kad vidim onaj Grand i razne druge kvazi "estradne umetnike", shvatiš da je ipak za klasu iznad, ako ne i više... Eto, očekujem tvoj odgovor... ;)
pozdrav...
Millena
25-03-2004, 06:06 PM
Mozda tu postoji xyz sitnica i stvarcica na koje su 'strucnjaci' i oni odlucujuci obracali paznju i dosli do zakljucka da tu nema mutljavine ali zar ipak nismo bitni mi 'laici'? Mislim... dzabe meni izjave 'strucnjaka' (ne znam zasto mi se cini da ovi navodnici ovde bas lepo pristaju? ) kada ja slusam jedno a cujem drugo?
Bas tako!!! :P
Sta njemu vredi sto zna da svira 12 instrumenata,kad je naveliko antipatican :roll: Jednostavno,vec je isforsirao svoj lik svojim dvadesetcetvorocasovnim pojavljivanjem na TV-u....
Vlado
25-03-2004, 07:13 PM
Jaojj, opet ja ispadoh kriv za sve. Fino su mi govorili:"...nemoj Vlado te transparente, zamerices se mnogima..."
...i onda dodje Radovan i iznapada me za sve sto moze. Pa Rade, tesko je u show-bussinesu. Od hiljadu pojavljivanja mora nekad i generalna proba da me zakaci. Zar ne mislis da je postenije da si eto vidio moje izdanje toga dana nego da sam kao MNOGI bio ultra prijatan pred kamerom a iza bine padao od ko zna cega? Tesko je, vjeruj mi...
Roy Fokker
25-03-2004, 07:49 PM
Ako mogu u Vladovu "odbranu" iz sopstvenog iskustva - ako je bilo kome šta falilo na promociji u PG, recimo, Vlado je to više nego nadoknadio pristupačnošću, pogotovo što svi znamo NEKE fanove! Bez obzira na to koliko je već puta bio "na usluzi" nekome, do kasno u noć je spremno sa osmjehom odgovarao na pozive za fotografisanje - ja sam sam snimio bar desetoro s njim samo te večeri. Ako ništa drugo, za odnos s fanovima treba svi "kolege" da mu skinu kapu... Vlado, car si.
cecanb
25-03-2004, 10:17 PM
Ja stvarno ne razumem cemu vise ova diskusija oko Jokse i njegove pesme :?: ...jeste plagijat-nije plagijat...jeste namestaljka-nije namestaljka...jeste ovo-nije ono :? ... Covek ide u Tursku i tu "pomoci" nema , svidelo se to nama :roll: ili ne... Jos manje mi je jasno zbog cega ( ili bolje ,koga :?: ) se Vlado oseca krivim, pa zar nismo nebrojeno puta iskazali reci divljenja i podrske za potez na Beoviziji , ne zato (po mom skromnom misljenju) sto je to uradio BAS Vlado, vec sto je NEKO bez "dlake na jeziku" sasuo ISTINU u lice, ne mareci pri tom da li ce na sebe navuci gnev i osudu, na zalost, velikog dela nacije ogrezle u kicu i neukusu....To mogu samo VELIKI, a Vlado je taj :ok:
:arrow: Vlado, imas podrsku divnih ljudi sa ovog foruma i ne samo njih :!:
Pozdrav :)
Profesionalcem se podrazumeva onaj covek koji zaradjuje od toga što radi.
Ovde si valjda trebao da stavis navodnike koliko se meni cini inace bi po ovoj tvojoj definiciji u profesionalce mogli da ubrojimo mnogo njih... a onda ne znam koja nam rec ostaje za ljude koji se necim (u ovom slucaju – muzikom) bave na PRAVI profesionalan nacin, koristeci svoje tekstove, svoju muziku, svoje aranzmane, ne posezuci za "etno"-zvucima samo da bi pridobili siru masu i sebi kupili neki status "zvezdice", a jos manje posezuci za plagijatima kao sto se to kod nas radi.
Smatram da u SCG postoji samo par profesionalaca (u moju definiciju ne ulazi to o zaradi jer mi je u ovom kontekstu totalno nebitna) i par stotina/hiljada (?) profesionalnih amatera koji sa minimalnim talentom, ako ga uopste i poseduju, uspevaju da sebe prodaju. Profesionalizam doticnih lezi u sposobnosti da prodaju djubre nazivajuci ga "muzikom" a kako sve to ima prodju kod naseg naroda prevazilazi moja shvatanja, kao i tvoje izjave po pitanju Joksimovica. Kazes da ti je drago sto ce nas "takav pevac i muzicar" predstavljati na Eurosongu, onda "priznajes" kako mu je "80-90% stvari blagi užas i oličenje kiča" a usput mu ipak udelis par velikih komplimenata:
Ne možeš da kažeš da Željko nije vanserijski pevač /.../ multiinstrumentalista /.../ , dobar je producent...
Ako ovo tvoje "vanserijski" nema nikakve veze sa njegovom muzikom a jos manje sa kvalitetom, onda cu se i ja sloziti da je "vanserijski" iz prostog razloga sto je, koliko je meni poznato, jedan od (na zalost) najpopularnijih i zbog toga sto ONO sto radi uspeva da prodaje kao pop (?) muziku. Ako idemo tom linijom onda mnogo njih mozemo da uvrstimo u tu grupu "vanserijskih" (zar Ceca, Jeca i neka Smeca nisu na svoj nacin "vanserijske"?) mada... kada covek malo bolje porazmisli shvati da su, uprkos sitnim modifikacijama svi u stvari pravljeni po istom kalupu...
Ipak, Joksimovic je na samom vrhu (inace ne bi dobio status pastira Pinkovskog stada, zar ne? :D) i eto, samo po tome mogu da priznam da je u neku ruku 'vanserijski', no uzevsi u obzir da taj nivo nije dostigao kvalitetom vec kupovanjem mase servirajuci im samo ono dobro oprobano, sam epitet dobija negativnu konotaciju. Da me ne bi pogresno shvatio, mislim da Joksimovic ima dobar glas (mada ima 'Miroslav Ilic'-zicu ali ne znam da li je to namerno ili "prirodno"?) i da (je) ima(o) potencijala za nesto mnogo kvalitetnije sto i ovo tvoje o "multiinstrumentalizmu" u neku ruku pokazuje. I bas zbog toga je ovo sto on radi jadno i pateticno jer je mogao, imao potencijala – a nije. Zasto? Zato sto je za kvalitet potreban rad i zrtvovanje, zato sto je najverovatnije uvideo da je lakse i profitabilnije prodavati ono sto garantuje uspeh. Ne osporavam da su mu numere "Zaboravljas" ili "Ledja o ledja" sasvim ok ali... znas kako se kaze u nasem narodu – "i corava koka ponekad ubode" :D
kad vidim onaj Grand i razne druge kvazi "estradne umetnike", shvatiš da je ipak za klasu iznad, ako ne i više...
Univerzalno opravdanje... Kada pogledas ekonomiju Zimbabvea shvatis da nasa i nije tako losa, kada uporedis nisku Drinu sa Moravom bez filtera shvatis da je Drina klasa iznad, kada uporedis Joksimovicev "multiinstrumentalizam" sa mojim "zero-instrumentalizmom" – ma klasa iznad, samo tako... ;) A kako bi bilo da, za promenu, poredjenje vrsimo sa onim sto je bolje i kvalitetnije, sa ciljem da to isto dostignemo, ako ne i prestignemo?
Da pređemo na Lane. Šta bi bilo da npr. violina svira tu početnu frazu umesto frule ?
Ne znam... Ja mislim da bi situacija bila ista, uz jednostavno objasnjenje da je meni melodija ista, i u jednoj i u drugoj pesmi. Na mom laickom jeziku bi to u prevodu znacilo – uz Semedov insturmental ja mogu da pevusim "Lane moje" bez obzira da li je u pitanju "frula", gitara, klavir, violina ili bilo sta drugo. Ali ipak, ja nisam kompetentna da o tome polemisem tako da ne bih. Plagijat ili ne, za mene je zalosno sto ce nas "takav muzicar i pevac" predstavljati Evropi.
Ja npr. mogu da napravim nekoliko varijacija na temu neke legendarne stvari, upakujem to u neki aranžman koji je umesto originalnog pop-jazz predje na neki electro zvuk. Veruj mi da NIKAD ne bi provalila čak i da ti pustim te stvari jednu za drugom na repeat.
S'toga i moje pitanje: ako ti to mozes, zasto Joksimovic i njegova ekipa to nisu uradili? Neznanje, nesposobnost ili jednostavno nedostatak volje da se oko toga previse cimaju? Bilo kako bilo, ako postoji mogucnost za ovako necim a nije iskoriscena, jos jedan ogroman minus doticnom "umetniku" i njegovoj ekipici.
Sve ovo i nije bila poenta mog prvobitnog javljanja... reagovala sam na onu tvoju izjavu da se po pitanju muzike dostigao vrhunac i da je originalnost nemoguca jer je sve to "vec vidjeno" sto po meni u samom startu omalovazava posao kojim se ti bavis (amaterski ili profesionalno, nebitno), posao kojim se bave muzicari koje cenim, posao kojim se i Vlado bavi...
Jos jedno pitanje... Koliko se secam, bio si aktivan ucesnik na topiku o pesmi "Aisha" (secas se? ;)) Moje pitanje je "zasto?", ako si meni postavio ova pitanja:
Koja bre originalnost ??? Šta si čula u poslednje vreme, a da je originalno ???
Vucence, cini mi se da si pun kontradikcije ali da je ni sam nisi svestan. Preporucila bih ti da preispitas posao kojim se (makar i) amaterski bavis, ako smatras da je to ponavljanje samo onoga sto je vec nekada uradjeno kao i da je originalnost misaona imenica...
http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/respekt.gif
Ovde si valjda trebao da stavis navodnike koliko se meni cini inace bi po ovoj tvojoj definiciji u profesionalce mogli da ubrojimo mnogo njih... a onda ne znam koja nam rec ostaje za ljude koji se necim (u ovom slucaju – muzikom) bave na PRAVI profesionalan nacin, koristeci svoje tekstove, svoju muziku, svoje aranzmane, ne posezuci za "etno"-zvucima samo da bi pridobili siru masu i sebi kupili neki status "zvezdice", a jos manje posezuci za plagijatima kao sto se to kod nas radi.
Smatram da u SCG postoji samo par profesionalaca (u moju definiciju ne ulazi to o zaradi jer mi je u ovom kontekstu totalno nebitna) i par stotina/hiljada (?) profesionalnih amatera koji sa minimalnim talentom, ako ga uopste i poseduju, uspevaju da sebe prodaju. Profesionalizam doticnih lezi u sposobnosti da prodaju djubre nazivajuci ga "muzikom" a kako sve to ima prodju kod naseg naroda prevazilazi moja shvatanja, kao i tvoje izjave po pitanju Joksimovica. Kazes da ti je drago sto ce nas "takav pevac i muzicar" predstavljati na Eurosongu, onda "priznajes" kako mu je "80-90% stvari blagi užas i oličenje kiča" a usput mu ipak udelis par velikih komplimenata:
Što se tiče naših producenata, tu smo se i složili. Ja sam naveo ovde da je "profesionalni producent" onaj koji živi od tog svog rada, bez obzira na njegovo (ne)znanje u toj oblasti. Što se tiče Žeksijeve zike, šta da mu radim. Čovek ima talenta i njegova je bila odluka na koju će stranu da ode. On je išao linijom manjeg otpora. Nesporno je to da je dobar muzičar i pevač. Nije moje da ulazim dublje u to zašto je baš išao tim putem... Njegova je odluka šta će da servira masi. Šta god mi pričali, upalilo mu je. A drago mi je zbog toga što oni tamo u inostranstvu neće znati šta je on sve ovde servirao ljudima da slušaju, već će čuti njegovo "Lane" za koju mislim da će ipak dobro proći.
Pored toga, moram ti reći da sam proputovao dosta po Srbiji (ćale mi je geometar pa jako često radim sa njim) i upoznao sam se jako dobro sa našim ljudima i našim mentalitetom. Jednostavno NE VREDI. Može neko ovde bez problema da uradi album dostojan jednog Stinga, G. Michaela i sl. vrhunskih izvođača, a nikakvu prođu da nema. Jednostavno, seljačka smo država i to je tako. V.G. je po mom mišljenju prošao jer vuče malo na taj Italijanski pop koji je u Hrvatskoj dosta zastupljen (a Hrvati se kod nas, hteli ne hteli slušaju samo tako), mlad je pa samim tim i zanimljiv za mlađu populaciju. Ja njegov prvi disk npr. nisam uzeo zbog pesama (muzike, textova), već zbog toga što mi je mama rekla da su neki ljudi pričali na TV da ima sjajan zvuk (produkciju jelte). Posle prvog preslušavanja sam pao na dupe i dalje znaš i sama... Dotle u mom playeru nije postojalo ama baš ništa domaće... Stvari sada idu maaaalo na bolje, ali ipak nedovoljno...
S'toga i moje pitanje: ako ti to mozes, zasto Joksimovic i njegova ekipa to nisu uradili? Neznanje, nesposobnost ili jednostavno nedostatak volje da se oko toga previse cimaju? Bilo kako bilo, ako postoji mogucnost za ovako necim a nije iskoriscena, jos jedan ogroman minus doticnom "umetniku" i njegovoj ekipici.
Upravo zbog onoga što sam i "onomad" rekao. Da li je tu pesmu dotični Željko prethodno čuo ili ne?! Ako je zaista ta pesma poslužila njemu kao neka vrsta inspiracije, onda nema opravdanja. Stručno se ne može reći da je plagijat, ali nestručno se isto tako može reći da liče. Uzdržan sam jer ne znam pravu istinu, ali melodijski jednostavno ne mogu da se složim da je plagijat...
Sve ovo i nije bila poenta mog prvobitnog javljanja... reagovala sam na onu tvoju izjavu da se po pitanju muzike dostigao vrhunac i da je originalnost nemoguca jer je sve to "vec vidjeno" sto po meni u samom startu omalovazava posao kojim se ti bavis (amaterski ili profesionalno, nebitno), posao kojim se bave muzicari koje cenim, posao kojim se i Vlado bavi...
Jos jedno pitanje... Koliko se secam, bio si aktivan ucesnik na topiku o pesmi "Aisha" (secas se? ) Moje pitanje je "zasto?", ako si meni postavio ova pitanja:
Mislim na vrhunac po pitanju tehnike. Jednostavno ne vidim kakav bi to novi žanr mogao biti izmišljen. Sve drugo je i dalje u igri naravno. Ideja, kreativnost i sl.. Što se tiče Aishe, i dalje stojim iza toga da pesme jaaaaaaaaaako liče, i to čak u većoj meri nego Željkovo Lane sa Azerbejdžancem i drago mi je da si to pokrenula. Zašto onda i Vlada ne optužimo da je plagijator ? Nažalost, bio sam sam u tom svom stavu i šta reći dalje. Ne mogu ja i još par ljudi protiv svih ostalih. Dovoljan argument mi je bio da je Aisha nastala posle Tropskog Bara. Ako je tako, onda moja optužba nema opravdanje.
Vucence, cini mi se da si pun kontradikcije ali da je ni sam nisi svestan. Preporucila bih ti da preispitas posao kojim se (makar i) amaterski bavis, ako smatras da je to ponavljanje samo onoga sto je vec nekada uradjeno kao i da je originalnost misaona imenica...
Odgovoreno gore. Inače, baš se preispitujem ovih dana da li da batalim sve to, jer sam malo upao u taj krug ljudi "profesionalaca" jelte i sve mi se ogadilo, da ne kažem smučilo. Zovu me likovi puni para sa žvakom "oću da snimim cedej, ne pitam ša košta"... Ja ih naravno oteram u p. lepu m. opravdavajući se time da ja radim modernu muziku i da ne vidim sebe u tome. Što je najgore, oni ljudi koji su zaista na mestu su uglavnom bez mogućnosti da sve to do kraja isfinansiraju da bi to na kraju neko čuo i da bi ja ispunio neke svoje standarde koje sam postavio, pa šta bude bude. Preveliki je i rizik to raditi u ovoj smrdljivoj državi. Zato ti i kažem da sam amater, jer ako i budem radio nešto, radiću za svoju dušu, pa ako postoji i jedna osoba koja će to sa uživanjem da sluša, biće mi dovoljno. Sve u svemu, od mog početnog entuzijazma sada je došlo do toga da me baš briga da li ću uopšte i kada ću da radim, a broj ljudi sa kojima nešto saradjujem sveo na neki minimum. Sve sam bliže tome da u potpunosti batalim sve ovo, jer nema vajde boriti se sam protiv svih. Meni je muzika nešto mnogo više od posla, nešto uzvišeno pa verovatno i zbog toga imam takve stavove. Čulo je nekolicina ljudi sa foruma neke moje radove (tj. ideje) i mogu ti reći da mi je sasvim dovoljno priznanje to što je Staša (ukoliko me ne laže naravno) :D neku moju ideju tj. kratku svirku sa klavirom puštala neko vreme non stop na repeat. Ništa više od toga mi ne treba... Dovoljno mi je samo što sam dokazao da nema opravdanja kod nas za lošu muziku, tako da sam i na neki način završio to što sam imao. :) Ako se ipak i predomislim i nastavim da se bavim muzikom, biće to nešto samo moje, pa ko hoće da čuje nek izvoli.
eto... preterao sam opet sa pisanijem, ali ovo bi i bilo sve što sam imao da kažem drugim ljudima. svoje sam završio i od sada sam laik... ;) uživaću u dobroj stranoj muzici i nadaću se da će za nekih 10-20 godina minimum ipak nešto da se promeni ovde, al nešto i nisam optimista...
pozdrav...
Staša
27-03-2004, 06:07 PM
Ja jednostavno moram da se složim sa Oljom u vezi Željka ... na stranu sve , kako neko reče , eto čak 5 "naših najpoznatijih kompozitora" je stalo u njegovu odbranu i reklo da pesma definitivno nije plagijat ,pa su tu vadili notne sisteme i upoređivali ,bla bla truć ... mene to N E i n t e r e s u j e ! (uz svo dužno poštovanje pojedinim od njih petoro jer je jedan od njih izjavio da ne zna note :roll: )
:arrow: Ja znam šta ja čujem i to je to ... a čujem nešto što užasno podseća na tog azerbejdžanca ...
Plus , morate priznati da je i sama "muzička elita" ovde podeljena : kako drugačije shvatiti komentare Marije Mihajlović i Bebi Dol koje dele mišljenje nas običnih laika :wink:
Ono što je sam Vuk napomenuo je to da se nameće drugo pitanje : da li je on čuo ili ne melodiju ranije ... nešto mi kaže (intuicija možda?) da jeste ali da je bio i suviše lenj da je prepravlja ... zašto ne znam, možda je bio samo nedostatak vremena ???
Jednostavno mi je JAKO ČUDNA izjava gore pomenutog da je zapravo kompozicija koju je na kraju otpevala Leontina trebala da bude pesma kojom će se on predstaviti na Evrop(j)esmi a onda mu je nešto kliknulo u glavi i kockice su se složile ... baš toliko da se slože i tako neodoljivo da podsećaju na drugu je meni bar čudno ... ne znam za ostale :?
U ostalo neću da ulazim jer zaista nisam kompetentna da komentarišem ... ovo gore je samo moje mišljenje laika :wink:
Čulo je nekolicina ljudi sa foruma neke moje radove (tj. ideje) i mogu ti reći da mi je sasvim dovoljno priznanje to što je Staša (ukoliko me ne laže naravno) :D neku moju ideju tj. kratku svirku sa klavirom puštala neko vreme non stop na repeat. Ništa više od toga mi ne treba...
Ne lažem ,časna Titova pionirska :lol:
Šalu na stranu , moram da budem skroz iskrena i da kažem da od onoga što sam imala priliku da čujem od kompozicija/melodija/ideja ljudi sa foruma koji se bave muzikom , pa sad amaterski ili ne (mislim da je nepotrebno reći da iz čitave priče isključujem Vlada) ovo što Vuk radi zaista najviše "leži" meni i mom senzibilitetu .
S jedne strane mi je drago što sam u tom uskom krugu ljudi u koje je mladi gosn. Aleksić imao poverenja i podelio neka svoja "budženja"( kako voli da kaže ) ,a sa druge strane mi je malo i krivo što to tako ljubomorno čuva ... za gore pomenuti instrumental ( šta već ) na klaviru ja mu zaista skidam kapu (a ti se sad uobrazi :P )
p.s. Ja prosto jedva čekam da vidim i spotić za "Lane moje" koji će ići kao najava za singl sa sve čerupanjem gusaka , a koji toliko ponosno već sad najavljuju , onda će se verovatno meni sve "kockice u glavi" složiti http://www.angelfire.com/ne/stasha/pade_u_nesvest.gif :lol:
Pozdravčić :poz
Staša
Borjana
27-03-2004, 07:33 PM
Stashke, jos nisi vidjela spot? :?
CACANKA
27-03-2004, 08:21 PM
kVu ::
kad vidim onaj Grand i razne druge kvazi "estradne umetnike", shvatiš da je ipak za klasu iznad, ako ne i više...
Univerzalno opravdanje... Kada pogledas ekonomiju Zimbabvea shvatis da nasa i nije tako losa, kada uporedis nisku Drinu sa Moravom bez filtera shvatis da je Drina klasa iznad, kada uporedis Joksimovicev "multiinstrumentalizam" sa mojim "zero-instrumentalizmom" – ma klasa iznad, samo tako... A kako bi bilo da, za promenu, poredjenje vrsimo sa onim sto je bolje i kvalitetnije, sa ciljem da to isto dostignemo, ako ne i prestignemo?
E na ovo sam se slatko nasmejala i shvatila da je Olja jaaaaaaaaakko pametna devojka.
Svaka cast....
Staša
27-03-2004, 09:54 PM
NE ,što ? :shock: :? :shock: Rekoh već da ne pratim Željkovu karijeru (čak šta više gledam da što manje mozak opterećujem bilo kakvim podacima vezanim za njega :wink: ), tako da stvarno nije čudno što nisam informisana da je spot VEĆ IZAŠAO i prikazan :lol:
Borjana
28-03-2004, 12:23 PM
NE ,što ? :shock: :? :shock: Rekoh već da ne pratim Željkovu karijeru (čak šta više gledam da što manje mozak opterećujem bilo kakvim podacima vezanim za njega :wink: ), tako da stvarno nije čudno što nisam informisana da je spot VEĆ IZAŠAO i prikazan :lol:
Ono, ni ja ne pratim njegovu karijeru, ali neki dan sam cekala novi spot Borisa Rezaka, njegov intervju i spazila sam spot za pjesmu "Lane moje"...iskreno, spot mi se ne svidja...
Bravo Vuce, vidi se da nisi buba lenja za pisanje! ;) Mada, cini mi se nekako da je prica otisla skroz u "levu" stranu...
Što se tiče naših producenata, tu smo se i složili. Ja sam naveo ovde da je "profesionalni producent" onaj koji živi od tog svog rada, bez obzira na njegovo (ne)znanje u toj oblasti.
Nismo se slozili jer sam ja rekla sasvim suprotno - da su za mene profesionalci SAMO oni koji posao obavljaju profesionalno (objasnjenje mi je "alal vera" :D) nebitno zaradjuju li pri tome ili ne. I naravno, poseduju adekvatno znanje... i to "pod obavezno"!
Mislim na vrhunac po pitanju tehnike. Jednostavno ne vidim kakav bi to novi žanr mogao biti izmišljen.
A kad smo mi to o nekom novom zanru diskutovali? Diskutovali smo o originalnosti PESAMA/MUZIKE za koju si rekao da je nemoguca jer je maximum dostignut. Ja nisam nikakve nove zanrove pominjala, a i ne vidim kakve bi to veze imalo sa ovim?
Nesporno je to da je dobar muzičar i pevač.
Hajd’ budi dobar pa mi daj argument za ovu tvrdnju? Stvarno ne kapiram kako mozes da za nekoga, za koga tvrdis da mu je 80-90% od onoga sto je uradio blagi uzas & kic a onda tvrdis kako je neosporno dobar?
Znas sta bi bilo fino? Kad bih ja mogla da skapiram ovo sto pises :D Ne birni, pa necemo manje da te gotivimo ako priznas da si Joksin fan No.1, ne moras ovako da pakujes i da me zbunjujes ;)
P.S. Mogu li i ja tu famoznu svirku da cujem?
E na ovo sam se slatko nasmejala ...
Sta se smejes, os' statistiku Zimbabvea da ti dokazem kak'i smo jaki? :D
Ne birni, pa necemo manje da te gotivimo ako priznas da si Joksin fan No.1, ne moras ovako da pakujes i da me zbunjujes
Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :lol: Ma dobro peva, dobro muzicira. Njegove pesme su uglavnom krsh i shta ja tu mogu. Ove dve poslednje nisu lose i samo se nadam da ce ici na bolje... to je sve BRE! :)
P.S. Mogu li i ja tu famoznu svirku da cujem?
Naravno, cim zavrsim... :) ma bice nesto vrlo uskoro, nemas frks... Veruj mi da me je blam. Od ostalih sam samo trazio komentar za idejicu, nista vise...
Nismo se slozili jer sam ja rekla sasvim suprotno - da su za mene profesionalci SAMO oni koji posao obavljaju profesionalno (objasnjenje mi je "alal vera" ) nebitno zaradjuju li pri tome ili ne. I naravno, poseduju adekvatno znanje... i to "pod obavezno"!
Sta predlazes ? da ih roknemo ? :D ma jooooooooooooooooooooooooooooooook...
... to je sve BRE!
http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif Tu sam te cekala! http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif
Sta predlazes ? da ih roknemo ? :D ma jooooooooooooooooooooooooooooooook...
Jok... samo da ih ignorisemo!
I ne foliraj se sad da te je "blam"... daj to sto je Stashule vrtela! Ako je mnogo dobro mozda potegnem veze i vezice pa tebe posaljem u Istambul! http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif
Deyan
31-03-2004, 12:19 AM
'Aj da dodam i ja malo ulja na kVu-a :wink:
Stručno se ne može reći da je plagijat ... Što se tiče Željka i tog azerbejdžanca, osnovne melodije se razlikuju. Ne mnogo, ali se ipak razlikuju…
Pa valjda je Seljko Joksimovic za toliko bio pametan da mu strucnjaci ne proglase pesmu kao puki plagijat (to su one price "ne vise od cetri takta" i ostale fore), stavi se na njegovo mesto. U pitanju je enormna inspiracija i vesto izbegavanje klasicne kradje, i sam kazes da se osnovne melodije ne razlikuju puno. Price o slucajnim slicnostima mogu da se serviraju retardiranima…
Ako ovo tvoje "vanserijski" nema nikakve veze sa njegovom muzikom a jos manje sa kvalitetom, onda cu se i ja sloziti da je "vanserijski" iz prostog razloga sto je, koliko je meni poznato, jedan od (na zalost) najpopularnijih i zbog toga sto ONO sto radi uspeva da prodaje kao pop (?) muziku. Ako idemo tom linijom onda mnogo njih mozemo da uvrstimo u tu grupu "vanserijskih" (zar Ceca, Jeca i neka Smeca nisu na svoj nacin "vanserijske"?) mada... kada covek malo bolje porazmisli shvati da su, uprkos sitnim modifikacijama svi u stvari pravljeni po istom kalupu...
Njegova muzika je neka modernija varijanta folk muzike nalik na ono sto rade "grobari" nase muzicke scene, Jece, Cece, Ace, itd...(nema tu neke velike razlike...)
Ne možeš da kažeš da Željko nije vanserijski pevač.
Jeste ako volis zavijanje i lelekanje…
Drugo, Željko je multiinstrumentalista (poznaje tehniku sviranja na oko 12 instrumenata…)
Kome je (kako je on sam rekao) omiljeni instrument harmonika. Mislim da to sve govori...
Vucence, cini mi se da si pun kontradikcije ali da je ni sam nisi svestan.
Itekako…
Istina je da mu je 80-90% stvari blagi užas i oličenje kiča, slažem se…
Na osnovu ove tvoje opservacije voleo bih da mi odgovoris na sledeca pitanja.
Da li ces album sa osam ili devet nekvalitetnih pesama i jednom ili dve kvalitetne pesme okarakterisati kao dobar ili los album ?
Da li ces muzicara koji ima osam ili devet albuma loseg kvaliteta i jedan ili dva albuma dobrog kvaliteta okarakterisati kao majstora svog zanata ?
Sve u svemu skidam kapu Joksimovicu kada sa tako malim procentom kvalitetnih ostvarenja uspeva da bude dobar producent, vanserijski pevac i odlican muzicar. Ipak za svaki slucaj moje saucesce tvom "deck-u" kada posle Simply Red-a mora da podnosi ZJ-a... :wink:
E na ovo sam se slatko nasmejala i shvatila da je Olja jaaaaaaaaakko pametna devojka...
Dobro jutro !
Ja prosto ne mogu da verujem da postoje ljudi koji tvrde da to nije plagijat..u stvari kad se bolje porazmislim i mogu, ovo je ipak hibridna Srbija i Crna Gora.. :D Taj kao "ne plagijat" se pravda time sto pesme nisu identicne...pa naravno da nisu..ali Lane JESTE obrada ili bar u dovoljnoj meri iskopirana pesma ili jedan njen deo....i u cemu je sad tu frka?? Ti kompozitori mogu da laju o cemu hoce, ko zna mozda im je platio?? :( Mislim to ako ja snimim neku Vladovu pesmu i otpevam za koju oktavu nize ili vise, to kao nije plagijat??Pa nije, eto reci cu, nisu identicne, samo malo podsecaju, drugaciji je aranzman, sta vam je? Takvi argumenti su stvarno debilni.
A kao drugo, ne mogu da verujem da se Vlado nekome ovde pravda na forumu.. :shock: Ako je poznata licnost ne sme ni da lizne alkohol ili da se pocese po nosu a da ga odmah ne olajavaju??? Horor. Uostalom, stvarno ne znam ko bi otisao na dodelu Jack-a godine a da pritom ne popije bar jedan... :lol:
E ,da, jos za one transparente..bar je siguran u autenticnost svojih stavova...da je to izjavio negde, sve te misli, garant i pored te trazene autorizacije bi sve ispalo naopako i mnogo vise bi se zamerio nekim ljudima nego ovako...ovako je bar ispao stos.
poz
CACANKA
31-03-2004, 08:53 PM
CACANKA ::
E na ovo sam se slatko nasmejala i shvatila da je Olja jaaaaaaaaakko pametna devojka...
Dobro jutro !
:lol: :D
Ma znala sam ja....
OljaJok... samo da ih ignorisemo!
I ne foliraj se sad da te je "blam"... daj to sto je Stashule vrtela! Ako je mnogo dobro mozda potegnem veze i vezice pa tebe posaljem u Istambul!
Eh, da mi je popularnost na prvom mestu, rado bi. Ovako, strpi se ipak još malo, pa da te strefi šlog... :D :D :D hihihihihihi
DeyanNa osnovu ove tvoje opservacije voleo bih da mi odgovoris na sledeca pitanja.
Da li ces album sa osam ili devet nekvalitetnih pesama i jednom ili dve kvalitetne pesme okarakterisati kao dobar ili los album ?
Da li ces muzicara koji ima osam ili devet albuma loseg kvaliteta i jedan ili dva albuma dobrog kvaliteta okarakterisati kao majstora svog zanata ?
Sve u svemu skidam kapu Joksimovicu kada sa tako malim procentom kvalitetnih ostvarenja uspeva da bude dobar producent, vanserijski pevac i odlican muzicar. Ipak za svaki slucaj moje saucesce tvom "deck-u" kada posle Simply Red-a mora da podnosi ZJ-a...
Loš, naravno. Al ako te pesme koje su po mom i tvom viđenju loše prodaju album, odakle nam pravo da sudimo o ostaloj raji koja kupuje cedej baš zbog tih pesama? Što se tiče moje liste koju slušam, od Željka su samo ove nove dve, ostatak nemam i ne želim ih. Mada ti moram priznati da uglavnom kupujem domaće albume da bih čuo produkciju, ne zbog pesama i uglavnom se razočaram. :)
Vucence, cini mi se da si pun kontradikcije ali da je ni sam nisi svestan.
OK. Kako ti kažeš.
DezanKome je (kako je on sam rekao) omiljeni instrument harmonika. Mislim da to sve govori...
Ovaj komentar mi se ne sviđa. I meni je omiljen instrument harmonika. Druga je stvar što je to kod nas sinomim za seljobersku muziku.
Jeste ako volis zavijanje i lelekanje…
Gde to on zavija i leleče????????
DeyanPa valjda je Seljko Joksimovic za toliko bio pametan da mu strucnjaci ne proglase pesmu kao puki plagijat (to su one price "ne vise od cetri takta" i ostale fore), stavi se na njegovo mesto. U pitanju je enormna inspiracija i vesto izbegavanje klasicne kradje, i sam kazes da se osnovne melodije ne razlikuju puno. Price o slucajnim slicnostima mogu da se serviraju retardiranima…
Što se ovoga tiče, više i nemam snage niti volje da se borim sa vama. 100 ljudi, 100 ćudi.
MaryJa prosto ne mogu da verujem da postoje ljudi koji tvrde da to nije plagijat..u stvari kad se bolje porazmislim i mogu, ovo je ipak hibridna Srbija i Crna Gora.. Taj kao "ne plagijat" se pravda time sto pesme nisu identicne...pa naravno da nisu..ali Lane JESTE obrada ili bar u dovoljnoj meri iskopirana pesma ili jedan njen deo....i u cemu je sad tu frka?? Ti kompozitori mogu da laju o cemu hoce, ko zna mozda im je platio?? Mislim to ako ja snimim neku Vladovu pesmu i otpevam za koju oktavu nize ili vise, to kao nije plagijat??Pa nije, eto reci cu, nisu identicne, samo malo podsecaju, drugaciji je aranzman, sta vam je? Takvi argumenti su stvarno debilni.
Poređenje ti uopšte nije na mestu. Ko zna, možda je i meni platio ? :wink: Sve u svemu, baš lepo što ćemo ići na svoj prvi Eurosong posle 10 godina sa ubeđenjem da nas predstavlja plagijat. Prosto divno.
Deyane... Kad već pominješ 4 takta, baciću ti sad P.P da uradiš jedno poređenje... Baš me interesuje tvoje mišljenje...
pozzzzdravvv
strpi se ipak još malo ...
Strpljenje mi nije jaca strana, ali zato upornost jeste. Salji! :D
I meni je omiljen instrument harmonika. Druga je stvar što je to kod nas sinomim za seljobersku muziku.
http://hemsida.semera.se/xav2503/Yu%20gifovi/narodnjak.gif
I wonder why...? ;) :D
----------------------
Al ako te pesme koje su po mom i tvom viđenju loše prodaju album, odakle nam pravo da sudimo o ostaloj raji koja kupuje cedej baš zbog tih pesama?
Na ovo pitanje si sam sebi vec dao odgovor…
Jednostavno, seljačka smo država i to je tako.
… tj vec si ih "osudio" ;) Mada, ocigledno da nismo jedina.
http://www.eurofriends.org/images/27_03_2004_CHART.jpg
Poređenje ti uopšte nije na mestu. Ko zna, možda je i meni platio ? :wink: Sve u svemu, baš lepo što ćemo ići na svoj prvi Eurosong posle 10 godina sa ubeđenjem da nas predstavlja plagijat. Prosto divno.
pozzzzdravvv
Hajde ti onako strucno onda objasni po cemu to nije plagijat pa da vidimo dal si placen :D Mislim, zar svi tzv. muzicki strucnjaci podcenjuju slusalacki zdrav razum?? Ono kao na drugacijim se masinama radilo i drugi instrumenti pa nije plag. Daaaajteee viiiseee s tim !! A svi laici su ludi sto su im pesme iste?? QQ :(
Dobro jutro !
http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/sign-merci.gif
Mary, KVu-ov strucni odgovor je bio:
Što se ovoga tiče, više i nemam snage niti volje da se borim sa vama. 100 ljudi, 100 ćudi.
jovana
04-04-2004, 02:49 PM
Kao prvo vise se necu pojavljivati, samo moram da odgovorim. Rekao sam ono jer je to istina, nema to veze sa svetom ili bilo cim jednostavno se vidi, pocev od novogodisnje generalne probe, do promocije i da sad ne nabrajam, gde je evidentno da si bio pijan. :shock: :shock: :shock: Mislim da ne treba tako da reagujes i da sve primas k srcu.Predji preko toga.Moras da znas da su muzicari jako sujetni a i novinari svasta pisu.Moras da shvatis da muzicar poput Vlada je originalan, ne ponovljiv i autentican,ali u pravu si sto se tice toga da nije najbolji jer u muzici nema NAJBOLJIH.Ima gorih i boljih.Ovo ti kazem iz licnog iskustva jer sam i ja jako dugo u muzici.Svi zele da cuju samo hvale.Ja prva prihvatam komentare o mom izvodjenju samo od ljudi za koje JA smatram da su kompetentni.A taj napuderisani svet nemoj olako da prihvatas jer svako ima svojih trenutaka.SVE JE TO SHOW BUSSINESSSSSS :!: Nadam se da ces se javiti i da ces ostati na forumu.CMOK! :)
LANENCE SPOTIC (http://www.keithm.utvinternet.ie/SerbiaMont04.wmv)
Sve numere & spotovi '04 (http://www.keithm.utvinternet.ie/2004finals.htm)
Staša
07-04-2004, 01:03 AM
A evo i čuvenog teksta na english (off the record naravno :wink: )pa se vi sad smejte malo ,ja jesam :lol:
It's your name is on my lips,
it's time stending for old memories,
it's all I have now, to the last time,
my baby, don't kill my love.
Chorus :
Say goodbuy and I am leaving,
in the name of love goodbuy, ...
LANENCE SPOTIC
Ne znam da li je još neko zametio ali izgleda da je "sezona" čerupanja gusaka u toku ... ajd Željko ali i Nelly Furtado :shock: jadne guske :cry:
I btw. da li može iko da mi objasni poentu spota ???? To je trebalo da bude kreativno nešto ili ... propustila sam poentu definitivno :roll:
marice
07-04-2004, 01:34 AM
Mislim Stasha, da taj spot nece imati nikakvu poentu, a o kreativnosti bolje da ne pricamo... Koliko sam ja razumela iz jednog njegovog intervjua ( :oops: ), mislim da je hteo u spotu da pokaze nas mentalitet, valjda kakvi smo mi, Balkanci, kakva je nasa kultura i sl. ... i ako nastavi sa ovakvom prezentacijom, bolje da nas i ne predstavlja... A sto se tice gusaka - :x , sta li ce na to da kaze Zavod za zastitu zivotinja... Od Zekita je i moglo ovako nesto da se ocekuje. Izvinjavam se njegovim fanovima (kVu), ali ja njega stvarno ne mogu da svarim...nikako.
Caos
It's your name is on my lips,
it's time stending for old memories,
it's all I have now, to the last time,
my baby, don't kill my love.
Chorus :
Say goodbuy and I am leaving,
in the name of love goodbuy, ...
Auuuuuuuuuuu užasa... Pa ovo nije ni gramatički ispravno čak (kolko mi se čini)... Sć obzirom da sam već kršten u njegovog fana, nadam se da će drugi put biti bolji. :P Spot inače nisam skontao baš. :lol:
Cuj! Nije gramaticki ispravno!!!
Pa to je proslo pored engleskog koliko i Tarzan!!!
Pukla bruka i sramota!!!! :-x :oops:
Šat ap pipl, it iz gud end it iz inaf korektli translejtid tu ingliš. Or did ju ekspekt mor from the Joksimović tim? Šejm on ju! :D :D :D
Nego... sto se toliko bunite oko spota? Pa zar nije fora u tome da curu spremaju za vencanje jer je nasla nekog "nalik Joksi" - "da je vise ne voli"?
Ehhh... ja kad mu ga dam po analizi... leti perje na sve strane! http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/dragisha.gif http://hemsida.semera.se/xav2503/Smilies/zeleni.gif
mala_novljanka
12-04-2004, 12:30 PM
meni ovaj spot nije losh :P
majabl
12-04-2004, 12:43 PM
Meni ona guska ubija... :lol: :P
Nemam komentaraaaaa.....
Millena
12-04-2004, 01:15 PM
Nemam komentara za spot :pov .....Kao pre 300god.....
mala_novljanka
12-04-2004, 07:46 PM
pa dobro,ne moze on napraviti uz ovu pjesmu neki spot savremeni,to nikako...sve u svemu i dalje zalim shto nas ne predstavljaju negativ,negre,evropa ili bozovicke,bilo ko od njih bi bio odlican za Evroviziju,ali... :-x
Posle gledanja spota dobih neke suicidne nagone :(
idekius
01-05-2004, 11:27 AM
Sramota je da ona cobanska pevalica ima ovoliki broj postova :roll: Neznam sta toliko ima da se raspreda o pesmi koja po kvalitetu odgovara svemu sto smo do sada slali na evroviziju (a slali smo uvek splacine). Dobro, i mene nervira onaj zalizani paorcic koga ne skidaju sa TV-a, a jos me vise nervira komsija koji zivi ispod mene jer se redovno oduzima od alkohola i na sav glas "peva" uz kasetu (ili CD) "Lane moje" i to tako da ga cuje cela zgrada, a ima onako izbasiran glas onako koji polustepencic ispod tonaliteta... Uzas!!! :couto:
Spot je tuga i žalost!!Ona "riba" što onako pogubljeno blene ko zna gde,ovi čerupaju one jadne guske,a Željko u košulji je kao šlag na tortu...a tek text na English.......jaoj :D :D
Sad iskreno mislim da bi mnogo bolje prošla pesma "Zbunjena" by Negativ,iako ih ne gotivim nešto previše,pesma je sjajna...
Milica BG
11-05-2004, 10:35 AM
Sutra neseg Zeljka ocekuje polufinale :D , i kako vidim iz ovih reportaza iz Istanbula, oni su sigurni u to da su oni vec u finalu :shock: , i isto tako da su favoriti. Ne znam?! Ostaje nam sutra da vidimo i 15 maja (ako udjemo u finale).
Milica
11-05-2004, 02:19 PM
Ja se iskreno nadam da cemo uci u finale...imamo odlicnu pesmu...osim toga..skidala sam glasove danas sa neta....mi smo na prvom mestu....besimo od 2 mesta za oko 1600glasova...to nije mala stvar...
pozzzz
pingvin44
11-05-2004, 02:31 PM
A ako neko ne moze da veruje u ovo, kao sto ja nisam verovao, evo i linka: http://34sp.eurosong.net/vote/view.pl
A evo i sta pise u uzglavlju sajta:
Please note that although it is forbidden for any person to register more than once, it is not forbidden for people to vote for their own country. I have observed that there are currently a very high number of voters from Serbia & Montenegro, Bosnia and Macedonia, all of whom have (quite legitimately) voted for their own songs. This is perfectly well allowed, but it is important to understand that the chart, therefore, is not an accurate representation of fan opinion all over the continent.
U par reci:
najvise glasaca iz nase na m drage rodne grude, SCG, tako da... ima logike!
cecanb
11-05-2004, 06:25 PM
Ne znam, "nesam pametna" :? :? :?
Kako bilo da bilo, ja i dalje mislim da Zeljkova pesma nije ono pravo,
meni licno se ne dopada , ali... to je moje misljenje.
Mozda Evropa ima vise ukusa i od mene, a verujem i vecine Vas na forumu ( i van njega).
Ipak, covek predstavlja nasu zemlju, znaci, drzimo mu palceve sutra :)
Milica
11-05-2004, 06:34 PM
Mozda jeste najvise glasaca iz S&CG, ali da li znas da mi nemamo prava da glasamo za Zeljka i da nasi glasovi ne ulaze u zbirno stanje....danas su mi tako rekli na TV..
POzzzz
U ovom glasanju sto je Pingvin dao link pise da se ne moze dva puta glasati, odnosno da ne moze ista osoba da se registruje vise puta, ali da nije zabranjeno da se glasa za svoju zemlju.
Naravno, na zvanicnom glasanju to nije dozvoljeno, ali ovo (sajt) je ipak, cini mi se, nesto sto je vise anketa ili istrazivanje, tako da moze da glasa ko za koga hoce.
Iz nekih, nazovi, patriotskih razloga bih verovatno glasala za nasu pesmu, kada bih morala, koja god ona bila, ali zato ja necu glasati uopste :wink:
Zdjavo!!!
makili
11-05-2004, 09:50 PM
http://www.eurovision.tv/english/1098.htm -> uputstvo za glasanje ...to im je valda oficijalni sajt ,sta li... :? Glasa se samo 5 min ! Ja necu glasati to je sigurno ,mozda necu ni gledati :!:
pozzzz
traaaaaamm..evo ga pocinje polufinalno vece...praticu ,bas me zanima kako ce proci "zemlje iz okruzenja"(BiH ,SCG,Cro i MAK.)...da vidimo i to... :wink:
Sta mislite oce li neko od njih proci dalje?Ja bas nemam pojma,posto nisam cula nista od ostalih pjesama.
BEOGRADJANIN
13-05-2004, 01:19 AM
.....svi prosli :P
okkkk, shvaticu HR, ali zasto ona zalosna BiH-a ? ooooo HRISTOSE......
Milica
13-05-2004, 05:20 AM
ja ne prihvatam sto je prosla Hrvatska...zao mi je zbog Slovenije...nema veze onaj Hrvat
Moje misljenje
JeLeNa^
13-05-2004, 08:43 AM
Ma Slovenija je bila katastrofa.....Hrvat nije bio bog zna sta...ali u tu slabu konkurenciju...ok je sto je prosao....
Nego kako vi se dopale sve pesme? Meni su skoro sve bile mizerne.... :x
Dopala mi se Ukraina....ali mala Ruslana razocarala me na press-konferenciju....
Grk je sladak...ali pesma-LOSA...
Maltu bi pre pratila na onaj detski Eurosong :D
A Deen.... :lol: :P :D :) OUT OF WORDS....
Zeljko mi je bio Ok....
ALi je TOSE ipak bio najbolji....ne da peva, rastura :!:
Kako vi se vam dopao nas Toska :?:
pozzz
cecanb
13-05-2004, 09:27 AM
Ma Slovenija je bila katastrofa.....Hrvat nije bio bog zna sta...ali u tu slabu konkurenciju...ok je sto je prosao....
Nego kako vi se dopale sve pesme? Meni su skoro sve bile mizerne.... :x
Dopala mi se Ukraina....ali mala Ruslana razocarala me na press-konferenciju....
Grk je sladak...ali pesma-LOSA...
Maltu bi pre pratila na onaj detski Eurosong :D
A Deen.... :lol: :P :D :) OUT OF WORDS....
Zeljko mi je bio Ok....
ALi je TOSE ipak bio najbolji....ne da peva, rastura :!:
pozzz
Dobar komentar-skoro da se u svemu slažem :wink:
Sto se ,kako kažeš,Toške tice,mislim da je stvarno bio odlican a i pesma je sjajna :ok: . Puno srece u finalu !!!
Cestitam Željku ulazak u finale :arrow: samouvereno je porucio naciji da u Tursku ide da uzme pobedu, bićemo No.1...da li da ga držimo za rec?
Ko zna...videćemo :o Bez obzira na sve, želim mu PUNO sreće u finalu.
Ipak je to samo igra 8)
Staša
13-05-2004, 10:19 AM
Da i ja prokomentarišem malo ovo polufinalno veče,a o finalu ćemo u subotu,jel?
Dakle , manje više se moglo pretpostaviti ko će sve ući u finale - meni je žao što David D'Or (Izrael) nije ušao jer čovek ima fantastične glasovne mogućnosti a uglavnom su sve pesme bile bledunjave tako da je mogao komotno da uđe na mesto Malte...Grčke...Bosne :x
Moji favoriti su bili definitivno Toše i oni tipovi iz Holandije (ajd na stranu lokal patriotizam i Željko ... iako ga ne mirišem mnogo bi mi na kraju drago što je ušao u to finale ,priznajem)
Toše ima ne glas nego glasčinu :ok: i verujem (u stvari ,više nadam se) da će odlično proći u finalu .
Ukrajinka je bila ...pa šta ja znam ,scenski nastup da kažem "ok" ali mi nije bila preterano simpatična ovako ... Grk ...loša pesma i što ne volim te Ricky Martin wanna be ...uffff :roll: (kažu da se on jako dobro kotira na kladionici :? )
I ja se slažem da je Hrvat bio bledunjav i bili su mi simpatičniji Slovenci nego on al 'ajde...
Onog Deen-a :pov ... pa to treba :rocket: Ko je za njega mogao da glasa stvarno mi nije jasno !
Vidim niko ne pomenu predstavnicu Albanije - mislim na stranu odakle je ali po mom mišljenju uopšte nije bila loša .
Da li ste primetili koliko je ženskih izvođača bilo u pink haljinama :? i kako je Željko izašao ko pravi na binu prvi a posle i u salu za konferenciju za štampu :lol: ?
Moram da prokomentarišem i (ne)znanje ili da ne budem baš previše oštra ,slabo poznavanje Engleskog od strane naših ex Yu predstavnika OSIM Toše Proeskog koji je i tu bio :ok:
Ono što je lako za pretpostaviti je to da su svi sem Slovenije ušli u finale baš zahvaljujući tim glasovima ljudi iz dijaspore i tu će se verovatno "lomiti koplja" i u subotu (govorim o plasmanu među sobom predstavnika ex YU republika ,naravno) ...sve u svemu ako je bilo 5 pesama da valja od ovih 24 sinoć ... ma i to je mnogooooo !
Tatjana
13-05-2004, 10:59 AM
Toše je bio super i navijala sam da i on zajedno sa Željkom i još nekolicinom njih uđe u finale. Jedina zamjerka sa moje strane je što je pjevao na engleskom jeziku jer bi to na makedonskom sasvim sigurno još bolje zvučalo.
Inače koja im je ono fora da svi pjevaju na engleskom, a da pri tome 90% njih zvuče kao junaci serije Alo, Alo (ovo se ne odnosi na Tošeta jer je njegov engleski odličan).
JeLeNa^
13-05-2004, 11:31 AM
Toše je bio super i navijala sam da i on zajedno sa Željkom i još nekolicinom njih uđe u finale. Jedina zamjerka sa moje strane je što je pjevao na engleskom jeziku jer bi to na makedonskom sasvim sigurno još bolje zvučalo.
Inače koja im je ono fora da svi pjevaju na engleskom, a da pri tome 90% njih zvuče kao junaci serije Alo, Alo (ovo se ne odnosi na Tošeta jer je njegov engleski odličan).
Tatjana veruj mi da pesma na makedonskom ne zvuci uopste bolje :!:
Dovoljno je da ti kazem da naslov na mak. je "Andjeo si ti" i da se ova fraza povtoruje puno vise u pesmu nego "Life is" u eng. verziju....Pa sad sama zakluci :roll:
Po Vladine "Andjele"....andjele su strasno usli u modu :lol:
pozzz
Mislim da smo mi sa Lanetom super prošli u odnosu na ostale pesmice koje su bile smešne....Extra mi se dopada Ukrajina i Greece,stoga i tipujem na njih....
Ali je zato Deen nadmašio sve :D :D
Vidjecemo
idekius
14-05-2004, 01:31 AM
Kao izdajnik svoje zemlje, navijam za Hollandiju :twisted:
BEOGRADJANIN
14-05-2004, 01:44 AM
Holandjani su stvarno super! Cekaj, zar onaj drugi nije italian?
Tose je bio super, Zeljko isto. Grk - lose - sem nastupa. Makedonka mi iz profila izgleda ok, a ovako - par puta me je uplasila
Ko je tu jos bio?....... ne mogu da se setim... Danac, sta znam - gay :P
Meni je cela manifestacija bila jako zabavna..
Nash Bambi je stvarno bio najbolji od svih tih tragikomicnih likova poput Ukrajinaca koji su i pored toga sto su izgledali kao nemuzikalno pleme tako i zvucali...a pomalo zvucali i ko Spartakovi navijaci. Onaj lik sa shtulama me dotukao ..a jos vishe vrcavi Deen, koji zaista ne mora toliko da se trudi da pokaze svetu da voli "toplu braccu"..a bilo je i neko odojce iz Rusije...ma sve u svemu Grk je bio najlepshi :D
JeLeNa^
18-05-2004, 04:38 PM
Makedonka mi iz profila izgleda ok, a ovako - par puta me je uplasila
Hm.....Gorane....ovo je upuceno MENI :?
What is the problem :?: Sto sam te tako "uplasila"...ili je ipak neka greska :wink:
pozzz
CACANKA
18-05-2004, 05:13 PM
ma sve u svemu Grk je bio najlepshi :lol:
hEHE,...POSTENO... :lol: :D
Pesma nije nesto,ali zato on izgleda :shock: ':ok:
BEOGRADJANIN
18-05-2004, 11:26 PM
samo da nije homos Leno! p.s sta ima na svastari?
a ti Jeco... da, pobrkao sam Aljbanku i Makedonku
CACANKA
19-05-2004, 03:31 PM
Ma malo je gay,ma na svastari je fuj...bzv
nema nikoga...
Bzv teme...
Svrati...
JeLeNa^
19-05-2004, 06:37 PM
Grk nije "malo" gay...vec malo vise....
Ima cak i poznatog decka-devojku (to ne bi znala) i to italijanski modni kreator Valnetino....
Inace Grci su prvo odabrali drugog predstavnika sa verujte bolju pesmu (mozda ste je vec slusali po radijama-odlicna je) i bolji glas....ali ipak organizatori su resili da prate Sakisa kao bolji komad i showman.....
U svaki slucaj.....velika steta :oops:
Primetili ste da su sve zgodne momke gay :?: :roll:
CACANKA
20-05-2004, 12:51 PM
Primetili ste da su sve zgodne momke gay
,,Zasto sve sto je savrseno ima DECKA?,, :D
Milica
20-05-2004, 01:55 PM
HI HI HI
E luda si skroz!
,,Zasto sve sto je savrseno ima DECKA?,, :D
Valjda jer su uvideli da su sami sebi bolje mame od vecine zena :D
maja07
20-05-2004, 04:15 PM
Grk je najbolji frajer
Albanka je imala dobru pesmu, ali mi je antipatična zato što liči na Maju Nikolić.
Lane je bio najkulturniji i zaslužio je da pobedi a ne onaj Hogar Strašni iz Ukrajine.
Deen - bez komentara!!!! :x
Hrvatska - UŽAS!!!!!!!!
Turci su kopirali Mano Negra.
Poljakinja je imala providnu haljinu - baš neprimereno!
Austrija je bila fuj, ali dali su nam 12 poena na srpskom!
Kipar je bio OK, s obzirom da mala ima oko 17 godina.
Rusija ne zna da peva!!!
Eto, to je ukratko od mene! Nije meni žao što smo drugi, nego što nas je pobedila ona divljakuša!
:twisted:
CACANKA
20-05-2004, 08:42 PM
Turci su kopirali Mano Negra
Mene oni podsecaju na 357 nas...
Neverovatno,kao da slusam njih...
Nastup im je bio odlican, narocito peace sugestija :ok:
legenda
17-02-2005, 12:28 AM
Aj da ne otvaram novu temu... nacuo sam(pticica mi javila:))) da ce Vlado dobiti nagradu za album godine na Beoviziji( sad ne znam koji dan, znam da je revijalno vece)... Sigurno ce biti prenos...
anmari
17-02-2005, 12:31 AM
je l' to znaci da ce opet da se blentaci sa play back-om?
VanjaPA
17-02-2005, 12:46 AM
ja se sve nesto nadam da ce ove godine taj "spektakl" liciti na nesto...zivo me zanima koji ce jadnichci ovog puta glumiti voditelje!?
(Anmari, kasnis na sastanak on line!)
anmari
17-02-2005, 12:57 AM
ja kasnim? ja sam ovde jos od ponoci, nego se krijem, kao i moj drug legenda!
legenda
17-02-2005, 01:01 AM
Ne zna se jos da li Vlado ucestvuje... tacnije ja ne znam... znam da bi trebalo da dobije nagradu... a da li ce ucestvovati to verovatno zavisi od toga da li ce mu biti gotovi natpisi sa porukama publici :mrgreen:
A voditeljski par je koliko sam ja cuo Boda Ninkovic i zena mu :mrgreen:
VanjaPA
17-02-2005, 01:02 AM
Boda? jel ti to ozbiljno ili...
pa onda cu jos i da gledam :)
legenda
17-02-2005, 01:05 AM
Tako sam ja cuo...a ako su lagali mene i ja lazem vas...
Milica
17-02-2005, 10:54 AM
Beovizija 2005 – revija pobednika, najuspesniji u prethodnoj godini
rock pesma – Negativ - Zbunjena
debitantski album – Zeljko Vasic – Intro
pop dance grupa – Luna
interpretacija – Marija Serifovic
pop grupa – Peti Element
kantautor – Ivana Jordan
koncertna turneja – Zdravko Colic
etno izvodjac – Sanja Ilic & Balkanika
pop pesma – Tijana Dapcevic – Zemlja mojih snova
rok grupa – Lira Vega
instrumentalista - Bora Dugic
otkrice – Cveta Majtanovic
comeback – Neverne bebe
singl - Natasa Bekvalac - Navika
tekst – Leontina –Lane moje
filmska muzika – Legende za film “Jesen stize dunjo moja"
pevac – Zeljko Samardzic – Ljubavnik
pevacica – Goca Trzan
hit godine – Zeljko Joksimovic – Lane moje
CACANKA
17-02-2005, 03:23 PM
E,da Jelena Tomasevic ucestvuje ove godine-pesmu je potpisao ZJ..
Hm.bas me interesuje kako to zvuci....:sceptic: (nisam imala bolji smiley)
Nadam se da ce pesma biti dobra-onakav glas....:yay:
Millena
17-02-2005, 08:33 PM
ja se sve nesto nadam da ce ove godine taj "spektakl" liciti na nesto...
Nemoj da se nadas, bice u fazonu - "udri me do zore...", sto se tice stage-a i propratnih pojava i rekvizita. (pouzdano znam);)
Hmmmmm....Zeksi kazes...hmmm.....
Uveli su cak i nominaciju za "comeback of the year".....odakle im tolika masta. :roll:
Nemoj da se nadas, bice u fazonu - "udri me do zore...", sto se tice stage-a i propratnih pojava i rekvizita. (pouzdano znam);)
A i spisak izvodjaca je takav, tako da ne sumnjam da ce se sjajno uklopiti i stopiti jedno sa drugim :rolleyes:
JeLeNa^
18-02-2005, 12:10 AM
Ljudi ajd ako vas nije muka iskuckajte listu izvodjaca....cisto informativno:wink:
Inace u Makedoniji finalni izbor za pesmu za Evroviziji je na 19 (ova Subota)
Ove godine imamo duri dva izvodjaca: MARTIN VUCIC I ALEKSANDRA PILEVA.
Oboje imaju po 4 pesme...pa kao ko ima najbolju pesmo taj ide u Ukraini...
Posto znam timove koje su radili pesme...jedno je sigurno-i ove godine nista:glavazid:
p.s. prvo su bili predlozeni 5 izvodjaca medju kojih je bila i Tijana dapcevic ali ona nije prosla...pa je nakon to na jednu emisiju pricala kako ce ona sigurno pobjediti na Beoviziji i predstavljati SCG...pa bas me zanima dali ce ucestvovati????
Staša
18-02-2005, 12:27 AM
Redosled takmičara na festivalu određen je žrebanjem uživo u emisiji 'Nedeljno popodne' 13. februara:
1. NAMA TREBA LJUBAV
Izvodi:MAJA MITROVIĆ
2. NEBO Muzika
Izvodi: DUŠAN ZRNIĆ
3. KOCKA ŠEĆERA
Izvodi:KNEZ
4. OPROŠTAJ
Izvodi:EPILOG
5. KO JE KRIV
Izvodi:TANJA ĐORĐEVIĆ
6. BOLJE DA TE NEMAM
Izvodi:LU LU
7. MARIJA
Izvodi:MOMČILO I KLINIKA
8. MINĐUŠA
Izvodi:KOKTEL BEND
9. NEVIDLJIVA
Izvodi:ANA CVETKOVIĆ
10. TI ZNAŠ
Izvodi:URBAN PULS
11. ŠTA MI VREDI
Izvodi:BOBAN
12. SENTIMENTOS
Izvodi:LUNA
13. PONUDA
Izvodi:MARIJA ŠERIFOVIĆ
14. DOBRE DEVOJKE
Izvodi:TAŠA
15. DODIR
Izvodi:TRIK FX
17. JUTRO
Izvodi:JELENA TOMAŠEVIĆ
18. POTRAŽI ME
Izvodi:ASTRA
19. ČOVEK KAO JA
Izvodi:ZIKI
20. POBEDILA SI ME
Izvodi: DŽEJ I MAJA
21. HAJDE CICO
Izvodi:OGI
22. LJUBAV - VEST DANA
Izvodi:ČIPI
23. KAŽI SESTRO
Izvodi:VIKTORIJA
24. TI SI KRIV
Izvodi:TEODORA BOJOVIĆ
Detaljnije na www.rts.co.yu
MARINA
18-02-2005, 01:01 AM
Toliko dobro da bolje ne moze biti!!! :kaka:
JeLeNa^
18-02-2005, 01:12 AM
Jel sam to dobro procitala...Dzej:nesvest:
tctctctc
Pa ja za pola od ovih izvodjaca prvi put cujem....
Lu Lu:confused:
Zeljela bi da to vazi i za Trik FX...ali nazalost bili su u Skoplju nedavno pa
gostovali su na sve moguce emisija....uzas:hair:
Ali najbolje ubedljivo:
HAJDE CICO....OPA!!!
A da...i ovo-Zena kao ti-Covek kao ja
STRASNO:glavazid:
VanjaPA
18-02-2005, 01:13 AM
'ubi me ako ja znam 30% tih imena...
ljudi, CHipi??
a mucenica Teodora Bojovic se i ove godine nadam pobedi ;)
legenda
18-02-2005, 01:16 AM
Zar ne mislite da je malo glupo komentarisati pesme samo na osnovu naziva???
Btw Hajde cico je jedan od favorita... pored Bamby Jelene i Bojana Marovica...
JeLeNa^
18-02-2005, 01:24 AM
Zar ne mislite da je malo glupo komentarisati pesme samo na osnovu naziva???
Btw Hajde cico je jedan od favorita... pored Bamby Jelene i Bojana Marovica...
Gde nadje Marovica:confused:
Nisam ga procitala na spisku....
Btw ne komentarisem pesme vec naslove:poljubac:
pozzzzz
legenda
18-02-2005, 08:33 AM
Pa Marovic je na Monteviziji... A svejedno glupo je komentarisati i naslove pesama...
Millena
18-02-2005, 03:43 PM
Knez je odustao. Sta ce covek, dig'o ruke.:D
Jelena C.
18-02-2005, 04:18 PM
Kada se bira pesma za Evroviziju ili tako neshto ja mislim da to ne treba da se radi an ovaj nacin.Zapravo,mislim da bi trebalo da se prvo napishe pesma,a tek onda bira onaj ko bi bio najbolji da je otpeva.
CACANKA
19-02-2005, 10:07 PM
Hm.bas me interesuje kako to zvuci....:sceptic: (nisam imala bolji smiley)
Nadam se da ce pesma biti dobra-onakav glas....:yay:
Samo cu reci-kakav glas :yay: ..
nemam vise sta da dodam.....
legenda
19-02-2005, 10:21 PM
Meni pesma nista narocito... jedina koja mi se svidela do sada je Hajde cico od Ogija... sve ostalo je bzv
ana JA
19-02-2005, 10:49 PM
Pesme su bezveze,narocito Luna,Lu Lu i dr,jedino mi se svidja Ogi,od onih koje sam cula
CACANKA
19-02-2005, 11:26 PM
Kakve li su pesme koje su odbijene????
Slozicu se da je Ogi imao najbolju pesmu...ostale nisu nista posebno..
pozz
Jelena je trenutno prva...
Beovizija ...HMMM...sta reci ....ROBIJA BEJBE :littlero:
majabl
19-02-2005, 11:54 PM
Ufff...
Ovo je NACIONALNA KATASTROFA...:obrva:
Ne znam sta reci, nego da mi je zao vremena provedenog gledajuci ovo cudo.
Jelena ima FENOMENALAN GLAS, stvarno, tu niko nista ne moze da kaze. Pjesma, ako na trenutak zaboravim na to ko je autor, moze da prodje, ali samo to. Ali onaj njen scenski nastup, oni/one sa svijecama... Kao iz Drakule. qq
Sto se Cice tice, nesto je kao drugacija, ali opet nista posebno... Stvarno...
legenda
19-02-2005, 11:58 PM
heheh, robija bejbe, hahahahahah.... bravo carice...
Meni je CIca bas jako dobra...
anmari
20-02-2005, 12:30 AM
ja sam zezanje godine propoustila, stigla sam na sam kraj i cula jelenu. pesma isprazno-dosadnjikava, a scenski nastup - potpuna katastrofa. pretenciozni kic! vidi se zeljko u svemu, ali ne obican zeljko, vec zeljko hipertrofirane sujete! spadaju maske, zeljko se raspomamljuje!
Ne znam da li se poslije ovog veceras moze ostaviti neki ozbiljan komentar :roll:
Jelena me je totalno odusevila, Ognjen je isto fenomenalan....doduse,zao mi je sto se Zrnic nije malo vise probio.... :yay:
Ne znam samo sta je ona operska pevacica trazila tamo,a toliko poena je dobila....ocigledno je promasila salu :dontknow:
A o onim ocajnicima tipa Trik FX,Lu-Lu itd itd da ne komentarisem... :cry:
Uzasilo me je sto je 90% pesama pokradena melodija, nazivi pesama, uzas...
Samo se nadam da ce se Jelena progurati na Monteviziji i proci dalje...jos ostaje da vidimo drugi deo... :D
Milica
20-02-2005, 12:47 AM
Sve cestitke Jeleni...stvarno je bila najbolja! :yay:
JeLeNa^
20-02-2005, 01:08 AM
Eh...tesite se sa nama...Makedoncima...polosu pesmu nismo mogli odabrati a bogami ni losiji pevac:placljiv:
Naime pobedio je Martin Vucic i pesma Ti si son...namestenjo i to ono bez nikakav sram...Glasalo se preko 1 fiksan i 2 mobilna operatora, ziri i publika u sali...
Najbolja je bila pesma Sonce i Mesecina koja je izvodila Aleksandra Pileva i ona je dobila 50000 glasove od televoutinga dok je Martin dobio samo 5000:blueeyes:
Ali eto...tatica je kupio celu salu i ziri...pa mali na kraju i pobjedi...
To je to...
Nego ljudi nisam bas u toku...sta je sad finta Beovizija...Montevizija...ajd budite fini pa mi objasnite sta ce se dalje desavati??? Kako ce se odabrati pobjednik???
Thanx
MARINA
20-02-2005, 02:42 AM
Ja sam samo bacila pogled i to sto sam videla je ziva KATASTROFA!!!
Jelenu sam odgledala na kraju i jako mi se svidelo njeno izvodjenje, stim da je bila bas zbunjena zbog pobede, a sto se tice pesme bas je prepoznatljiv Zeljkov Lane fazon. :rocket:
U svakom slucaju bas mi je drago zbog Jelene, sjajno je iznela pesmu!!!
Zeljko Joksimovic je dobio svog klona u zenskom obliku... Pesma je ISTA kao "Bambi"; besmislene reci, blagi turski prizvuk i neki misionarski nastup... sta li je...
Besmisleno je govoriti kako Jelena super peva i ima dobar glas, jer to vecina vec zna, nije pokazala nista novo ovim nastupom.
To sto je bas ta pesma pobedila... napravi X losih pesama i jednu koja eventualno moze da prodje i eto ti pobeda. Nekako mi lici kao i da je selekcija isla u tom pravcu :rolleyes:
Ukratko, pesma je VEC VIDJENA, a fora sa turskim melosom vec provaljena, pa je ova pesma potpuno nezanimljiva i prosecna... kao i ceo nastup.
Sto se ostalih tice... zalud je trositi reci...
Ja sam mislila da se vi salite za "CICO BREEEEEEEEEEE"?????? Sa srpskom verzijom Ruslane?????? Ja nesto onako lose duuuugo nisam cula...
Zanima me vase vidjenje nase "pop veteranke" Viktorije? :shock:
Negde sam shvatila da ludilo ide sa godinama, ali ga toliko javno prikazivati... Zena je prolupala na sva zvona!
Sve u svemu, Beovizija nije bila vredna gledanja...
legenda
20-02-2005, 03:38 PM
heheh, Viktoriju kada sam gledao umro sam od smeha... da nije uzivo pevala mislio bih da je snimala u wc-u...
Opet kazem da je meni Cica jako dobra... a sada slusam Jeleninu pesmu odnosno bambyevu pesmu... cini mi se kao da sam je cuo vec negde.... posle nekoliko slusanja pesma mi se svidela... meni su reci ok...
BEOGRADJANIN
20-02-2005, 05:19 PM
Posto nisam gledao BEOVIZIJU, i uospte me nije interesovala, hteo sam samo da pitam o kojoj je Jeleni rec? Jevremovic, Karleusa ili neka druga?
cecanb
20-02-2005, 06:35 PM
Ljudi , recite mi da je juce bio 1. APRIL :blueeyes:
Ono sinoc u SC je bila katastrofa
Posto nisam gledao BEOVIZIJU, i uospte me nije interesovala, hteo sam samo da pitam o kojoj je Jeleni rec? Jevremovic, Karleusa ili neka druga?
Nisi ni svestan koliko si srecan zbog toga!!! Inace, radi se o Jeleni Tomasevic...bez obzira na to ko joj je radio pesmu i na neke druge okolnosti, ja cu ipak cestitati Jeleni...njena interpretacija i scenski nastup su, ako nista drugo, bar pokazali dozu ozbiljnosti za razliku od velike vecine drugih izvodjaca...
Ja stvarno ne kapiram sta je super kod Ogija i "Hajde cico"...Onim devojkama oko njega je samo falio repic da bi izgledale kao zecice, ili ga ja od shoka mozda nisam videla ..A tek reci..."hoces ga, neces ga...hajde preseci.." ili vec tako nekako...Straasno ...Vi mora da se zezate malo kad kazete da je ON super :sceptic: ???? A tek Dzej :rolleyes:
Sve u svemu blagi uzas - tiha jeza ...
Vlado
20-02-2005, 06:47 PM
Ima li neko smileya koji povraća?
BEOGRADJANIN
20-02-2005, 06:58 PM
Bruka ! ! ! !
majabl
20-02-2005, 06:58 PM
Imam ja...
http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage46/13.gif
VanjaPA
20-02-2005, 07:21 PM
halo-evropa??!
VanjaPA
20-02-2005, 07:22 PM
ja ne mogu da verujem da neko moze i da kaze za nekog od ovih "pevaca" kako je bio (bila) dobar ??
sta bi' ovo ljudi? pevanje?
od celog prenosa mi se najvise svidelo Jecino i Bodino igranje i pevanje.
auuu...pa ja sam bas u shoku!?
:??
smiley
20-02-2005, 07:37 PM
Vala krsh stvarno! i glas i stas :)
CACANKA
20-02-2005, 10:53 PM
Evo majo pridruzujem se smajlicima
http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/pukeb.GIF
http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/puke1.gif
VanjaPA
20-02-2005, 11:18 PM
gde bunarite te blesave smile-ije??:)
a neko napisa' tu da ce V.G. dobiti nagradu -odakle vam to?
ana JA
20-02-2005, 11:33 PM
Evo majo pridruzujem se smajlicima
http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/pukeb.GIF
http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/puke1.gif
Odvratno,ovi smajlici pokazuju kako je stvarno bilo.Kazu mi da imam srece sto nisam gledala celu Beoviziju,mada sam Jeleninu pesma cula malopre.Od cele pesme je glas bio dobar.Mogla sam da :zzz: od dosade
CACANKA
20-02-2005, 11:37 PM
gde bunarite te blesave smile-ije?? :)
Evo http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/pageindex.htm
Uzivajte!!!1
Milica
20-02-2005, 11:38 PM
gde bunarite te blesave smile-ije??:)
a neko napisa' tu da ce V.G. dobiti nagradu -odakle vam to?
Pa trebao je da dobije dve nagrade...pevac i album!
Ako ste dobro pratili....za album godine niko nije dobio nagradu :roll:
Informacija koju sam upravo dobila je da je otkazao...
... ako nesto saznam ... ostavicu poruku!
Ipak je najbolje da Vlado kaze zasto ih nije dobio... da ne bude rekla-kazala!
VanjaPA
20-02-2005, 11:41 PM
pa ljudi, blam da se pojavi tamo ;)
Millena
20-02-2005, 11:41 PM
Resenje za ubuduce:
http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage04/18.gif
ako postane nepodnosljivo ugasiti i TV!
RENATA59
20-02-2005, 11:45 PM
Pjesme-ništa naročito-ostale atribute neću dodavati,jer ima i slikoviti prikaz za one sa dobrim želudcem.Nekada se pitam kako uspiju od toliko lijepih tonova napraviti masu loših pjesama.A valjda i to treba znati....
A baš i mene iznenadi jedan post o mogućim pobjednicima,vidim da je sad izmijenjen...
smiley
20-02-2005, 11:46 PM
Drago mi je da je Jelana pobedila, jedina koja vredi na festivalu. Eeee da, Bora Dugic je najjachi bio! http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage06/14.gif
Millena
20-02-2005, 11:49 PM
Bora Dugic je legenda.:-) Ja ne znam zasto se on uopste pojavio kad mu tu nije mesto. Mislim da je samo ispostovao poziv.
BEOGRADJANIN
20-02-2005, 11:51 PM
Ma..... je*ite se fudbaleri, strucni stabu ti ne seri....
p.s
gori su od fudbalera ovi nasi pevaci!
Uprava napolje
mrs
JOCIKA
21-02-2005, 12:03 AM
Svaka cast Jeleni a za ovo ostalo samo jedan komentar-BRUKA!!!
http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/freak1.gif
a ja cu opet: Ogi RuLeZ! pesma ima sve, srpsku mjuzu, originalan tekst, ritam koji ubija... dovoljno.. ako ne bude hit, ja secem ..... jos kad bi se dobro prevela na eng. i nastupio na evroviziji postala bi po meni garantovano svetski hit, ali se iz aviJona vidi da ce na evroviziji nastupiti jelena... ona fantazija peva, ali je pesma bzvz. ima delova koje je zeljko ubo maestralno, ali text i kraj su smor, uvek po meni zeljko za**re kraj... ona operska pevaljka je mal zalutala i kao je debitant godine.. qq lele.. ostalo bruka i sramota. ko da su namerno neke krsheve odabrali da bi se ova jelenina izdvojila.. uzas
...Robija bejbe...!!!
Mislim da imamo hit...kao vrata...!
Jel znate onaj osecaj kad gledate nesto a vama je neprijatno koliko se taj koga gledate blamira...???
legenda
21-02-2005, 01:37 AM
I meni je Cica jako jako dobra... kVu apsolutno se slazem... i ne vidim sto neki kazu da je to toliko losa pesma... aj reci manje vise ali mjuza i pevanje su bas jako dobri... srpski bre... a Jelenina pesma mi se svidja na delove sto rece kVu...
sta bre reci ?
reci su ZAKON! VRH! LUDILO! MRAK! stvarno to mislim
legenda
21-02-2005, 01:50 AM
PA dobro... to je subjektivno i meni se svidjaju, idu mi uz pesmu... i svidja mi se kako je odpevao... hehe, jak mi je onaaj deo kad kaze ma hajde cico bre... VRH...
odoh da gledam ALL STAR>>> to je VRH VRHOVA :D
BEOGRADJANIN
21-02-2005, 04:13 AM
a ja cu opet: Ogi RuLeZ! pesma ima sve, srpsku mjuzu, originalan tekst, ritam koji ubija... dovoljno.. ako ne bude hit, ja secem ..... jos kad bi se dobro prevela na eng. i nastupio na evroviziji postala bi po meni garantovano svetski hit, ali se iz aviJona vidi da ce na evroviziji nastupiti jelena... ona fantazija peva, ali je pesma bzvz. ima delova koje je zeljko ubo maestralno, ali text i kraj su smor, uvek po meni zeljko za**re kraj... ona operska pevaljka je mal zalutala i kao je debitant godine.. qq lele.. ostalo bruka i sramota. ko da su namerno neke krsheve odabrali da bi se ova jelenina izdvojila.. uzas
Mrzim kada neko hvali glas neke pevacice ili pevaca a pesma joj/mu je krs. Sada mi je jedino krivo sto ovo komentarisem a pesmu nisam cuo. Verujem da nije nesto. Sto ti Vlado nisi uradio nesto za Jelenu? ili to ne ide kada neko peva za tebe da mu nesto radis? Bar da lici na nesto?
Odslucacu pesmu, pa cu dati svoj pun komentar.
BEOGRADJANIN
21-02-2005, 04:15 AM
...Robija bejbe...!!!
Mislim da imamo hit...kao vrata...!
Jel znate onaj osecaj kad gledate nesto a vama je neprijatno koliko se taj koga gledate blamira...???
To je bas gadno, ponekad se pokrijem cebetom ili iskljucim TV, koliko mi je neprijatno kada se neko opasno blamira.
Provalio sam da na GENERALNOJ PROBI su muskarci 100 puta bolji imitatori.
To pricam zato sto ima dosta devojaka koje strasno lose imitiraju, npr. neke nase pevacice KARLEUSU ili sl. a tako to lose rade... e tada se pokrivam cebetom ili gasim tv na 5 minuta.
Kako vecina Vladinih fanova voli svaku numeru u koju je on upleo svoje prste, tako i Joxini... http://forum.vladogeorgiev.com/forum/images/icons/icon6.gif
"Jutro" - VIDEO (http://www.rts.co.yu/euro/wupload/video/tomasevic.ram) (potreban RealPlayer)
"Jutro" - AUDIO (http://www.rts.co.yu/euro/wupload/audio/tomasevica.ram)
Tatjana
21-02-2005, 10:55 AM
Ljudi vi ste super prošli! A ja bila na svadbi! Zamislite kakvu sam tek ja muziku slušala!:roll:
Nisam preslušala ni jednu pjesmu pa ne mogu ništa komentarisati. Tek sam sada iz ovih vaših komentara saznala da je autor Jelenine pjesme Željko Joksimović. Ja mislim da je Jelena povukla "pametan" potez kada se odlučila na saradnju sa Željkom.
Baš sam prije izvjesnog vremena sa društvom raspravljala o pjesmi koja će predstavljati našu zemlju na Evroviziji i svi smo se složili u ocjeni da će to 100% biti pjesma čiji će autor biti Željko Joksimović. Nemojte me pogrešno shvatiti. Ovim ne želim reći da pjesma nije zaslužila da pobjedi, jer kao što sam već napisala ja još uvijek nisam čula nijednu pjesmu sa Beovizije. Međutim, poslije prošlogodišnjeg Željkovog uspjeha mislim da se pobjeda njegove pjesme mogla naslutiti.
Pjesmu nisam slušala, ali Jelena ima fantastičan glas i ako ništa drugo, a ono bar zbog toga je zaslužila da pobjedi.
Pozz
Staša
21-02-2005, 11:02 AM
"Pravo" takmičenje tek predstoji za 10-ak dana u Podgorici, i ako se bude išlo po ključu (a postoje indicije da će tako biti) Jelena neće ići za Ukrajinu... niti bilo ko drugi iz Srbije... ma, sve ovo je :roll:
Milena_A
21-02-2005, 11:16 AM
A nagrada za koncertnu turneju?!?... bbbbuuuuuahahahahahahaha
hrak - pu
Kokuzi!
legenda
21-02-2005, 02:04 PM
Stasho i ti si cula za kljuc iz Podgorice???
Millena
21-02-2005, 02:19 PM
I mi hocemo u Evropu i svet. C c c c... Pa nije Evrovizija festival folklornih umetnika iz Evrope ili muzicki dogadjaj sa etno motivima svake zemlje ponaosob, pa da se prezentuje duh zemlje, pocev od same pesme, preko reci(samo se secam nekog Turcina koji me je preko icq-a zamolio da mu prevedem Lane moje, znao je kao sta je otprilike ali mu opet nije bilo jasno), pa sve do kompletnog styling-a, popularnije outfit-a,<--koliko sam cula, opet je Verica Rakocevic "opremila" Jelenin nastup, kao i Zeksijev prosle godine.
Ne znam sta su se vise uhvatili da prave pesme sa tim prizvukom "etna"(nazovi etna). Ako je jednom to upalilo(prosle godine), odma', sad ce i drugi, pa treci, pa verovatno u nedogled sve dok konacno ne stignemo do 1. mesta. E onda, nova strategija u vidu nekog novog Zeljka koji ce iz godine u godinu da bude glavni majstor u razradi cilja - "Kako stici do 1. mesta na Evroviziji???" Tiha jeza...
A jel' ste culi? Marina Tucakovic - umetnicki direktor festivala!:sceptic:
Milica
21-02-2005, 02:28 PM
Kako sam nacula...
Jelena ce ipak da ide u Kijev.... :thumrigh:
i najiskrenije joj zelim da ona bude nas predstavnik!!!!'
"MONTEVIZIJA"
24 kompozicija ce biti izvedene na kvalifikacionoj večeri "Montevizija",
02. marta 2005.godine. u Velikom studiju Radio Televizije Crne Gore.
1. No Name - Zauvjek moja
2. Makadam - Talija
3. Ema Civovic - Ove noci kad bi me zvao
4. Goran Pejovic Gula - Ja skrivam sebe u sebi
5. Marko Vukcevic - Govor tijela
6. Andrijana - Sve ti boje dobro stoje
7. Svetlana Raickovic - Praznina
8. Bozidarka Nikcevic - Nema te
9. Nebojsa Djukanovic - Zacaran
10. Slobodan M.Kovacevic - Joj
11. Bojan Delic - Dan i noc
12. Suzana Tot - Ljubav, ja i ti
13. Kaja & Crveno i crno - Nisam ti jedina
14. Vladana Vucinic - Samo moj i nikad njen
15. Andrea - Sta ce mi dani
16. Biljana Mitrovic - Kad ljubav umire
17. Stevan Faddy - Utjeha
18. Slaven Knezovic - Placam te zivotom ljepoto
19. Mico Vujovic - Naopacke
20. Bojan Marovic - Svejedno
21. Ivana Popovic - U oku tvom
22. Nina Petkovic - Ljubav je
23. Duka Martinovic - Nisam tvoj
24. Marija Bozovic - Pronadji put
Staša
21-02-2005, 03:33 PM
Stasho i ti si cula za kljuc iz Podgorice???
mhm, čula da će Marović sa Leontininom pesmom pobediti... we'll see, znaš kako ide sad... nagađanja, pogađanja, pretpostavke i ostalo... nije 4.3. tako daleko, videćemo ;)
Tea-HN
21-02-2005, 03:36 PM
[QUOTE=Milica]Kako sam nacula...
Jelena ce ipak da ide u Kijev.... :thumrigh:
i najiskrenije joj zelim da ona bude nas predstavnik....
I ja bih takodje voljela da bude Jelena nas predstavnik...,ali prica se da je veliki favorit i Bojan Marovic,a ja ne bih voljela da nas on predstavlja u Kijev!!:rocket:
CACANKA
21-02-2005, 04:43 PM
Ne vidim ko bi iz Cg mogao da nadmasi Jelenu, mozda jedino MArovic-zbog teta Leontine...Ili FAddy koji ima savrsen glas,ali sta mu vredi kad nema ko da ga pogura....
Ja sam cula da ce kao Ogi pobediti i da on ide...
MA ko ce ga znati,bice muljanja to je evidentno....:glavazid:
Ne interesuje me... :)
Tatjana
22-02-2005, 06:26 AM
Odgledah malopre Džeja i Viktoriju!http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/smiley16_surprise.gif
http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage30/19.gif http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage43/6.gif
P.S. Ovo ne plačem zbog udaraca u glavu, već od muke!
Jelena C.
22-02-2005, 08:50 AM
Nisam gledala Beoviziju,ali moja ortakinja me je redovno obaveshtavala o tome jer je ona to pratila(i kakko kaze sekla vene kad cuje kakve su nam bile pesm).Rekla mi je da je Jelena pobedila(svaka cast,ima devojka glas......prelep) ali da joj pesma nije neshto i da pomalo lici na :"lane moje".Ja nishta nisam videla i jos uvek pesmu nisam cula.Pomenula mi je da joj je i scenski nastup bio malo onako..jeziv.
vesnainside
23-02-2005, 11:48 AM
Lepooooooooooo.....
Prvo da Vam prenesem pozdrave od Jece Tomasevic, super smo se zabavile na Beoviziji...
Onda... ok, izbor pesama i nije bio neki, ali... Konacno je doslo Jecinih pet minuta i uzasno mi je drago zbog toga jer peva kao ZMAJ, ZMAJ, ZMAJ...A sto se pesme JUTRO tice, mozete da je pljujete koliko hocete- uostalom to ste radili i prosle godine sa Lanetom ( uglavnom, evo sad sam procitala... ) a pesma je napravila sta je napravila...
Bez obzira sto u poredjenju Vlado - Zeljko uvek glasam za Vlada, mislim da gospodin Joksimovic ima njuh, poznanstva, popularnost, uticaj i bla bla bla...sve detalje vezane za eurosong i da to Jeleni moze da pomogne...
I ne razumem zasto je vecina napada samo zato sto je pevala Joksimovicevu pesmu, koja joj je, by the way, odlicno"legla"... Zar je tako strasno sto devojka koju smatram najboljim vokalom nove generacije zeli da pravi solo karijeru?
I da se ne lazemo, da joj pesmu nije napravio Zeljko ne biste je tako pljuvali ili nazvivali maloumnim nadimcima tipa- Bambi Jelena...
Uostalom, ja sam za to da se sakupe i Georgiev i Goca i Leontina i Bekvalac i Ceca i Cola...pa svi neka pevaju...Pa neka neko od njih napravi hit za eurosong i pobedi..
sta li bi se onda tek pisalo...
No, da sacekamo cetvrti mart...Pa i tu Ukrajinu...
a kreaciju Verice Rakocevic stvarno necu da komentarisem jer je zena ime i kod nas i u svetu, prema tome...
o ukusima ne treba raspravljati
U kojoj ti zabludi zivis da neko ne moze da napravi pesmu za eurosong...To nije pitanje moci vec hteti.
Milica BG
23-02-2005, 02:50 PM
RTCG: RTS krsi festivalsku proceduru
Podgorica: Radio televizija Crne Gore optuzila je juce Radio televiziju Srbije da je prekrsila festivalsku proceduru "Evropjesme-Evropesme" i tako obesmislila regularnost glasanja publike na finalnoj veceri.
RTCG je u saopstenju naveo da je javnost u Srbiji "bombardovana pobednickom pesmom i ostalim pesmama sa Beovizije", iako je prethodno dogovoreno da se kompozicije emituju samo jednom dnevno do finala, na kojem ce ucestvovati pevaci iz obe republike.
U saopstenju se dodaje da "RTS ne samo da ne preuzima nista da bi zastitio pravila i dogovor, vec i u sopstvenim programima forsira pesme sa Beovizije". U cilju zastite autora i izvodjaca koji ce nastupati na Monteviziji, RTCG ce o drasticnom krsenju festivalske procedure obavestiti Evroviziju, kao i definisati svoje predloge da bi zastitila dignitet takmicanja, navodi se u saopstenju.
Prema konkursu RTCG-a i RTS-a na festivalima Montevizija i Beovizija biraju se pesme- kanditati za finalno takmicenje, ciji ce pobednik predstavljati Srbiju i Crnu Goru u Ukrajini na izboru za pesmu Evrovizija.
Festival Beovizija odrzan je proslog vikenda, dok bi Montevizija trebalo da se odrzi pocetkom Marta.
Politika.
Vlado
23-02-2005, 03:12 PM
[Uostalom, ja sam za to da se sakupe i Georgiev i Goca i Leontina i Bekvalac i Ceca i Cola...pa svi neka pevaju...Pa neka neko od njih napravi hit za eurosong i pobedi..
sta li bi se onda tek pisalo...
auuuuuuuuuuuuuuu
legenda
23-02-2005, 03:29 PM
Moram da odgovorim posto sam je ja nazvao Bamby Jelena... i to sa razlogom jer me je na neki nacin razocarala a to sam i napisao u jednoj temi... ja joj zelim svu srecu... da ima sooper glas ima, ALI...
Isto tako ja sam milion puta rekao i ponovicu, svaka cast Zeljku na uspehu... ALI opet postoji to ALI... njegov njuh kako si ti rekla je njuh da uzme "dobru" stvar, da kako kaze posudi atmosferu i da napravi hit... e za to stvarno ima njuh... pa sad ti mozes do sutra da pricas kako Lane moje nije plagijat ali zar ne mislis da je to malo simptomaticno da 70% njegovih pesama ima uzetu atmosferu...
i ako je Bamby Jelena, sto sam ja iz zezanja napisao maloumno kakvi li su tek onda tvoji komentari... :wink:
flame
23-02-2005, 03:30 PM
ccc... Legendo... Pa gde bas Bamby, to neki prevod na engleski??? :)
legenda
23-02-2005, 03:37 PM
hehe to Bamby sam uzeo od nekog sa foruma... prepoznace se :)))))
flame
23-02-2005, 03:52 PM
Paralela- Lane=Bamby... :)
legenda
23-02-2005, 04:07 PM
da,da na to se ciljalo... :)
Inace izgleda da je tacno da ce se Crnogorci zaliti...
flame
23-02-2005, 04:18 PM
samp napred... :)
anmari
23-02-2005, 04:32 PM
ma ljudi kakav eurosong, pa englezi se, to je poznato, vec godinama iz petnih zila trude da posalju sto goru pesmu, smucilo im se da pobedjuju, ne mogu vise da finansiraju novi izbor! zeljko i njegov njuh! dajte, molim vas!
Shuky
23-02-2005, 05:53 PM
Ej, a sta vi mislite?
Sto se Vlado nije pojavio da primi nagradu?
Ja ipak mislim da je trebao da se pojavi!Mislim, malo mi bezveze da sad kao on sve NAJ- i album, i pevac, a nema ga da se pojavi pred publikom, odpeva nesto i primi nagradu!
Ipak je bio pozvan- nekako......... nije u redu(bar prema nama- publici)!
Znaci, ja sam tri sata sedela ispred TV-a cekajuci da se on pojavi, i na kraju, ono, zesca ispala!
"ali sam uzivala u smorovima Bode i one tamo ribe!:glavazid: "
:angel: hahahahaha!!!
POZ!
VanjaPA
24-02-2005, 12:05 AM
ta riba je moja su-gradjanka, bas je super -moram da je branim :))
VanjaPA
24-02-2005, 12:08 AM
pa kao da njemu gori pod nogama da dodje na beoviziju i da mu uruce fucking nagradu? ajme...
sta ti mislis, zbog cega se pojedini glumci ne pojavljuju na dodeli Oskara? mislim, nije da poredim, ali obrni-okreni, to mu dodje na isto.
ta beovizija je u dve reci -dno dna! ..a i takva nam je muz.scena, pa sta bolje da ocekujemo.
ali samo opusteno... ;)
vesnainside
24-02-2005, 01:34 PM
Kad sam nabrojala ekipu ( Georgiev, Bekvalac, Trzan, Joksimovic...) mislila sam na najslusanije i najprodavanije i najobozavanije izvodjace, pa ne razumem AAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUU...no dobro...
Licno, ne slusam i ne volim Cecu, ali cinjenica je da je zena napunila Marakanu... isto mislim i o Joksimovicu...covek je pun sebe,ali hej, pogledajte prosli Eurosong... i pune hale...
Ne znam sto neki jedva cekaju da me pljuju ali, nema veze, otvorim kisobran:-)
Stvarno mislim da bi tek sa pomenutim izvodjacima eurosong dobio na kvalitetu, ali sujeta je opasna stvar... Ali, zasto bi se sad opterecivala?!?
Opet cinjenica- uvek i svuda postoje namestaljke, opet cinjenica-kvalitet na kraju ispliva i nadje svoj put, opet cinjenica-Jecina pesma je hit- svidelo se to nekom ili ne...
Tako da, ziveli nama svi izvodjaci;da ih nema, koga bi obozavali:-) ??????
p.s.Bambi Jelena? Izvinjavam se na svom maloumnom komentaru
flame
24-02-2005, 02:42 PM
Licno, ne slusam i ne volim Cecu, ali cinjenica je da je zena napunila Marakanu...
I Zvezda je napuni...
A to sto je Ceca napunila, bas i govori o tome koliko seljane ima u ovoj drzavi... :)
Ivana***
24-02-2005, 02:47 PM
Ja ipak mislim da je trebao da se pojavi!......... nije u redu(bar prema nama- publici)!
......
"ali sam uzivala u smorovima Bode i one tamo ribe "
Slažem se, i meni je žao što se nije pojavio (zbog publike koja ga je isčekivala).
Što se tiče voditeljskog para mislim da su bili odlični. :thumrigh:
legenda
24-02-2005, 03:00 PM
I Zvezda je napuni...
hahah, carice... :))))
flame
24-02-2005, 03:13 PM
Što se tiče voditeljskog para mislim da su bili odlični. :thumrigh:
Program za decu... :)
anmari
24-02-2005, 03:15 PM
bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu
poludelo 100 000 ljudi i svi u istom danu
napunili marakanu, napunili marakanu...
flame
24-02-2005, 03:48 PM
hahah, carice... :))))
O, hvala, hvala...
Rodjena sam carskim rezom... mozda i to ima veze... :)
flame
24-02-2005, 03:54 PM
bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu
poludelo 100 000 ljudi i svi u istom danu
napunili marakanu, napunili marakanu...
... da gledaju i slusaju seljanu.... :)
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.