PDA

View Full Version : Dino Merlin

Borjana
12-06-2004, 06:45 PM
Forumasi...zanima me vase misljenje o novom albumu Dina Merlina...ja svoje jos uvijek nemam, posto nisam preslusala cijeli album, mada, naslovna pjesma mi je dotakla dno dna... :rocket:

Milica
12-06-2004, 09:29 PM
Pesme sa Zeljkom i sa Ninom Badric su ok...barem meni na prvo slusanje...
ovo ostalo...iskreno jedno razocarenje od ovakvog muzicara...
mada....to je utisak na prvo slusanje

jovana
12-06-2004, 10:28 PM
Cula sam samo duete i mislim da su :ok: zadovoljavajuce je!Svidja mi se duet sa Nemcem kao i spot.
Za ostatak ne znam :|

kVu
12-06-2004, 10:38 PM
Cuo sam ovo sa Ninom i ideja je DO JAJA ! , al po meni, aranzman je go qrac! (da prostite na izrazu)

Anidda
13-06-2004, 02:11 AM
Pa ne znam.Zbavila sam odmah taj cd i nisam baš očarana,mada se digla velika prašina oko tog njegovog cd-a.Okarakterisaše ga kao extra kvalitetnog. :roll:
Moram priznati da je muzika stvarno extra,i to je ono što mi se najviše dopada.
A textovi...To je već diskutabilno.Par pjesama se definitivno izdvojilo kao hitovi,a to su one sa kojima su "šire narodne mase" već upoznate kao npr."Ti si mene","Verletzt","Superman"(po meni najbolja :) )...
Vjerujem da je on htio nešto novo,drugačije,ali...Ovo je vrlo malo on.
(mislim eto najviše na textove i to,pa recimo,polovine albuma,tj. nekih 7-8 pjesama).

-------------------------
"In my world only you
make me do for love
what I would not do..."

Mary
13-06-2004, 09:07 AM
Kitch. :wink:

Beca
13-06-2004, 11:53 AM
Pesmice su ok,ali 'de nadje Supermena.... :D

Anidda
13-06-2004, 01:23 PM
Pa kaaao i ima nekog smisla. :P Ali to mu je valjda bila furka.Da neki nazivi pjesama budu ono totalno lijevi tipa "Mišići","Majka ruži kćer"(na ovu se osipam)...

-------------------------
"In my world only you
make me do for love
what I would not do..."

Millena
13-06-2004, 05:55 PM
Nemam sta da kazem :| .Bezveze.Mislim, on mi nikad nije davao utisak nekog extra pevaca, a i ne podnosim Hrvate i njihovu "glazbu", tako da me ne doticu nikako. :wink: A jos kad sam cula radni naziv pesme(pardon, dueta) sa Zeksijem-"Supermen" :hair:
.....no comment...

Tatjana
13-06-2004, 08:33 PM
Ovaj album je za mene totalno RAZOČARENJE! :hair:

P.S. Izgleda da mu definitivno sa nekim od osnovnih sastojaka za pravljenje bureka koje je naveo nije bilo baš sve u redu! :sceptic:

:poz

jovana
14-06-2004, 01:31 PM
Pesmice su ok,ali 'de nadje Supermena.... :D

Ej,stvarno :? Skoro sam cula tu pesmu....Mislim''nisam ja supermen''...
Zeljko je izjavio da je to filozofska pesma i zato spominje supermena...pa u fazonu:''ko razume,zna ce!" :roll: A i on je poceo da kvari svoje pevanje.Sad mi vuce na ono narodnjacko pevanje sa losim trilerima.Bas steta :( a ima izuzetne glasovne sposobnosti

P.S.Nisam ni ja SUPERMEN i zato ne mogu da slusam tako nesto :pov

Nikola
14-06-2004, 05:36 PM
Nisam cuo poslednji album ali sam ovo SUPERMEN cuo i stvarno je smesno. Ma kad je taj Dino Merlin u pitanju, nikako ne mogu da zaboravim njegovu izjavu da nece dolaziti u Srbiju dok je Sloba na vlasti. :?

Nenad
15-06-2004, 07:22 AM
Ma ljudi zar je moguce da toliko komentarisete ovod Turcina :x On je javno izneo svoje mišljenje o nama i našoj muzici, prema tome... Čast nekim stvarima koje je ranije napravio
ali ova sada TURSKA - MUDŽAHEDINSKA - UZBEKISTANSKO PAKISTANSKA 'MUZIKA' je samo za :pov :pov :pov :pov !!!

TaN|a
15-06-2004, 07:05 PM
Ma ljudi zar je moguce da toliko komentarisete ovod Turcina :x On je javno izneo svoje mišljenje o nama i našoj muzici, prema tome... Čast nekim stvarima koje je ranije napravio
ali ova sada TURSKA - MUDŽAHEDINSKA - UZBEKISTANSKO PAKISTANSKA 'MUZIKA' je samo za :pov :pov :pov :pov !!!

Potpuno se slazem! Suvise "turskih efekta" ... Znaci, razocarana sam. :(

popovic
16-06-2004, 10:42 AM
Mene ne bi zacudilo ni da je album nazvao "Ćevap",i ne znam sta mu je bio poriv da ga nazove "Burek",degutantno krajnje!
Njegovo vrijeme,izgleda se istrosilo,i slazem se sa Nenadom,po pitanju potenciranja svega toga,da ne nabrajam jasno je odvec svima!!!

jovana
16-06-2004, 11:52 AM
Taj Dino Merlin kada je pocinjao nije znao intonaciju da pogodi,ali...ode tehnika u p...m....

ej,sta ti je dobra produkcija :)

Milica
16-06-2004, 12:14 PM
Taj Dino Merlin kada je pocinjao nije znao intonaciju da pogodi,ali...ode tehnika u p...m....

Jovana...
svakim danom me svi vise iznenadjujes..
Toliko se razumes u muziku???
A nisam ni svesna bila da si toliki strucnjak kad si nasla o Merlinu da pises kako nije znao intonaciju da pogodi....mislim da si ovde malo preterala.... :wink: Ipak on pre svega traje godinama.... verovatno zbog toga sto nije dobar muzicar??? :?

Mari
16-06-2004, 03:31 PM
Imam jedan malecki predlog za sve ljude dobre volje na ovom nasem lepom forumu. Posto je normalno (hvala Bogu) da nemamo svi bas isto misljenje o svemu, ovde cesto ljudi jedni druge prozivaju zbog raznih izjava sa kojima se ne slazu i to apsolutno doprinosi onim glupim raspravama koje svi mrzimo.
E prema tome, moj predlog je da kada se otvori ovakva tema tipa "Sta mislite o tom i tom" da jednostavno svi samo ostavljaju svoja licna misljenja, a da da druge ne proglasavaju ludim ako misle suprotno. Takvo prozivanje, cini mi se, doprinosi da ljudi jednostavno premeravaju sta ce napisati da ih neko slucajno ne bi napao. Ako se sa nekim ne slazemo, ne moramo to da demonstriramo time sto cemo mu direktno reci da "nije normalan, pise bljuvotine, lupa gluposti" itd. Jednostavno napisemo svoje argumente i to je sve.
Eto, samo toliko od mene. Sta vi mislite o tome?
Izvinjavam se sto postavljam ovo bas ovde, ovo se odnosi i na Cecu i na Seala i na Balasevica i sve druge. Mogla sam mozda da otvorim novu temu, ali eto. Ako smatraju urednici da treba neka pomere post.
pozz svima
ajde ljudi da se druzimo umesto sto se prepucavamo, ponekad je atmosfera ovde malo zategnuta

jovana
16-06-2004, 05:28 PM

Jovana...
svakim danom me svi vise iznenadjujes..
Toliko se razumes u muziku???
A nisam ni svesna bila da si toliki strucnjak kad si nasla o Merlinu da pises kako nije znao intonaciju da pogodi....mislim da si ovde malo preterala.... :wink: Ipak on pre svega traje godinama.... verovatno zbog toga sto nije dobar muzicar??? :?

Milice,devojcice...bas si ti neka svadjalica :)
Za toliko nisam gluva da ne cujem da li neko cisto peva ili ne.Na kraju krajeva pitaj Vlada,on ima apsolutni sluh[ako znas sta je to].Drugo,to nije samo moje misljenje vec se sa tim slazu i moji profesori i mentori koji imaju velike karijere i veliko iskustvo.
A to sto on traje....Pa i Ceca dugo trajei lepa Brena i Dragana Mirkovic....Da li oni vrede? :? Mi zivimo na Balkanu,takva je kultura [ili ne kultura :roll: ] pa se to i slusa.
Ima on i sjajnih stvari,stekao je iskustvo...Nista ja lose nisam rekla...samo poznajem dosta muzicara pa sam i dosta upuscena.U ostalom nadji snimke nekih starih koncerata pa uporedi sa sadasnjim.

Pozzz :poz

Milica
16-06-2004, 05:40 PM
Nemam nameru da se raspravljam sa tobom...
narocito posle iznosenja tudjih misljenja a ne svojih...a to ti radis...
Ja imam sluh...ne treba ni da sumnjas u to...rasla sam uz muzicare....
Dovoljno je da kazem da mi rodjeni brat peva u Zvezdanoj noci, najpopularnijem band-u u Nisu..i znam da si cula za njih...jer ne postoji osoba koja nije...
Verujem da su vam svima svirali na maturi....
I ja poznajem skoro sve niske muzicare...

Jedan od njih je Sole, najbolji perkusionista a svira u band-u mog brata...uostalom ako Vlado vidi ovu poruku neka sam kaze ko je SOLE!!!

P.S.(Samo sam komentarisala tvoje reci...ipak je to Merlin)

Nikola
16-06-2004, 09:17 PM
Ako bi ocenjivali muzicare prema tome koliko se slusaju i koliko traju onda bi 99% njih bili SUPER muzicari. Svaki put kazem, i opet ponavljam: U nasoj zemlji se vec duze vreme sistemacki radi na ponistavanju svega sto je vredno i degradiranju muzickog ukusa kod ljudi. Ja licno ne gotivim Dina i njegovu muziku. Nisam nesto muzicki potkovan ali ako se moje misljanje slaze sa misljenjem neke muzicki obrazovane osobe, kao sto je npr. Jovana, onda nemam razloga da sumnjam. :wink:

Pozdrav!

Medena
16-06-2004, 09:20 PM
Imam jedan malecki predlog za sve ljude dobre volje na ovom nasem lepom forumu. Posto je normalno (hvala Bogu) da nemamo svi bas isto misljenje o svemu, ovde cesto ljudi jedni druge prozivaju zbog raznih izjava sa kojima se ne slazu i to apsolutno doprinosi onim glupim raspravama koje svi mrzimo.
E prema tome, moj predlog je da kada se otvori ovakva tema tipa "Sta mislite o tom i tom" da jednostavno svi samo ostavljaju svoja licna misljenja, a da da druge ne proglasavaju ludim ako misle suprotno. Takvo prozivanje, cini mi se, doprinosi da ljudi jednostavno premeravaju sta ce napisati da ih neko slucajno ne bi napao. Ako se sa nekim ne slazemo, ne moramo to da demonstriramo time sto cemo mu direktno reci da "nije normalan, pise bljuvotine, lupa gluposti" itd. Jednostavno napisemo svoje argumente i to je sve.
Eto, samo toliko od mene. Sta vi mislite o tome?
Izvinjavam se sto postavljam ovo bas ovde, ovo se odnosi i na Cecu i na Seala i na Balasevica i sve druge. Mogla sam mozda da otvorim novu temu, ali eto. Ako smatraju urednici da treba neka pomere post.
pozz svima
ajde ljudi da se druzimo umesto sto se prepucavamo, ponekad je atmosfera ovde malo zategnuta

Mari, ja se slazem sa tobom .
Ovde sam od skoro i vidim da ima mnogo "prepucavanja" ... ne znam zasto :?
Forum jeste za duskusiju izmedju clanova ali ne po cenu da se vredjaju medju sobom , da se jedni omalozavaju a drugi dizu u nebesa ...
Svi smo dovoljno vaspitani da komuniciramo kao odrasli ... nadam se bar !

Svima pozdrav od
Jadranke

radovan
13-07-2004, 11:44 PM
pesma sa Zeljkom mi je super, kao i sa Ninom, ali sve ostalo ....
Nekako mi je "stari" Dino Merlin neprevazidjen!

ena
14-07-2004, 09:23 AM
Nisam preslusala album,cula sam samo pesmu "supermen" i odvratna mi je!Istina,cula sam je samo jednom,mozda bi na drugo slusanje i nasla netso u njoj,ali ne verujem!Totalno mi je bezveze :couto: :pov
Volim neke stare Merlinove pesme i od njega sam stvarno ocekivala vise,ali ovo sto sam cula je ocaj!!!
Izgleda da mu ponestaje inspiracije :D

denca
14-07-2004, 12:50 PM
Ja nisam preslusala ovaj album Merlina, niti sam cula neku pesmu... ili mozda jesam, a nisam znala da je to on... ali ima par starih pesama koje nisu lose...

marice
14-07-2004, 09:59 PM
Meni jedino nije jasno gde je nestao onaj Merlin, od pre jedno 10-ak godina i vise, secate se svi Mjesecine itd... ovaj album i prethodni i mozda onaj pre (vise se i ne secam) nisu za pohvalu, mislim ideje su mu mozda bile dobre ali :( neuspelooo.

Nije to Tursko, nego Islamsko (nemaju samo Turci takvu muziku), i mozda je covek resio da "pravi" muziku za svoje ljude, one koji to razumeju i postuju, tako da se svi mi ovde za DZ svadjamo i raspravljamo, svako ima svoj ukus i svoje misljenje i NEKA SLUSA KO STA HOCE, njegova stvar.

Meni se recimo ne svidja "Burek".

pozz

cecanb
15-07-2004, 06:51 AM
... moj predlog je da kada se otvori ovakva tema tipa "Sta mislite o tom i tom" da jednostavno svi samo ostavljaju svoja licna misljenja, a da da druge ne proglasavaju ludim ako misle suprotno... Sta vi mislite o tome?
Ja mislim da je tvoj predlog sasvim na mestu :ok: Mada su pojedini komentari stvarnoooo :hair: ...znas,ponekad je tesko biti i ostati FIN :lol:.
Evo ovako,muzika Dina Merlina,kao ni Hari Mata Hari ,Valentino(tako se bese zovu,zar ne?) i jos nekih grupica tog sarajevskog pop miljea, nikada me nije doticala, ni stara ni nova.Nekako mi je, kao u prolazu, na jedno uvo uslo-na drugo izaslo...bez tragova i emocija :| p.s. "BUREK".. :? ... :lol: :lol:

maja07
15-07-2004, 10:46 AM
Pesma SUPERMEN, fuj! :pov Zamišljam Željka u S odelu, ha, ha! Mislim, kakva je to pesma?!
Pesma TI SI MENE mi je OK, čak šta više, ali samo zbog Nine Badrić, jer je u njenom fazonu, a ona je OK, dobro, nisu joj baš sve pesme OK, ali riba ima odličan glas, mora se priznati! A spot za ovu pesmu je predivan, mnogo me se dojmio!
:twisted:

BEOGRADJANIN
15-07-2004, 03:22 PM
SUPERMAN!!!!
DZIZS!!!!!!!
KAD SAM TO CUO... E da ne znam sta da stavim, pre bih otpevao tra lala. Ali superman. SRAMOTA!
Najstvarije!
to je sramota za takve pevace .....
zamislite da kazu NISAM JA BANANAMAN
MRS BRE :!:

kVu
16-07-2004, 01:29 AM
KOI JE NAJVECI PROTIVNIK HIMENA?

ODGOVOR: BANANAMEN! :lol:

bananateb', bananamen'... supermen' i superteb'... merak brale!

Millena
16-07-2004, 03:52 PM
Jos da ste videli spotic za pomenutu pesmu... po onim gudurama Makedonije...
Obojica samo sto ne polete! :roll: Pa sad, Supermen, Bananamen, nebitno... :twisted:

majabl
17-07-2004, 06:37 PM
Sto bi rekao neki "pjevac" koji pjeva u nekom lokalu u HN:
"A sada SPAJDERMEN, SUPERMEN, BETMEN I OSTALA LETECA STVORENJA!" :ok:
Ja licno gotivim neke stare Merlinove pjesme tipa "Kad zamirisu jorgovani", "Mejsecina" i jos nekih, ali ovo sada?! Lik definitivno zivi od stare slave, kao i vecina njih danas... :x
Pjesam sa Ninom Badric je po mom misljenju istog tipa kao pjesma "Godinama" sa Ivanom Banfic... :roll:
A naziv "Burek" :? :? :shock:

zavodnik
09-06-2008, 09:04 AM
Dino Merlin izbacio novi album.Cuo sam da ima duet sa Harijem i Vesnom Zmijanac.Odoh do grada da kupim disk . . .

jelllena
10-06-2008, 07:55 AM
Dino Merlin izbacio novi album.Cuo sam da ima duet sa Harijem i Vesnom Zmijanac.Odoh do grada da kupim disk . . .

Opet!?!
E,pa nadam se da su dueti bar upola dobri kao "Jorgovani"...

enjoy.the.silence
10-06-2008, 07:17 PM
burek od turske reci börek.

merlin isto to.

svaki dalji komentar suvisan :party:

dadom
14-06-2008, 03:39 PM
Culi ste, siguran sam - nakon cetiri godine eto Dinovog albuma. Produkcija opet na ultra-visokom nivou.

Svidja mi se sto se na albumu preplice, pa i u cak istim pjesmama preklapa vise stilova.

Moji favoriti su "Dabogda" (featuring Hari V.) i "Da sutis" (indigo aranzman, track 11), te pjesma "Nedostajes". Dino je opet pokazao da zna da radi...

RENATA59
14-06-2008, 05:26 PM
Ne svidjaju mi se njegove pjesme.Ni prošli album ni ovaj mada sam nekoliko pjesma čula.

Nekada sam ih voljela dok je bio Merlin tamo krajem 80'tih.

Gonzales
14-06-2008, 05:46 PM
Dobar je Dino...i originalan....

Nikitta
16-06-2008, 12:49 PM
Toplo i od srca preporucujem!
Ceo album je odlican, raznovrstan, pun hitova.
Ima ga na netu za download for free.
Neprestano ga slusam vec nekoliko dana.:ok:

navika19.
16-06-2008, 05:48 PM
Ima ga na netu za download for free.

Ima ga povremeno i na Terazijama 150din.
Nedeljom i u knezu...

jelllena
01-10-2008, 06:38 PM
Tek sad sam uzela njegov novi album i jako se kajem...Uzasan je...Strasno...'ajde ona pesma "Da sutis" ne bi bila toliko losa da su pocetak i kraj bar malo lepsi jer je refren dobar...

zWest
01-10-2008, 06:54 PM
Tek sad sam uzela njegov novi album i jako se kajem...Uzasan je...Strasno...'ajde ona pesma "Da sutis" ne bi bila toliko losa da su pocetak i kraj bar malo lepsi jer je refren dobar...

konacno neko da se slozi samnom
ja ga nisam kupio, skinuo sam cd i posle par pesama sam ga obrisao....uzas!

zavodnik
01-10-2008, 07:01 PM
Ne bih se slozio sa vama.Ima par dobrih pesama klupko,deset mladja i jos par komada . . .

majamajce
01-10-2008, 07:08 PM
Ja taman mislila neko napisao da on konacno pravi koncert u Srbiji, a ono vi i dalje komentarisete cd...kuku....:placljiv:

RENATA59
01-10-2008, 07:17 PM
Uskoro ću pevati u Beogradu
8.8.2008 Blic

Dino Merlin održao je spektakularan koncert preksinoć na festivalu „Live Music“ u Budvi gde je promovisao i pesme sa svog novog albuma „Ispočetka“, kao i drugi duet sa gošćom koncerta Vesnom Zmijanac, pesmu „Klupko“, snimljenu dvadeset godina nakon hita „Jorgovani“. Dino u intervjuu za „Blic“ govori o razlozima zbog kojih ga nije bilo u Srbiji svih ovih godina i kada možemo da očekujemo koncert u Beogradu, zatim o tome gde i kako nalazi inspiraciju za pesme, ali i o braku i svojoj ženi Ameli.

Poznato je da ste poslednjih godina već nekoliko puta nastupali u Crnoj Gori, a kada će publika iz Srbije moći da vas vidi i čuje.
- Ovo je treći put u poslednjih nekoliko godina da nastupam u Budvi, a vi me pitate zašto još nisam u Beogradu. Beograd je moja iskrena želja i uveliko radimo na tome, a mislim da će se koncert i dogoditi vrlo skoro. Da je sve tako jednostavno, ne bi bilo potrebe da me pitate zašto još nisam u Beogradu. Međutim, uvek se nađe neko na tom putu emitovanja i kada se te prepreke sklone, a već se sklanjaju, uskoro ću osetiti uzbuđenje i ispuniti tu svoju želju za koncertom u Beogradu.

Da li se već zna kada će i gde biti održan koncert?
- Radimo na tome i mislim da će upravo ovaj novi album simboličnog naziva „Ispočetka“ biti naš novi početak, novi početak moj i Beograda. Već smo u poodmaklim razgovorima sa ljudima iz Srbije i mislimo o tome kako da se na što bolji i na jedan drugačiji način predstavimo publici u Beogradu.

Mislite li da će vas publika na koncertu u Beogradu pustiti da odete nakon samo dva sata pevanja?
- Pa... sigurno je da će to biti drugačiji koncert.

Iz vašeg ugla, sa kakvim očekivanjima publika dolazi na vaše koncerte?
- Uvek imaš taj deo sebe koji kaže da je publika ono zbog čega radiš sve što radiš. Postoje dva razloga zbog kojih se baviš ovim. Prvi razlog je onaj unutarnji - ono što ti jesi, da iz sebe iscediš svu melanholiju, sve senke, sve šapate proleća i jeseni i sve ono što čini taj ambijent i atmosferu kada ti inspiracija za pesmu dolazi. Drugi deo ovog posla je publika, odnosno svi oni kojima emituješ te signale. Danas ljudi s pravom očekuju sve one dodatne stvari na koncertu, ali suština i akcenat su na pesmi i onome što jesi. Onome kome ja nisam dovoljan kada izađem na scenu i iznesem svoje emocije, sumnjam da će se zadovoljiti i da mu na binu izvedem Madonu i da mi sedne u krilo. Mislim da je ta duhovnost, koju publika čak i ne mora da vidi već samo da oseti, dovoljna i da nas ona nekako veže, kao neka vrsta religije.

Gde ste pronalazili inspiraciju za pesme i odakle se ona stvara i nakon toliko godina na sceni?
- To je neobjašnjivo. Kad bih ja imao recept, svaki dan bih napravio jedan hit, ali za to nema ni recepta ni škole. Nema nikakvih mogućih materijalnih stvari, to jednostavno nekako dođe. Jednostavno ti nekad note i reči same dođu kad nešto pročitaš ili kada mi neko ispriča neku svoju životnu priču. Evo, baš pre neki dan mi je jedna gospođa ispričala nešto i ja sam odmah počeo da pišem. Može biti da gledaš i neki film ili se desi nešto što je nekome sasvim obično, a meni je neobično, i ja to prenesem na papir na svoj način.

A da li u vašim pesmama ima i autobiografskih elemenata?
- Ima, ali sve manje. Kao što u pesmi kažem „nekad je ovo more bilo nemirno“. E, kad je more bilo nemirno, tad je bilo svega, a sad je more mirno, pa je sada i manje pesama. (smeh)

Jedna vaša nova pesma kaže „ti ideali što vremenom prijete da izblijede, kad čovjek i žena u ljubavi zajedno osijede“. Mislili ste na brak? Mislite da danas ljubav ne opstaje godinama?
- Da... pesma i govori o braku. Danas je sve in osim braka. Tako si ti aut ako imaš ženu, lepu ženu koja te voli i ti nju voliš, kao i ako imaš decu, a moderan si frajer ako ih imaš pedeset okolo. E, ja sam u stvari moderan, jer ja imam samo jednu ženu. Glavna je fora imati samo jednu ženu.

U braku ste već godinama. Kako uspevate da ostanete pored jedne žene?
- U tome i jeste fora. Najlakše je imati pedeset žena. Ja sam svoju ženu upoznao kada sam imao sedamnaest godina, kada sam bio anoniman i kada nisam imao ni „koka-kolu“ da joj kupim. Međutim, sada kada mogu svašta da joj kupim i dalje ima onaj isti sjaj u očima, tako da ja nemam dilemu. Zamislite kako bi bilo da sam upoznao ženu tek posle večerašnjeg koncerta ili posle koncerta na „Koševu“. Jao... (smeh)

zavodnik
01-10-2008, 07:17 PM
Ja taman mislila neko napisao da on konacno pravi koncert u Srbiji, a ono vi i dalje komentarisete cd...kuku....:placljiv:
Ma to su samo price za koncert,sve izjave ko je dao treba pogaziti i doci u Beograd.

jelllena
01-10-2008, 07:36 PM
konacno neko da se slozi samnom
ja ga nisam kupio, skinuo sam cd i posle par pesama sam ga obrisao....uzas!

Mislim da cu da uradim isto...
Razocarao me je i ovaj duet sa Vesnom,mislim da sam posle "Jorgovana" (a to je moja pesma,bezobzira na to sto on nije moj omiljeni pevac itd.) previse ocekivala,a "Klupko" nije ni blizu prethodnom duetu...
Razocarana sam...Pomislila sam da bi "Deset godina mladja" mogla biti dobra pesma,a onda sam pogledala text na netu i jednostavno...lose...mnogo lose... :(

zWest
01-10-2008, 08:48 PM
Mislim da cu da uradim isto...
Razocarao me je i ovaj duet sa Vesnom,mislim da sam posle "Jorgovana" (a to je moja pesma,bezobzira na to sto on nije moj omiljeni pevac itd.) previse ocekivala,a "Klupko" nije ni blizu prethodnom duetu...
Razocarana sam...Pomislila sam da bi "Deset godina mladja" mogla biti dobra pesma,a onda sam pogledala text na netu i jednostavno...lose...mnogo lose... :(

a kad cujes kakve sve gluposti taj covek valja po novinama tj tv...strasno!
on je zvezda koja zivi na staroj slavi....

jelllena
02-10-2008, 06:08 PM

Jeste,meni je nekako zao sto je tako...Da je nastavio kao ranije...I "Burek" mi je bio glupost... :(
Ako bih bas morala da izaberem jednu pesmu koja je normalna na novom albumu,bila bi to "Deset mladja",prosecna pesma,ostalo... :(

natalija
19-10-2008, 01:38 PM

На жалост то је тачно.

Иначе сам раније била спремна и пешке до Сарајева само да одслушам оне старе,добре....као и многи из моје генерације волели смо и то што ради и њега,док није све одбацио несмортеним изјавама.

dadom
29-10-2008, 02:15 AM
На жалост то је тачно.

Иначе сам раније била спремна и пешке до Сарајева само да одслушам оне старе,добре....као и многи из моје генерације волели смо и то што ради и њега,док није све одбацио несмортеним изјавама.

Ako ti nije neki problem, ja bih volio da mi das neki primjer neke od tih nesmotrenih izjava... Ne pratim bas sta on prica, ali sam radoznao, kad vec pominjete...

dadom
29-10-2008, 02:19 AM
Nemam sta da kazem :| .Bezveze.Mislim, on mi nikad nije davao utisak nekog extra pevaca, a i ne podnosim Hrvate i njihovu "glazbu", tako da me ne doticu nikako. :wink: A jos kad sam cula radni naziv pesme(pardon, dueta) sa Zeksijem-"Supermen" :hair:
.....no comment...

Prvo, Dino Dervishalilovic nije Hrvat, nego Bosanac. Drugo, Hrvati su "glazbeno" solidno napredniji od svih nas iz bivse Juge. Uvjek su bili. A tako ce i da ostane, OK?

Trece, pjesma "Supermen", takvog radnog a i zvanicnog naziva, u duetu sa gospodinom Joksimovicem, na YouTube-u ima vise pregleda odnosno "downloada" nego svi moguci spotovi najboljih SR i/ili CG pjevaca.

http://www.youtube.com/watch?v=JLB_wMYAJ9E
Views: 507,683

Realnost.

Ajte, cmok.

dadom
29-10-2008, 02:23 AM
ali ova sada TURSKA - MUDŽAHEDINSKA - UZBEKISTANSKO PAKISTANSKA 'MUZIKA' je samo za :pov :pov:pov !!!

Upravo pocinjem da se pitam kako grupa moderatora, a tako i sam gospodin Georgiev dozvoljavaju sirenje vjerske odnosno nacionalne mrznje na zvanicnom forumu jednog pjevaca tog kalibra.

E jbg. To sto si napisao je zaista sramota. Niti je Merlin ikakav Turcin, niti je to mudzahedinsko uzbekistanska i sl. muzika.

Tacno se osjeca ton negativne doze nacionalizma u tvojoj izjavi.

A vi moderatori, dajte malo kontrole. Ne znam zasto ste tolerisali ovo.

enjoy.the.silence
29-10-2008, 06:56 PM
dado, licno ne cenim ljude po tome sta su nego kakvi su.

kada bi se malo raspitao mozda bi naleteo na neku informaciju o dinu koja nije bas slatka, a odnosi se na mrznju prema srbima. '90.-ih je bio ponos onih koji su na zapadu sirili negativnu propagandu o srbima u zapadnoj evropi...

toliko o tome.

nek ste mi zivi i zdravi, a njega bih gotivila da ima dobre pesme! ali covek koji ima dobru dusu ne moze da peva lose pesme, to je jednostavno tako... :poljubac:

navika19.
29-10-2008, 10:17 PM
Ako ti nije neki problem, ja bih volio da mi das neki primjer neke od tih nesmotrenih izjava... Ne pratim bas sta on prica, ali sam radoznao, kad vec pominjete...
Jedino sto znam da je devedesetih pricao da nikad nece pevati u Beogradu... ali to je njegovo pravo i sa jedne strane to treba razumeti.

Trece, pjesma "Supermen", takvog radnog a i zvanicnog naziva, u duetu sa gospodinom Joksimovicem, na YouTube-u ima vise pregleda odnosno "downloada" nego svi moguci spotovi najboljih SR i/ili CG pjevaca.

http://www.youtube.com/watch?v=JLB_wMYAJ9E
Views: 507,683

Realnost.

Ajte, cmok.

Karleusa ima vise, pa? Necemo valjda time da odredjujemo kvalitet?!

Upravo pocinjem da se pitam kako grupa moderatora, a tako i sam gospodin Georgiev dozvoljavaju sirenje vjerske odnosno nacionalne mrznje na zvanicnom forumu jednog pjevaca tog kalibra.

E jbg. To sto si napisao je zaista sramota. Niti je Merlin ikakav Turcin, niti je to mudzahedinsko uzbekistanska i sl. muzika.

Tacno se osjeca ton negativne doze nacionalizma u tvojoj izjavi.

A vi moderatori, dajte malo kontrole. Ne znam zasto ste tolerisali ovo.
Novi Mod tim je od skoro postavljen, a poruka je iz 2004, greska ce biti ispravljena.
dado, licno ne cenim ljude po tome sta su nego kakvi su.

Dina treba (a i svakog drugog) posmatrati kao umetnika a umetnik se ocenjuje po svom stvaralastvu, dakle NE po tome; kakav je, sta je, dal pije il se drogira il je lud,ruzan,debeo...
U tom smislu on je odlican kantautor pa cak iako ga neki mrze zbog nekih-bilo kakvih, meni nepoznatih izjava. Licno bi mu zamerio (kao i Bori Dj.) zadnja dva albuma(pogotovo Burek) koja nisu ni blizu nivoa prethodnih.

zWest
29-10-2008, 10:48 PM
meni se on zgadio pesmom "Dabogda"....
za sva vremena, nisam nacionalista ali ta pesma me uzasno vredja

dadom
30-10-2008, 01:38 AM
Navika, nisam zaista znao za tu pricu da nece pjevati u BGD-u.
Steta bi bilo, nadam se (i cuo sam) da je drukcijeg misljenja danas. Mada ga (relativno) cesto slusam po Crnoj Gori, pa ne moram "trcat" za njim ni po BiH ni po SR.
Nego i sami znate kako se '90ih sve nesto po estradi ispolitizovalo, bilo je revolta sa svih strana, pa je svako pricao u nekakvom afektu sto mu je prvo na pamet padalo... Sreca, vremena su danas malo drugacija.
Da ne duzim o tome zasto su drugacija, nije tema za ovdje, ali ide na bolje. Bogu fala.

Za Karleusu... Ups :D
Nisam zaista znao da je tako popularna. Nikad je nisam searchovao po netu, ali sad zbog tvoje izjave udjoh na YouTube, kad ono Casino (u dva razlicita klipa) oko 600.000 pregleda... Incredible!
Svakako, necija popularnost ne sudi o njegovom kvalitetu.
Necija popularnost - sudi sposobnosti tog subjekta da se onim sto radi (sto god to bilo) sto bolje priblizi narodnim masama.
Svakako, in my humble opinion, jedan umjetnik, jedan muzicar, mora da nadje sto bolji balans izmedju ovoga "biti popularan" (odnosno "rasiriti muziku sto vise") i izmedju nekog realnog kvaliteta. Hint: VG, evo i Sergej... Ima ih.
Duga je ta sva prica, vec smo je sigurno prezvakali...

Drago mi je sto necete tolerisati nacionalizam.
Muzika, rekosmo, nema limite.
Komponuju je i slusaju ljudi svih vjera i nacija. :thumrigh:

Takodje sam saglasan da se jedan Dino sa naseg aspekta (slusaoci, gosti ovog foruma) treba posmatrati bas onako kako si upravo rekao.
Ne bi smjeli da se bavimo brojanjem koliko piva moze da popije i cevapa da pojede, svakako, nego da mu ocjenjujemo rad.
Kad je rijec o njegova dva prethodna albuma, opet je to ukus. Meni recimo prijaju... A i on je 20 godina u ovom poslu, promijenio se kao autor... Po nekom na bolje, po nekom na gore, nekom je isti.
Sve je relativno. Mozda isti ti za 15 - 20 godina sa zadovoljstvom pocnes da preslusavas ta ista dva CD-a, kako budes sazrijevao, odnosno mijenjao sebe (prirodnim tokom) odnosno svoj muzicki ukus. Nikad se ne zna.
Sustina je da su mu oba albuma jako dobro prosla. Kod vecine publike. Znaci, vecini se svidja, a njemu je to bitno, je l' te...

enjoy the silence, a i svi ostali, ako naletite na neki konkretan link, sken intervjua ili nesto, dajte, bas bih volio to da vidim. Ali, opet, ljudski smo rod, svi se mijenjamo, imamo greske itd. Ne pravdam ga, ali vratimo se na prvu recenicu mog izlaganja, svakakvi su komentari medj' pjevacima padali prosle decenije... Jbg.

zWest, zasto te ta pjesma vrijedja? Volio bih kada bi nesto detaljnije rekao, tj. neki konkretan OBJEKTIVAN ARGUMENT. Evo sam bas sad (opet) procitao text, ne vidim nista uvredljivo, ne vidim nista ni neobicno. Zaista ne vidim.
:dontknow:

Pozz dobrim ljudima :poz

Tatjana
30-10-2008, 07:35 AM
Navika, nisam zaista znao za tu pricu da nece pjevati u BGD-u.
Steta bi bilo, nadam se (i cuo sam) da je drukcijeg misljenja danas. Mada ga (relativno) cesto slusam po Crnoj Gori, pa ne moram "trcat" za njim ni po BiH ni po SR.

Ovo što je svojevremeno izjavio, pa porekao, da neće pjevati u Beogradu je najmanje bitno, ja se sjećam njegovih izjava u kojima je Srbe nazivao ubicama i raznoraznim imenima. Pored toga što je pisao ratne pjesme i hvalospjeve Aliji Izetbegoviću čula sam da je iste takve pjesme pisao i o Juki Prazini, najvećem zlikovcu, čovjeku koji je u naselju u kom sam ja živela zaklao mom prvog komšiju i pobio još ko zna kolko ljudi.
Ne sumnjam da će rasprodati karte za koncert u Beogradu u rekordnom roku, jer smo mi uvijek bili blesav narod. Ja sam odrastala uz njegovu muziku i zaista voljela njegove pjesme, ali sada na koncert ne bih otišla ni da kartu dobijem na poklon.

Evo samo jedne njegove izjave koju sam pronašla.
U zagrebačkom "Slobodnom tjedniku" Dino Merlin je svojevremeno izjavljivao da je "Beograd leglo fašizma", a na pitanje novinarke "Globusa" da li je moguć zajednički život sa Srbima, on '94. oštro odgovara:

- Ma, kakav suživot sa Srbima! U BiH neće biti mira sve dok Radovan Karadžić i drugi ne budu u Hagu na sudu. Vjerujem da će se to dogoditi uskoro, kao i u Hrvatskoj, jer je to prirodan poredak stvari, to je prirodno stanje. Bog ne voli one koji siju nered i on će ih pomoću naših pušaka ukloniti. Još treba doći jedna bosanska "oluja", a onda sigurno sledi bonaca... Ja sam radikalan i ne želim biti kukavica. Moje su omiljene pjesme "Čavoglave", "Kad jurišnik bije" i druge slične njima. Danas je u modi širenje zaborava, osjećam to u Zagrebu i Sarajevu. To znači tobože mir, mir, mir... Pa, dobro, nitko nije kriv: mi bismo sad malo Bajage i tonove s istoka... E, pa, ne može! Ja sam izgubio iluzije i zaboravio neke pjesme. ...

Aspen
30-10-2008, 10:43 AM
Evo sam bas sad (opet) procitao text, ne vidim nista uvredljivo, ne vidim nista ni neobicno. Zaista ne vidim.
:dontknow:

Ako ne vidis, onda poslusaj, mozda ces cuti....:)

Razredna
30-10-2008, 10:48 AM
Strasno je sve to... i cuti i videti!... tolika mrznja je posejana medju narodima bivse Jugoslavije, da ce vekovi proci pre nego sto ce se to zaboraviti!...
Dino je dobar muzicar, a muzicari nesmeju da se bave politikom, jer im se to kasnije olupa o glavu!..

p.s. Editovala sam svoj post, zbog secanja na Toseta Proeskog, jer zalim da se potrudim da sledim njegovu "misiju" i budem dobar covek, kao sto je on bio!

-=RO=- Miss M
30-10-2008, 11:24 AM
dadom, aj nam malo pishi o trenutnim mislima, koju pesmu sada slushash, koja vladova pesma ti je najvishe cool, ovo ono... :D

gorim od zelje za raznovrsnoshcu.

navika19.
30-10-2008, 12:21 PM
Ovo što je svojevremeno izjavio, pa porekao, da neće pjevati u Beogradu je najmanje bitno, ja se sjećam njegovih izjava u kojima je Srbe nazivao ubicama i raznoraznim imenima. Pored toga što je pisao ratne pjesme i hvalospjeve Aliji Izetbegoviću čula sam da je iste takve pjesme pisao i o Juki Prazini, najvećem zlikovcu, čovjeku koji je u naselju u kom sam ja živela zaklao mom prvog komšiju i pobio još ko zna kolko ljudi.
Ne sumnjam da će rasprodati karte za koncert u Beogradu u rekordnom roku, jer smo mi uvijek bili blesav narod. Ja sam odrastala uz njegovu muziku i zaista voljela njegove pjesme, ali sada na koncert ne bih otišla ni da kartu dobijem na poklon.

Evo samo jedne njegove izjave koju sam pronašla.
U zagrebačkom "Slobodnom tjedniku" Dino Merlin je svojevremeno izjavljivao da je "Beograd leglo fašizma", a na pitanje novinarke "Globusa" da li je moguć zajednički život sa Srbima, on '94. oštro odgovara:

- Ma, kakav suživot sa Srbima! U BiH neće biti mira sve dok Radovan Karadžić i drugi ne budu u Hagu na sudu. Vjerujem da će se to dogoditi uskoro, kao i u Hrvatskoj, jer je to prirodan poredak stvari, to je prirodno stanje. Bog ne voli one koji siju nered i on će ih pomoću naših pušaka ukloniti. Još treba doći jedna bosanska "oluja", a onda sigurno sledi bonaca... Ja sam radikalan i ne želim biti kukavica. Moje su omiljene pjesme "Čavoglave", "Kad jurišnik bije" i druge slične njima. Danas je u modi širenje zaborava, osjećam to u Zagrebu i Sarajevu. To znači tobože mir, mir, mir... Pa, dobro, nitko nije kriv: mi bismo sad malo Bajage i tonove s istoka... E, pa, ne može! Ja sam izgubio iluzije i zaboravio neke pjesme. ...

Izjava je u svakom slucaju za osudu, sto za mene ne umanjuje njegov umetnicki rad...
Takodje treba imati u vidu da je to 94 godina, neposredno posle rata, kada su nepromisljene izjave sevale sa svih strana i siguaran sam da danas tako nesto ne misli uostalom zadnjih godina je puno saradjivao sa srpskim `muzicarima` a i zeli koncert u Beogradu.
Tatjana on je velicao zlikovce 94-95 ali ne treba zaboraviti i one u Srbiji ( i javne licnosti) koji takodje velicaju zlikovce DANAS, posle 15 god. od rata.

Millena
30-10-2008, 01:33 PM
Come back to music.

O Merlinu u muzickom smislu, ne o ratovima.

Tatjana
30-10-2008, 01:57 PM
Come back to music.

O Merlinu u muzickom smislu, ne o ratovima.

U pravu si tako bi trebalo da bude, ali on je taj koji je upleo ratove i politiku u svoju muziku. Zašto kod drugih pjevača nema rasprava ovog tipa?

dadom
30-10-2008, 04:27 PM
dadom, aj nam malo pishi o trenutnim mislima, koju pesmu sada slushash, koja vladova pesma ti je najvishe cool, ovo ono... :D

gorim od zelje za raznovrsnoshcu.

Evo razmisljam o tome kako cu sad da popijem jedan epsresso, pa nakon toga da zajasem klavijature da malo komponujem, pa se nadam da ce nakon toga jedna fina cura da me zovne da se vidimo i tako :)
Najcool Vladekova pesma mi je "Lazni ljudi" (zajedno sa "Put do srca tvog") u umjetnickom smislu, a u produkcijskom "Navika".
Eto malo raznovrsnosti :)

Sto se Merlina tice, gospodin navika19 je tako dobro ovo rekao, da bi jednostavno bilo suvisno da ja komentarisem, jer bi se svelo na kopiranje njegovog posta.

Elem, Tatjana, nije politika zaobisla ni "ovu istocnu stranu". Da ne idemo siroko, prvo mi na pamet padaju izjave Nede Ukraden, Bore Corbe... Ima toga kolko oces. Necemo ni njih ni Dina osudjivat.
Nemojmo vise o tome, pls, suludo je, gubimo vrijeme, ne treba nam politika