View Full Version : Najlepse mesto na svetu???
Imate li neki omiljeni kutak na zemljinoj kugli?Koji ste mozda posetili,ili zelite da posetite.....neko mesto koje vas posebno privlaci,neka egzoticna zemlja,interesantan predeo??
Ja bih volela da posetim Rio...I uopste Brazil.....osim toga jos bih volela da obidjem Italiju,i recimo Maldive,posto sam skoro gledala neku reportazu o njima i jako mi se dopalo.....(nadam se da cu stici posto more preti da ce ih potopiti :roll: )
A grad koji obozavam je Cetinje....tako je puno duha,istorije,lepota.....za mene nesto neopisivo i uvek se tamo posebno osecam....Obozavam ovaj gradic (iz koga vucem korene)...I uopste Crnu Goru.............
I naravno moj Zrenjanin,kao i Beograd,koji je van svake konkurencije...a i Sydney cu naravno uvrstiti u gradove koje volim :)
Sad ste vi na redu??????????
P.s. nadam se da ce nam se i Vlado javiti,dugo ga nije bilo,a bas bih volela da cujem i njegov odgovor na ovo pitanje......
pozzzz
majabl
14-03-2004, 11:25 AM
Pa sad...
Najljepse mjesto koje sam ja posjetila jeste Nova Gorica, tacnije Goriska Brda (Slovenija)... Sam grad mi je predivan, a priroda u okolini grada... nesto najljepse sto sam vidjela. Takodje, ljudi su topli, druzeljubivi... :angel:
Sto se ticee ostalih mjesta... Moja najveca zelja je posjetiti RIM, pa onda citavu Italiju, uzduz i poprijeko... To je drzava koja me fascinira... :) Nakon toga, EGIPATSKE PIRAMIDE i uopste, sva vazna istorijska mjesta... Sto se nekog odmora i uzivanja ticem nenormalno me privlace MALDIVI...
Ipak, kako se kaze "Svuda podji, kuci dodji", izdvajam svoju Banjaluku, koja mi je najdraza... Jos samo kad bi ovi ljudi malo vise vodili racuna o njoj :-x ...
Eto...
Maja
DIJANA
14-03-2004, 12:50 PM
E, da, Majo, slazem se za BL. I pored BL, Barselona je f e n o m e n a l n a ! Ko je bio, mislim da ce se sloziti samnom. :P
Od onoga sto sam videla - za mene je i dalje fascinantan Bali...bas mesto za odmor na kraju sveta...ja volim taj spoj odmora i vidjenja drugih kultura, pa za one koji su istog duha (i mozda malo dubljeg dzepa nazalost) eto prave stvari.
Borjana
14-03-2004, 01:43 PM
Hm...meni je najveca zelja da posjetim RIM I Veneciju, ma, uopste, cijelu Italiju kao i Australiju...a jos...grad koji obozavam je Beograd kao i Budva...i jos nesto...zelja mi je da posjetim BL (nikad nisam bila, a toliko toga sam cula)... :P
Milica BG
14-03-2004, 03:21 PM
Za mene najbolje mesto je grad Njujork. Izvdvaja se od ostatka Amerike, jednostavno postoji nesto u njemu, u atmosferi sto te tera da se zaljubis u njega. (Za njega me veze celo moje detinjstvo, tako da ne mogu da budem objektivna) Grad u kojem se ne osecas kao stranac jer postoji toliko raznih naroda i rasa...eh, mogla bih ovako do sutra...
Jos neka lepa mesta su mi Venecija, podseca na jedan ogroman muzej, vrlo romanticno(bolje posetiti sa voljenom osobom)...i Pariz, nisam stigla da otkrijem sve njegove cari ali ovog leta cu se vise potruditi...
Inace, volela bih da posetim Spaniju i sve vece gradove u njemu (i da poboljsam ovaj moj spanski)
popovic
14-03-2004, 04:00 PM
Bila sam u Italiji,Francuskoj,Spaniji,Grckoj!!!
Verona,Venecija,Monako,Monte Karlo-FANTAZIJA
Dane provedene tamo pamticu dok sam ziva,a prokleto zelim u Egipat,nadam se da cu ga nekad posjetiti :roll:
U petak idem u Sloveniju(Nova Gorica) pa nadam se da cu se fino provesti,jer neko je vec naveo da je tamo fino :D
majabl
14-03-2004, 06:47 PM
Molim?! :?
:shock: Ides u Goricu?! :-x :-x :-x Sad sam ljubomorna... :oops:
Ja necu do ljeta... :(
Fino se provedi...
Millena
14-03-2004, 07:14 PM
Slazem se sa Borjanom-Rim definitivno!!! :D A uz Rim i celu Italiju!Takodje Luvr u Parizu(kazu da se ceo obilazi za 10 dana)...ima toliko jos lepih mesta da ti se zavrti u glavi... :P!Za sada sam bila u Grckoj ali sveukupno nisam bas nesto odusevljena :roll: ,jedino mi se zaista svideo rtSunion(najjuznija tacka Balkana,gde vetar nosi,pa rastura,pravi dozivljaj :lol: ),a od Atine do njega se putuje Apolonovom obalom koja je prelepa....tu je i fantastican gradic Pirej...uf,mogu ovako do sutra.... :D ...
Sta fali nasoj zemji?! :ok:
Meni najdrazi grad je Gent. Namerno sam rekla najdrazi jer me za njega vezu najlepse uspomene i vrlo dragi ljudi. Naravno, sigurno ima mnogo lepsih i interesatnijih gradova, ali ovaj za mene ima najvecu sentimentalnu i emotivnu vrednost. Kada bih mogla da biram... da, definitivno Gent.
A gde bih jos volela da odem??? Veliki sam pustolov, pa bih pored standardnih svetskih destinacija, kao sto je vecina navela (Rim, Pariz i slicne), jako volela da prodjem celu Skandinaviju, vidim Zemlju Hiljadu Jezera, Laponiju, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Galapagos, Mikroneziju, Tibet i Himalaje, Kambodzu, Peru... ma, sto cudnije to bolje. Na kraju, mislim da ne postoji mesto koje bih odbila da vidim.
Egipat sam imala priliku da vidim proslog leta, tako da je to prezvrljano sa spiska, pa idemo polako, eliminisemo jedno po jedno :D
Mladi smo!!!!
Pozdrav
P.S. Pasce meni jos ponesto na pamet :wink:
A Maldivi... hmmm, onaj Hilton na Maldivima me fascinira...
..uh ena,bas si nasla zanimljivu temu.Ja nisam nesto putovala..ali bi voljela sve da vidim... nesto kao put oko svijeta za 80 dana :D ...pocela bi recimo od Portugala :wink:
JeLeNa^
15-03-2004, 01:15 AM
Uf......tesko da se cobek odluci za jedno od svih divnih mjesta na Svetu.....
Ali ja bicu skromna:))))
Strasno mnogo zelim da zivim u Beograd:)))i to ce se uskoro desiti(bar potrudi cu se)
Zasto? Zato sto kad sam u Beograd jednostavno osecam da je to MOJ grad....
Od onih mjesta kojih sam dosad posetila mogu izdvojiti....Dubrovnik(volim stare gradove i predivno more:))....kao i treti Grcki krak Sytonia....divne plaze,hotele,gradove,crkve........
A sad...mesto koje zelim jednog dana posetiti-KOPAKABANA(Rio naravno :D )
Jako je zanimljivo citati ove odgovore.....pozelim da obidjem sva ova mesta.......
Borjana,ti rece da zelis posetiti Australiju-pa cekam te :) Dodji sa Vladom kad bude dolazio :D Bicete moji gosti :wink:
Borjana
15-03-2004, 03:57 PM
Jako je zanimljivo citati ove odgovore.....pozelim da obidjem sva ova mesta.......
Borjana,ti rece da zelis posetiti Australiju-pa cekam te :) Dodji sa Vladom kad bude dolazio :D Bicete moji gosti :wink:
Ena, dolazimo...ozbiljno imam zelju da posjetim Australiju!!!
PS Hvala na pozivu...a Vladi cu reci da ne ide bez mene... :lol:
TaN|a
15-03-2004, 09:07 PM
Volela bih pre svega da posetim Irland i strasno imam veliku zelja da vidim Island. Inace, gotivim Italiju koju inace i cesto posecujem. Kod kuce se naravno osecam samo u SCG gde bi i volela kad tad ponovo sasvim da se vratim ... :roll:
DIJANA
17-03-2004, 07:41 PM
Tek sad primjetih da je neko od forumasa iz ROVINJA?!?! Odlicnooo!!! Odlican gradic! Pozdrav tom nekom!
I ko je napisao da nije bio u BL? Borjana? Pa, dodji! Nije daleko, kao Australija! :P :P :P
..uh ena,bas si nasla zanimljivu temu.Ja nisam nesto putovala..ali bi voljela sve da vidim... nesto kao put oko svijeta za 80 dana :D ...pocela bi recimo od Portugala :wink:
Jelo,ovo me podseti na onog pandura iz MUnja :wink:
popovic
15-04-2004, 01:14 PM
Ja sam stigla skoro iz Slovenije,i Majo bila si u pravu,tamo je stvarno fino,ja se nisam osjecala kao da sam u tudjoj zemlji,tako kulturan i fin narod!!!
Tamo bih ja rado zivjela ali,uvjek postoji to"ALI" :cry:
Borjana
15-04-2004, 02:12 PM
Tek sad primjetih da je neko od forumasa iz ROVINJA?!?! Odlicnooo!!! Odlican gradic! Pozdrav tom nekom!
I ko je napisao da nije bio u BL? Borjana? Pa, dodji! Nije daleko, kao Australija! :P :P :P
E, Diki...malo sutra mogu doci...Kod koga da idem!?...ono, nemam ni s kim, a po BL veze nemam...naravno, cale nece da me vozi onako...reda radi...a zasto i bi kad je bio 101 put u BL, a ja nijednom...smrc,smrc...
Borjana,moras otici u BL...Snadji se nekako :) ali moras svakako otici...nije ti predaleko,a stvarno je super....Ja sam do sada skoro svakog leta bila tamo i svaki put je bilo suuuperr!!!!
Super im je ona tvrdjava gde se odrzava Banjalucko leto (ili tako nekako:) ) bila sam kad je nastupao Van Gogh....I u Titaniumu sam se super provela......I ima jedan kafic u Gospodskoj gde imaju najbolji sladoled,i sad mi jako nedostaje.....Super je bio..(ne secam se imena kafica)....
Ma ima jos puno puno super mesta!!!!!!!VRedi otici!!!!!!!!!!!
Ali,naravno vazno je da imas dobrog vodica,ja sam imala srece,zato sam mnogo i upoznala...a i bili su gostoljubivi,a ja sam to ''podlo'' iskoristila i ''smarala'' ih svakog leta :lol: (salim se,naravno)
PUno pozdrava Banjalucanima i Banjalucankama!!!!!!!!!!!!!!I svima ostalima,naravo!!!!!
POZZZZZ
legenda
15-04-2004, 03:51 PM
Mozda ne najlepsi ali sigurno najbolji grad za zivot je Dubai, znaci savrsenstvo, nemoguce opisati recima. A bio sam u Parizu, Rimu, Tajlandu, celoj Grckoj, Londonu, ma smesno u odnosu na Dubai>> SVI U DUBAI :)
Mozda sam vec negde rekao, al najvise bih voleo da posetim Prag... A i cheshko pivo tu igra veliku ulogu... ;))))))))))
Staša
15-04-2004, 08:39 PM
Mozda ne najlepsi ali sigurno najbolji grad za zivot je Dubai, znaci savrsenstvo, nemoguce opisati recima. A bio sam u Parizu, Rimu, Tajlandu, celoj Grckoj, Londonu, ma smesno u odnosu na Dubai>> SVI U DUBAI :)
Uf ,pa ne znam baš za ovo najbolji ...imam jako blisku prijateljicu koja tamo živi već godinama i nije sve tako sjajno i bajno kako se tebi možda čini 8) naročito na preko 50 stepeni u hladu ...volim ja da je toplo ali baš toliko :roll:
MARINA
16-04-2004, 05:28 AM
Pa sa ove nase pozicije nekako mi se sve cini lepe od ove nase Srbije i Crne Gore.
Mislim volim ja njih, pogotovu nase JADRANSKO MORE, ali ........
Ima mnogo prelepih mesta prosto ne bih mogla da se odlucim kuda da krenem.
Jedno je sigurno, obisla bih sve gradove koji izlaze na more.
Bila i videla :D ...Slazem se da je grad prelep...Sve mi je bilo interesantno jer je drugacije i mogla bih reci neobicno (bar meni) ....Prelepo je i sve stoji,ali opet meni je par dana bilo dovoljno,ne bih bas volela da zivim tamo :) ..Ali,naravno ukusi se razlikuju i zato sam i postavila ovu temu,jer svako od nas voli neku drugu zemlju i neki drug kraj sveta...
pozzzz
legenda
16-04-2004, 11:29 AM
To je tacno ali tamo je bukvalno sve klimatizovano :) . Najbolji je grad po meni jer se toliko novih stvari desava, svakog dana se otvori novi trzni centar, novi velicanstveni hotel, o kaficima i restoranima da ne pricam, toliko brzo se razvija da je nemoguce da te smori, a pri tom ljudi naviru sa svih strana i jako je zanimljiv taj spoj islama i tehnologije.
To je subjektivno! Ali svako ko ga je posetio nije ostao ravnodusan! :)
U pravu si....grad je ludilo....prodavnice,kafici,butici....ma sve...haos!!!!
A tek aerodrom kakav im je :D (sidnejski je jedna velika nula naspram onog :lol: )....
A ponuda zlata....auuuuu :lol: ..(al ja ostadoh praznih dzepova sto se tog zlata tice... :D )
Ali moram da priznam da sam se ponekad i plasila tamo,ali to samo u nekim delovima grada,tamo gde ima mnogo muslimanki (mislim na zene koje su totalno u crnom,ne samo da imaju veo na glavi,vec onako od glave do pete,sa sve onom mrezicom na ocima...) ufff...nimalo prijatan osecaj kad si obucen kao neko ko dolazi iz Evrope (kao sto sam ja bila :lol: ) Bogami su nas svi gledali pomalo cudno :lol: ..ali prezivali smo!!!!POnavljam,to je samo u nekim delovima,inace nisu zaostali i zatucani,kako mnogi misle,cak sat vise!!!!!!!
Ali moram da priznam da sam se ponekad i plasila tamo,ali to samo u nekim delovima grada,tamo gde ima mnogo muslimanki (mislim na zene koje su totalno u crnom,ne samo da imaju veo na glavi,vec onako od glave do pete,sa sve onom mrezicom na ocima...)
Da. To su ti "famozni" siiti. Ja sam imala priliku da ih se nagledam u Egiptu ove leta, a i uglavnom su sedele do naseg stola na dorucku. Pa, i nije bas prijatno...
jelenabl
02-07-2004, 06:43 PM
Ljudi ja sam se prije mjesec dana vratila sa ekskurzije iz Spanije.Bili smo u Veroni,Lido di Esol-u,Nici,Kanu,Monaku,Monte Karlu,Barseloni,Loret de Maru i stvarno sam ODUSEVLJENA i puna utisaka :D Taj period svog zivota nikada necu zaboraviti.Posebno su mi se dopali Barselona,Nica,Verona i volila bih da ih ponovo obidjem.Volila bih da odem i u Egipat i da vidim piramide koje me bas fasciniraju :D
Uh da sad stanem :)
Anidda
05-07-2004, 07:33 PM
E ja bih praaavo voljela posjetiti Iguassu slapove koji se nalaze na tromeđi Brazila,Argentine i Paragvaja.
Stvaaarno su čudesni!Ta divlja,netaknuta priroda...divno...:)
Možda jednog dana...sa nekom dragom osobom...
-----------------------
"In my world only you
make me do for love
what I would not do..."
Po meni su to Orlando na Floridi zbog svih onih studija, Kenedy space center-a, Walt Disney Worlda, i jos gomile raznih stvari koje se mogu videti i Almerija na jugu Spanije koja je takodje prelepa, pogotovo drugom polovinom avgusta kada je dole njihova festa. Ljudi danima ne spavaju i samo se sele ujutro sa feste iz centra grada na plazu i uvece nazad na zezanje . Loodilo :D
Zeljka ex Z & Z
17-09-2008, 11:16 AM
Toskana....nisam bila, ali me prosto fascinira, jos kad gledam "Setnju po oblacima"...:)
a za mene najlepshe mesto na svetu ( od onih koja sam posetila) je Nica....otkad sam bila, zaklela sam se da cu ziveti tamo ili nigde...mali grad,a sve ima, kulturu, duh, prelepu pijacu u centru sa starim stvarima, knjigama, gramofonskim plocama, antikvarnicama, diiiivnu plazu, vidikovac, baste, muzeje, fontane, mesta za izlaske,galerije....i ljudi su fantastichni....:harfa:
i sad me uhvati frankonostalgija :placljiv:
merima87
17-09-2008, 11:34 AM
venecija, definitivno... jedino mi je tamo kisa draga...
enjoy.the.silence
17-09-2008, 06:50 PM
ima toliko lepih mesta da je tesko odluciti se ali volela bih da neki duzi odmor, recimo 3 nedelje, provedem na maldivima, recimo :D u bungalovu nekom sa staklenim podom kroz koji se vide ribice...
http://www.seychelles.travel/en/interactive_gallery/view_photos.php
:ok:
enjoy.the.silence
17-09-2008, 06:54 PM
he, he, he.
ok.
maldivi i sejseli...
maldive zaboravih...
http://www.visitmaldives.com/Photo_gallery/index.php
:ok:
RENATA59
28-11-2008, 05:44 PM
Od mjesta gdje sam bila fascinirali su me Kuvajt (čovječe koje je to bogatstvo i raskoš,hoteli,rezidencije,restorani.Šeik nas je proveo da vidimo toliko toga).Jedino mi je žao što je baš naišla pješčana oluja tako da nismo mogli puno.I Bagdad je lijep grad.Bila sam dva puta.Toliki monumentalni spomenici,fontane,Babilon je VRH,:D ,ne mozes da vjeruješ da si tamo negdje gdje si samo iz knjiga učio.Hotel Rašid koja arhitektura...:nesvest: Svugdje si mogao da udješ ali ne i da slikaš.Bili su rigorozni.Hrana im je super,orijentalna ko voli ,jaki začini,kombinacije slatko i slano...vrijedi probati.:D
Ali bih voljela u Pariz.Dok uštedim pa za koju godinu idemo,sigurno.:D To mi želja.
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.