PDA

View Full Version : Jel gledate crtace?

Margareta
23-12-2004, 05:55 PM
Cao svima!
Evo jedno lako pitanje :arrow: Zanima me jel gledate crtace ? Da li ste od onih koji misle da je to samo za klince do 7-8 godina ili smo svi mi u stvari velika deca . Koji su vam omiljeni likovi iz crtanih filmova ,koji su vam omiljeni crtani uopste ,sta mislite o ovim novim ,animiranim i sta mislite o nasilju koje je sve uocljivije u crtanim filmovima novijeg 'datuma proizvodnje' ?

Pozzzz

Margareta

ana JA
23-12-2004, 08:19 PM
I pored mladje sestre i sestrica u kuci,ja ne gledam crtane filmove.Najvise volim Diznijeve,ali ih retko ima na tv-u.Te rado gledam,ali tipa sundjer Bob i majstor Bob,nikako-uzas.

ena
24-12-2004, 09:14 AM
Naravno da gledam crtace,cak sta vise obozavam ih!!!!
Volim Diznijeve,ali volim i sve one ''kultene crtace nase mladosti" :)
Jedan od omiljenih likova mi je Pevac Sofronije,mnooogooo mi je gotivan!
Ptica trkacica i Pera Kojot (suvi genije :D ) su takodje zakon!

Mnogo je crtaca danas koji su ustvari samo za odrasle.
U njih,mogu reci, spadaju i Simpsonovi koji mi nikako nisu dosadili.
Isto tako,South Park....itd...

Postoji jedan crtac koji se emituje u kasne sate na au kanalu SBS,to je uzas!Kolicina nasilja koja je zastupljena u tom crtacu je gnusna i za odrasle!!!!! Za to treba imati jako srce,UZAS!!!!!

U poslednje vreme sam pocela da gledam i crtace tipa "Postman Pat" i "Sundjer BOb" :D (sta cu to mi se taman uklopi u raspored pre skole :D ) .......

Verujem da ste svi gledali crtac u kome decak i devojcica (brat i sestra) posmatraju izlog poslasticarnice,a nemaju novca da kupe kolace. POtom dolaze kuci i jedu veceru koju im je majka spremila,ali ostaju gladni.
Mislim da je svima poznata recenioca koju decak izgovara:"Znam,umocicu" :)
I potom kada se probude zaticu pun sto slatkisa i raznih poslastica,samo za njih dvoje!!!

Uvek sam bila jako jako tuzna dok sam gledala ovaj crtac i ostao mi je urezan u secanje.

Vecina crtaca je ok,i spadam u grupu koja ih obozava i kojoj svaki od njih moze da odrzi paznju nekoliko minuta(koliko i traju),svaki sem Teletabisa!( <---E to mi je uzas)

pzpzpzpz

Borjana
24-12-2004, 02:26 PM
Ja ne gledam crtace!Ne znam,ali nikad ih nisam voljela,cak ni kao mala...mozda,vitez Koju,ali,i njega sam gledala s vremena na vrijeme!

NatasaNS
24-12-2004, 02:43 PM
Naravno!!!
Obozavam Simpsonove,a ni Sundjer Bob nije los!
Diznijevi su klasika,ali i ja ih volim....

IKICA
24-12-2004, 04:00 PM
Obozavm crtace i gledam ih......svu su mi super a pogotivu TOM & JERY

anelejn
24-12-2004, 08:18 PM
I JA OBOZAVAM CRTACE!! Tom & Jery su zakon a i Sundjer Bob!!!! Diznijeve bih mogla da gledam po ceo dan....
Imam sestru i ona ima cetri godina pa ipak ja vise gledam crtace nego ona :D al meni su crtaci super!!!!! :wink:

Shuky
24-12-2004, 09:46 PM
I ja gledam crtace!
Sundjer Bob mi je super lik!
Rena i Stimpija mrzim.Oni su mi tako ODVRATNI.Glupo je to sto ih pustaju na televizoru, a oni tamo pevaju o kakama i prljavim zvakama koje je neko jeo! BLJAK!
(sad ce neko reci mrzi ih, a zna svaku epizodu napamet!)
E pa ne znam!Videla sam na reklami, a i moj mladji brat po kuci peva o tim glupostima.
Jadna danasnja deca

denca
24-12-2004, 10:29 PM
I ja volim crtace... i kratko i dugometrazne... Omiljeni crtani kada sam bila mala mi je bila "Mala sirena"... i dalje volim da ih pogledam... Veoma su mi interesantni "Princ Egipta", "Princeza Anastasija", "Ice age", "Shrek"... hm nije los ni drugi deo Pepeljuge, mada mi je prvi bolji... A od kratkometraznih tu su nezaobilazni Simpsonovi, "South park"... i naravno "Tom i Jerry", "Tweety"... sad sam se setila "Nindza kornjaca"... i ima ih dosta... i danas ih rado pogledam :wink:

Tajna
25-12-2004, 05:55 PM
CUDESNA SUMA! zakon crtani

malo ljudi je culo za njega, a svi koji su ga pogledali su odusevljeni

svidja mi se i ovaj novi- SHARK TALE

:)

poz

JeLeNa^
25-12-2004, 08:31 PM
http://www.dvd-galaxis.de/dvd-shop-film-filme/125368.jpg
ZAKON :wink:

Millena
25-12-2004, 09:01 PM

Jaoooo, secam se tog crtanog. Jel' bese onaj tzv. "Kaktus car"? :D Mnogo lep crtani. :) (nije poput ovih debilnih danasnjih, tipa- "Sundjer Bob kockalone" i "Ren i Stimpi" :roll: ....misss'im sta danas deca sve ne gledaju....)

legenda
25-12-2004, 09:29 PM
Cudesna suma mi je omijeni crtani, gledao sam ga milion puta i secam se da sam cekao sa kevom pola dana da bih uzeo kasetu iz pgp-a! Obozavam ga!

JOCIKA
25-12-2004, 09:45 PM
Verujem da ste svi gledali crtac u kome decak i devojcica (brat i sestra) posmatraju izlog poslasticarnice,a nemaju novca da kupe kolace...

Naravno,bas sam ga skoro ponovo gledala :(
Super je...Naravno volim i Disney crtane filmove...omiljeni iz te grupe su mi "Lepotica i zver" i "Kralj lavova".Sto se tice novijih "Sundjer Bob" je VRH :D Obozavam ga,kao i "Simpsonove"...Pa ima li vecih likova?"Shrek-a" sam naravno gledala i odlicno je uradjen,pogotovo u "Shreku II",Macak u cizmama(pogled pun suza).Tu niko ne ostaje ravnodusan."Ledeno doba" sam takodje gledala,mada nisam odusevljena.

Bliznakinja
25-12-2004, 10:34 PM
Obožavam crtaće...
Volim Diznijeve (davno sam volela Anastasiju,a od "1001 dalmatinac" se nisam odvajala),a Sunđer Boba obožavam...uvek se slatko nasmejem kad ga gledam.
Simpsonove sam redovno gledala,nisam propuštala ni jednu epizodu.
Skoro sam gledala crtani "Atlantis" ..oduševio me je! :)

Staša
26-12-2004, 12:02 PM
Crtaći su super, obožavam da ih gledam :)
Disney, naravno, prednjači u odnosu na ostale...
Od onih malo starijih omiljeni mi je "Anastasia" a od novih su mi super i "Ice age" i "Monsters Inc." kao i "Shrek"... nisam još odgledala "Finding Nemo", ali sam čula da je odličan.
Inače, ako niste pogledali "Emperor's new groove" učinite to :ok: lood crtani skroz :lol:
Simpsonove i South Park gledala redovno, a ovaj Sunđer Bob mi je bzvz.
Od likova iz crtanih filmova... Tweety (naravno) i petao Sofronije :D
Da li se neko seća Snorkijevaca i Bombončića?

ana JA
26-12-2004, 01:42 PM
"Finding Nemo" je stvarno odlican,imam ga i gledala sam tri puta,odgledaj ga sto pre mnogo je dobar

CACANKA
26-12-2004, 03:16 PM
od novih su mi super i "Ice age"
Hahah,najbolji crtac,a obratite paznju samo na facu one cudne zivuljke na kraju.. :lol: :lol:
Wrh...
South park i Simpsonovi hehe-odlicni....
Da li se neko seća Snorkijevaca i Bombončića?
Ja se secam Snorkijevaca,obozavala sam taj crtac...
A moj omiljeni od Diznijevih je Mala sirena(more :P )
Prelep crtac!!!!!
Pozz

NObabe
26-12-2004, 03:49 PM
South Park rulez!!! 8)
Od "pitomijih" likova omiljeni mi je Bugs Bunny.

Tajna
26-12-2004, 10:20 PM
jeste- ima kaktus car i jos mnogooooo drugih zanimljivih likova

:)

Millena
27-12-2004, 03:33 PM
Upravo sam probunarila odakle cu da nabavim Cudesnu sumu na divx-u. :P Tako da....uskoro cu da se prisetim kojih sve likova ima, i onog malog jeza :) (glavni lik, cini mi se). Sve u svemu-preporuka za ove praznike! :P
Tajna, hvala ti sto si me podsetila ovog crtanog jer mi je vec odavno pao u zaborav :oops: ...daaavno sam ga gledala...

Afrodita
27-12-2004, 04:45 PM
Naravno da gledam crtace :lol: htela ne htela sa dva mala zvrka to se ne moze izbeci .Dusko Dugousko i Patak Daca su ovih dana omiljeni , klinci su i suvise mali da bi mogli da proprate dugometrazni ...a kad se to desi bicete informisani koji su aktuelni :wink:

pozzz
Milica
:poz

JOCIKA
27-12-2004, 06:24 PM
CUDESNA SUMA je super!!!
Totalno drugaciji i originalan... :)

katana
27-12-2004, 07:53 PM
Obozavam da gledam crtace narucito onaj na HAPPY TV to su neke dve macke koje se bore sa nekim insektima ili nekim sitnim bubicama!Ja sam jos i superu odnosu sta gledaju moji drugovi iz razreda mislim to je strasno POKEMONI mrzim kineske crtane filmove! :wink:

cecanb
28-12-2004, 08:37 AM
Volim crtace, ali ne ove danasnje, nekako su mi agresivni, bez jasne price...gomila nakaradnih,izoblicenih likova,kao nesto odvratno se keze, neki lavirinti.. :dontknow: sve mi to vise lici na horor ili sam mozda omatorila :lol:
Jedan od omiljenih mi je Lepotica i zver, a ne verujem da iko od vas zna za Kalimera , moj omiljeni crtac iz detinjstva :)
"...ovo je nepravda ...." :P :lol:

JOCIKA
28-12-2004, 08:51 AM
a ne verujem da iko od vas zna za Kalimera , moj omiljeni crtac iz detinjstva :)"...ovo je nepravda ...." :P :lol:

Hehhe.Ceco,znam i ja za Kalimera:))Super je.Pustali su ga odavno na Politici..Mada ja znam za njega od ranije,jer mi je mama pricala o tom cratnom filmu :) I dan danas ona meni kaze:..."ovo je nepravda"...
Divan crtani zaista...

Tajna
29-12-2004, 04:51 PM
Tajna, hvala ti sto si me podsetila ovog crtanog jer mi je vec odavno pao u zaborav :oops: ...daaavno sam ga gledala...

Nema na cemu... :wink:

Ivana***
30-12-2004, 09:48 AM
Omiljeni crtaći:
Bipsići i Bombončići, Štrumfovi, Snorkijevci,... a od dugometražnih Čudesna šuma, Lepotica i zver, Uspavana lepotica, Trnova Ružica, Pepeljuga, Snežana i 7 patuljaka ..., i naravno nezaobilazni Tom & Jerry, Duško Dugouško, Raja,Gaja i Vlaja...

S dolaskom HI MAN-a sve je krenulo naopako :cry:

Bebica
01-01-2005, 05:46 PM
Dovoljno je da kazem da smatram da svako od nas celog zivota u dusi jedno veliko dete!I ne smatram da je sramota sto sa dvadeset godina jos uvek gldam crtace i gledacu ih sve dok mi budu zanimljivi!

Charapa
01-01-2005, 06:08 PM
Slazem se, slazem se..Meni je zivot najlepsi iz tog decijeg ugla.Volim kad nesto u meni kucne i kad volim bas tako kao iz crtaca.I ljutim se bas tako..Smesno,ozbiljno i nevino.A sta mislite o lion kingu(jel se tako pise)?
A linea? Likcina.
Zelela bih da stavim smajli koji tapse i onaj sto igra ali ne znam kako?
A zelela bih ako neko moze da i meni stavi slicicu.Sarenu..

plavamuza
01-01-2005, 08:55 PM
To nije posteno..Komandosi se isticu svojom snagom i lepe raznobojne slicice.A ja ih nemam..Ko drzi kurs u lepljenju slicina?
Ja sam kao mala obozavala albume i slicice.Igrala sam i tapke, bila sam zesca..

Roy Fokker
02-01-2005, 12:02 AM
Naravno da gledam "crtaće", mada postoje razni za sve uzraste... Imam lijepe uspomene na neke crtaće iz djetinjstva, ali danas to ne bih gledao sem iz nostalgije. Malo je crtanih za klince koji su i za odrasle...

Trenutno se jako interesujem za Japanske animirane filmove - ANIME.

Ovog momenta imam na "Pause" epizodu 20/26 serije COWBOY BEBOP, koju sam napokon uspio da nabavim u visokom kvalitetu - jedva se uzdržavam, gledao sam juče prvih 15 zaredom, i ostale danas, toliko je dobra... Gledao sam i prvih osam epizoda NEON GENESIS EVANGELION, uskoro dobijam ostalo, i ne mogu da čekam... :cry:

Inače, od onoga što je dostupno svima, preporučujem bilo koji film od Miyazaki-ja, sigurno možete naći SPIRITED AWAY ili PRINCESS MONONOKE.

Staša
02-02-2005, 05:39 PM
"Finding Nemo" je stvarno odlican,imam ga i gledala sam tri puta,odgledaj ga sto pre mnogo je dobar

Pogledala konačno i ovaj crtać - mnooogo je dobar, baš sam uživala! :thumrigh:

Mina
02-02-2005, 06:15 PM
Potpuni sam zaludjenik za crtanim filmovima, od onih starih, dobrih kratkometraznih i dugometraznih, pa do ovih sada.

Secam se kada se pojavio "Lepotica i Zver" da je izazvao potpuno ludilo tehnikom kojom je radjen.

Poslednje sto sam gledala je Shark Tale i nije me nesto odusevio -> ok je, ali nista specijalno.

Finding Nemo je NEVIDJENO dobar i strasno mi je zao sto se nije davao u bioskopima (tada je bio aktuelno razdvajanje Pixar-a i Walt-a Disney-a, pa nasi distributeri nisu mogli da se dogovore sta je cije:udara: ). Vecina prijatelja iz inostranstva koja je film gledala na velikom platnu je bas taj utisak istakla kao :nesvest: Dory je moj idol! :D
Inace sam cula da je Pixar najavio drugi deo filma.

Shrek me je isto bacio u trans, a u drugom delu (posebno) postoji par scena na koje pocnem da se smejem i pre nego sto stigne dotle.
Ma, ima sjajnih crtanih filmova, mada mi se cini da su ovi sada vise prilagodjeni nama nego deci... nije da se zalim :)

ana JA
02-02-2005, 06:38 PM
Cula sam da je "Farma u Preriji" dobar crtani,ali ga nisam gledala,takodje u racunaru imam "Neverovatni",koji mi je mnogo glup,a "Shark Tale" nista posebno.Ovi danasnji su losiji od ranijih crtanih tipa "Pepeljuga","Lepotica i zver" i dr.

Dena D.
03-02-2005, 09:15 AM
Pored mladje sestre i dva jos mladja brata...moram da gledam crtace!pa,i ne sto moram,ja ih volim,nekako je lijepo gledati na sve iz djecjeg ugla.Doduse ja sam,prakticno,jos dijete ali malo vece...
Meni se jako svidjaju oni Disney klasici kao Uspavana ljepotica(omiljeni),Pepeljuga,Mala sirena,...ali mi se svidjaju i ovi animirani kao Toy Story,Incredibles i Shark Tale su VRH,Polar Express...
Oni koji mi se BAS BAS ne svidjaju du oni japanski kao-Pokemoni,Digimoni,i ne znam koji jos jer su puni nasilja,vulgarni su (Zmajeva kugla,ili lopta,sta je vec,oni su nagrdjeni),i tu se tacno vide kompleksi koje Japanci imaju-velike oci,rastrkana kosa,mali prcasti nosici...nije u redu to tako...
Ja kao starija sestra ne dam da moja braca i sestra gledaju takve stvari,jer mi se cini da ne treba trositi vrijeme na te crtace,kad mogu da crtaju,pisu,pjevaju,udju kod mene u sobu da slusaju Vlada(sto rade cesto),itd.

P.S.Takodje,ne volim ni neke igrice za Play Station,kao ratovi,i sl.

pozz Starija sestra

Jelena C.
03-02-2005, 04:57 PM
Jaoooooj,naravno da gledam crtace,to je neshto naj shto se ikada moglo napraviti,gledam sve zive crtace na cartoon network-u kao i ove Diznijeve klasike;"Lepotica i zver","Pepeljuga""Anastazija"i tako dalje,ima ih mnooogo znate i sami :) ..naravno da ne pominjem "The Simpsons" i tako to...ako ishta mrzim to su oni retardirani tipa pokemoni ili digimoni ili shta vec,ima onda ono kao X-man i tako,jaooooj,shto gore ono Dragonball's-Z,tako neshto,stvarno nisam sigurna!Najveca katastrofa,gore nisu mogli da smisle !!! :)

plavamuza
03-02-2005, 10:47 PM
Crtaci? He,he,he. BOLTO.av,av,avvv

IKICA
03-02-2005, 11:02 PM
Ma crtaci su zakon!!!!!!

CACANKA
03-03-2008, 06:22 PM
Treba mi pomoc, zna li iko kako se zove i gde mogu naci onaj crtac gde zubar objasnjava deci kako da cuvaju i peru zube.. Ono kao cuvajte svoj bedem da vas en napadnu bakterije, tra la la :D

Angela
03-03-2008, 07:05 PM
Pitaj u stomatoloskoj ordinaciji da ti daju link:lol:

Millena
03-03-2008, 07:06 PM
Pitaj u stomatoloskoj ordinaciji da ti daju link:lol:
Ona po ordinacijama i obitava. :D

Nego, koji ti je to crtani, Leno? Prvi put cujem.

*Marija*
03-03-2008, 08:52 PM
Moj omiljeni dugometražni je Sleeping beauty(Uspavana Lepotica ili Trnova Ružica)

Endzi
04-03-2008, 02:42 PM
Crtac koji prosto obozavam i ne trepcem dok ga gledam je "The Simpsons" :D
A svidjaju mi se i "Lepotica i zver" i "Shrek"

jelllena
04-03-2008, 08:21 PM
Crtac koji prosto obozavam i ne trepcem dok ga gledam je "The Simpsons" :D
A svidjaju mi se i "Lepotica i zver" i "Shrek"

Eto,Zavodnice...Jel vidis!?!Ne gledam samo ja Simpsonove...Ma,oni su zakon...Ljubim

devojka iz vode
05-03-2008, 01:29 PM
Ja volim i gledam aposlutno sve crtane. Ali omiljeni mi je Lion king:D

*Marija*
05-03-2008, 02:39 PM
sviđa mi se i dugometražni Felix The Cat, kada je upao u drugu dimenziju koja se zove Orijana, kao i princeza te dimenzije...

CACANKA
12-03-2008, 08:06 PM
Ona po ordinacijama i obitava. :D

Nego, koji ti je to crtani, Leno? Prvi put cujem.
HAhaha, a pa niko ne zna taj crtac..
A znas gde onaj maleni cuva svoj bedem, pa zaspi, pa dodju bakterije, uniste, pa onda on popravlja :lol:.
Eh...

enjoy.the.silence
13-03-2008, 07:14 PM
sofronije rulz :-P