PDA

View Full Version : Reportaza sa snimanja spotova Mi nismo mi i Jedina

Mary
20-04-2004, 05:10 PM
Evo jedne reportaze moje bezimene kolegenice (nije se potpisala) koja je bila na licu mesta...ja sam ga malo skratila jer mi vise lici na esej nego na reportazu. Ovo je iz lista Politikolog koji je fakultetska novina (jedan latentni homoseksualac mi je uvalio novin za 20 dinara al eto ispade da ima sta da se procita) pa stoga nije dostupno svima i sledeci put cu vam premeni Vladimirov :lol: najbolji intervju u zivotu jerbo je ona tako naglasila da ce biti. Pored toga, ovo je jedinstvena prilika da Vladimir :lol: dozivi svoja snimanja kroz tudju percepciju.

Reportaza sa snimanja spota Vlada Georgieva

PAZI ,AKCIJA!!!

Ponedeljak vece. Jedino cega sam svesna te veceri je da u subotu imam test iz ipt-a. (*istorija politickih teorija) i da sam u potpunom zaostatku sa vremenom. Vreme mi prolazi u razmisljanju kada cu konacno sesti da ucim. U sred te moje agonije stize mi poruka od mog druga Nenada Bjelice a koji je kasting menadzer “ visual infinity”-a(u daljem tekstu V.I.). V.I. trenutno prave njabolje spotove u zemlji i predpostavljam da ste vec culi za njih. Dakle poruka glasi :”Dodji sutra u 10 ujutro u “Hajat”, snimas spot za Vlada Georgieva. Samo mi je jos to trebalo u sred zaostatka sa vremenom. Definitvno odlucujem da ne idem, medjutim nije mi trebalo puno vremna da se predomislim. Vrlo brzo sam usplea da slazem sebe kako mi to nece oduzeti puno vremena.
U 10 izjutra ulazim u “Hajat” sa izvesnom kolicinom grize savesti jer sam za to vreme mogla da predjem bar Makijavelija i Bodena..ali..sad je bilo malo kasno za kajanje. I tako je poceo
DAN 1.Snimao se spot za pesmu “Mi nismo mi”. Dok se priblizavam kristalnoj dvorani gde je bilo snimanje cujem iz daljine plejbek.Znaci tonske probe su vec krenule. Kad sam usla u dvoranu ,onako jos pospana i nesigurna uispravnost svoje odluke,zastala sam na vratima pred prizorom koi me je automatski razbudio-montazeri koji sklapaju ogromnu binu,Keki za monitorom(inace prvi covek V.I.-a koji je zasluzan za sve najbolje nase spotove), Ringo,(fotograf ili kako on to voli da kaze umetnik) na merdevinama sa fotoaparatom u ruci, reflektori na sve strane,blicevi, hiljade kablova, kran sa filmskom kamerom i sa njim poznati lik nase kinematografije Dusan Ivanovic(“Ringeraja”)..Ugledavski te ljude koji su bili u spidu kao da je poslepodne a ne jutro i koji su sa osmehom i sa ogromnom dozom pozitivne energije predano spremali dvoranu za snimanje osetila sam se delom cele te price. Skontala sam da sam upravo tu gde treba da budem. Zadovoljno sam se osmehnula i krenual u sminkrernicu.
Ulazim u sminkernicu a tamo ludnica. Sto devojaka ceka na red za sminku i garderobu. Pomislila sam – ne znam koje cudo treba da se desi da se ovde posao zavrsi na vreme i da se sve ove devojke srede do pocetka snimanja. A to cudo su bile jedna od nasih najboljih sminkrera Nena koja je svoj posao obavila savrseno i stilistkinja Sandra koja je postigla, i pored toga sto je na snimanju bila trudna,sve devojke budu savrseno spremljene tacno na vreme. Kad gledamo spot na tv-u pomislimo kako je sve to lepo i lako. Odgledamo spot tih par minuta i prebacimo program. A nemamo pojam koliko se vremena, ljubavi, rada i energije ulozi u svaki sekund snimanja jer ono sto rade ljudi iz ove ekipe nije odradjivanje snimanja zbog novca, vec umetnicko delo. I magijom te dve osobe posle par sati svi smo bili spremni. Odlazimo u dvoranu gde je sve vec montirano. A onda krece sve…
Bina je postavljnea i nisam bila sigurna da je to ista ona kristalna dvorana ili neki dzetsetovski klub koji je tu nastao za svega par sati. Svi su na svojim mestima.Vecina devojaka prvi put radi tako nesto i sa svih strana cujete kako uplaseno komentarisu kako ih je uhvatila trema i kako nisu sigurne kako sve to treba da izgleda. Sreca pa ja nisam debitant u tim stvarima. Krece plejbek i Keki preko motorole”PAZI, AKCIJA”.Vlado izlazi na scenu i snimanje pocinje. Pa onda rez, pa onda opet akcija i tako u nedogled,satima. Posle 6 sati snimanja gubis osecaj gde si i samo mislis na to kako ce doci jednom i taj trenutak kada ces biti u sitaciji da konacno skines stikle jer noge vise ne osecas. A onda dugo ocekivana pauza. Uz odlicnu organizaciju V.I.-a Urosa i Ljilje (supruga Nikole Djuricka) organizatora i hotela “Hajat” imali smo obezbedjene ekstra obroke u “Hajatovim” restoranima “Foccacia” i “Metropoliten”. A posle rucka ponovo PAZI, AKCIJA!300 stepeni od hiljadu reflektora, umor , iscrpljenost ali nikome ne pada na pamet da odustane. Postavljaju se separei za nove scene i sada je vec manja guzva jer za te scene ostaje samo 10-ak devojaka. I dok Vlado standardno dobro raspolozen snima poslednje scene, mi preostali dremamo na scenografiji a fotograf Vucko i dalje neumorno snima dokumentarac o celoj prici. Gledam na sati i hsvatam da smo vec 4 sata tu a da su svi i dalje nasmejani i super raspolozeni kao na pocetku. I konacno kraj DANA 1. Devojke koje su bile statistkinje i zavrslie sa snimanjem prilaze Vladu koji deli autograme satima. Taj covek zaista ima strpljenja. Ne mogu ni da zamislim da bih bila u stanju da toliko puta napisem toj i toj od srca Vlado Georgiev.Pa onda za mamu, sestru, tetku, drugaricu…posmatram kako je u stanju da svakome pruzi maksimalnu ljubaznost i pitam se kako ga ne mrzi. Cekala sam da se razidje guzva i onda sam mu prisla. Rekla sam da necu autogram jer me te stvari stvarno ne loze. Htela sam samo da mi napise-ZELIM DA T DAM SVOJ NAJBOLJI INTERVJU. Pomalo zacudjeno me je pogledao i rekao da ima bolju ideju. Uzeo je olovku i napisao DACU TI SVOJ NAJBOLJI INTERVJU. Pred kraj se pojavio i Nigor. Svi su bili odusevljeni gledajuci ga kako energicno izvodi svoje uobicajene predstave. Na kraju svi odlaze u krevte sa novim Vladovim cd-om koji im je svima poklonio. Neki odlaze organizovanim prevozom u gradove dakle su dosli (Sombor, Novi Sad, Backa Palanka) a mi koji imamo zakazano snimanje i za sutra odlazimo u stanove i hotele da odspavamo par sati pre nego sto PAZI AKCIJA opet prodje kroz Kekijevu motorolu.Konacno skidanje sminke, tusiranje i KREVET.
DAN 2 krece rano ujutro. Posle par sati psavanj odlazim u “Hajat”. Ovaj dan je jedostavniji jer od sto devojaka ostaje samo 10-ak i zanimljiviji jer je zahtevao i glumu a ne samo igranje u masi. Sedamo za tri separea i DAN 2 je krenuo posto su Boki frizer, Nena i Sandra obavili svoj posao. A onda bezbrojno ponavljanje scena, lomljenje piramide od kristalnih casa sa sampanjcem, reflektori, blicevi, sve. Posle zavrsne scene za separeom i sankom odlazimo na veceru u “Metropoliten” i opet KONACNO KUCI.
DAN 3 pocinje za mene u vecernjim satima. Snimanje za drugi spot za pesmu “Jedina” u diplomatskom apartmanu. Posle vecere moja scena. U kreaciji Sandre (koja uskoro otvara butk u Beogradu marke Kontru), sa perfektnom sminkom Nene i naravno Bokijevom frizurom(koji drzi jedan od najposecenijih salona na Bulevaru Revolucije) odlazim u kupatilo apartmana na snimanje. Prica je otprilike ovakva- ja i tip posle izlaska ulazimo u kadu i obuceni idemo pod tus, a onda kao ulazi njegova devojka i zatice nas zajedno pod tusem.Znaci ja i on kadi a pored nas u istoj kamerman Cile koji je bio zasluzan za dizanje raspolozenja tokom sva tri dana snimanja. Dusan ispred mene sa kameromi Kekijeve instrukcije preko motorole koji se nalazi u drugoj prostoriji. Sve je spremno i PAZI AKCIJA, naravno. Scena krece i asistent Vlada pusta vodu i sledece sto sam osetila je tus koji mi svom snagom ide direktno u oci i Kekijeva instruckija :”Otvori oci!” Nije bilo sanse da ih otvorim pod tako jakim mlazom. Pa onda pomeranje tusa, probe, ponavaljanje kadra dok konacno scena nije uspela. I dok se sa mene cedi voda stojim u kuptila sa vodom do clanaka koja je pritom puna kablova. Ako me tada nije udarila struja ne verujem da ce ikada. Konacno je sve gotovo. Uzimam bade –mantil i fen i pokusavam da dodjem sebi. Kada sam se konacno sredila silazim do “Tea house”-a da posmatram snimanje drugih scena. U pauzi sedim sa Dusanom Ivanovicem koji pristaje da kaze par recenica za “Politikolog”.

Kakva je razlika izmedju snimanja spota i filma iz tvog ugla?

Spot se snima mnogo krace, mnogo brze, u spotu imate manekene umesto glumaca i mnogo se vise bavimo fotografijom nego na filmu gde se mnogo vise bavimo glumcima.

I kako se osecas sada kada je sve gotovo?

Mislim da ce spot ispasti verovatno dobro mada to jos uvek ne znam dok ne odem u laboratoriju gde razvijamo materijal za razliku od filma gde sve odmah vidimo na videu. Treba da prodje taj deo sa razvijanjem da bi se sve videlo kako je na kraju ispalo ali mislimda ce biti dobro. Osecam se preumorno. Tri dana nespavanja ali valjda ce se isplatiti.

Posle vooga montaza uBudimpesti?

Razvijanje i postprodukcija je u Majdarskoj a montaza je kod Vlade u njegovoj privatnoj montazi.

Tri dana puna haosa i odlicnog provoda su iza mene Jos mi ostaje samo da nevesto prenesem bar delic atmosfere u ovoj reportazi. Na kraju cele price ostajem pod utiscima ta tri dana i to ne zato sto sam snimala spot vec pre svega zato sto sam mse super provela a za to su najvise zalsuzni ljudi iz ekipe V. I. –a .To da smo funkcionisali kao jedna velika porodica i da nijednog trenutka niej atmosfera padala sa vrha je ono sto ostaje najvaznije iz cele price. Kako ce sve to delovati na spotu, kako ce to neko oceniti i koliko cu se pojaviti na spotu-dve tri sekunde ili sve vreme potpuno je nevazno.

Ovom prilikom se zahvalujemo Vladovom najboljem prijatelju i montazeru, Goranu Djukanovicu koji nam je omogucio da do fotografija dodjemo u rekordnom roku.

sava
20-04-2004, 11:22 PM
Fali joj jos samo reklama za Coca-colu :shock:

Mary
21-04-2004, 09:17 AM
Ja licno nju ne poznajem ali sa par fotki koje su se nalazile ispod reportaze se moze zakljuciti da je plavusa ...nisam ih kacila(fotke) jer su uzasno male i crno bele...a i ima samo jedna mala(od cetiri) na kojoj ej Vlado. Jedna ko nijedna jel da? :lol:

Mary
21-04-2004, 09:34 AM
Prica je otprilike ovakva- ja i tip posle izlaska ulazimo u kadu i obuceni idemo pod tus, a onda kao ulazi njegova devojka i zatice nas zajedno pod tusem..

…sve dok ona njega ne uhvati s Nejedinom koja bi recimo izlazila iz tuša

gle gle! :D

:idea:

JeLeNa^
21-04-2004, 11:03 PM
Kakva je razlika izmedju snimanja spota i filma iz tvog ugla?

I kako se osecas sada kada je sve gotovo?

Posle vooga montaza uBudimpesti?

Ako postavi vakva pitanja i Vladi.......intervju ce stvarno biti "odlican" :!: :wink:

Mary
21-04-2004, 11:54 PM
Verovatno je samo lepa... :lol:

pingvin44
22-04-2004, 12:16 AM
Zasto bi automatski moralo da bude da je SAMO lepa?
Zast one bi bio slucaj da je zavrsila 9 fakulteta a da ce BAS ove godine da upise 10-i i 11-i?? :?

Mary
22-04-2004, 01:30 PM
Na osnovu njenih dosadasnjih izlaganja.