View Full Version : studio
Lorelay
28-06-2005, 08:04 AM
interesuje me kako izgleda taj studio. sta ima sve u njemu? kako funkcionise? koliko ljudi tu radi? imala bih ja jos pitanja, al' ovo neka bude za pocetak.
i can't get no satisfaction - sto rece mr.redding! bojim se da sam pogresno shvacena. ne pripadam voajerskoj civilizaciji, ne zelim da virim u serpu, orman ili spavacu sobu. jednostavno sam htela da mi priblizite sliku studia(to je ipak mesto sa kog sve krece).vidim da ovde ima ljudi koji su urednici, administratori ili sta vec. pa valjda je neko nekada usao u taj studio i ima sliku bar o necemu. slobodno napisite, ako zelite naravno. :migce:
ivanac
01-07-2005, 09:39 PM
Ako zelis poslacuti neke slike koi su od studio.ako zelis pisi na interesna2000@yahoo.com. (interesna2000@yahoo.com.Pozdrav)ivana
dvuckovic
11-08-2005, 04:44 PM
Sta te tacno interesuje? Oprema?
Radi dvoje ljudi, Goran Antovic(inace klavijaturista u Vladovom bendu) i ja.
Mala Luda
11-08-2005, 05:35 PM
Stvarno bi bilo lepo da se malo prosiri prica o tome kako je uradjen taj studio, sta sve sadrzi, u globalu... neke osnovne stvari...
Poz:poz
zidove, vrata, shtekere za struju, sijalice, prozor (mozda) i brdo kablova koji idu u gomilu uredjaja!
Lorelay
11-08-2005, 08:08 PM
Sta te tacno interesuje? gluva soba
dvuckovic
11-08-2005, 10:20 PM
gluva soba
Sta sa njom?
barba
12-08-2005, 02:23 AM
Ej stvarno ne bi bilo lose kad bi neko napisao sta je nabacio od opreme!
Cena bas i nije bitna ali bar marka neka bude navedena!
Sta sa njom?
Težak si čovek, dvučkoviću, teeežak....
CACANKA
12-08-2005, 11:26 AM
Goran Antovic(inace klavijaturista u Vladovom bendu)
Eto,reshi mi chovek misteriju kako se zove klavijaturista,hvala dvuckovic!!!!!!!!:p
dvuckovic
12-08-2005, 11:57 AM
OK. Oprema:
Amek 9098i 72ch frame with 56 modules fitted
Tannoy DMT15 Gold, Adam p11, Yamaha NS-10, Auratone, Bryston 4BSST, Quad 303
Pro Tools HD3,Massive Pack 3, 1X Apogee AD16XHD, 5X Apogee DA16XHD
Lexicon 960L
Focusrite Red6
Focusrite ISA 110 Limited Edition
DBX 165 VU
Antony DeMaria ADL 600
Eventide H8000A
Empirical Labs Distressor w/image link&Brittish mode
Lexicon PCM 91
TC 2240HS
TC M6000 Reverb&Mastering
Manley Massive passive
TC M-One
UA 2-1176
TC D-two
Empirical Labs Fatso
TC 1210
DBX 162 SL
Lexicon M300
DBX DDP X2
Ibanez analog delay
DBX 160 X4
Alesis Qverb2
Avalon 737
Drawmer 1960
Manley VariMu
AKG ADR 68K
Lexicon 224
Sony V77
SansAmp
Waves BCL
Crane Song HEDD
SPL Transient Designer 4ch X2
dvuckovic
12-08-2005, 12:02 PM
Težak si čovek, dvučkoviću, teeežak....
Zasto? Nije mi jasno?
E sad kada vam je chovek iznabrajao, apsolutno sam siguran da vam je sve jasno!!!!!
Greshim li?
Poštovani dvučkoviću,
Nisam mislila ništa loše, može jedan osmeh? :-)
Samo sam primetila da si previše ozbiljan i da ti je nekako teško da odgovaraš na ova pitanja. Shvati da se ovde ne dopisuju stručnjaci za studijske mašine, ali da devojčice ipak interesuje ponešto (zbog Vlade, razumeš).
Pa dosadilo nam više da pričamo o šeširiću i sokićima u spotu, pa... Da probamo sa ozbiljnijim temama.
Hvala na trudu, trebalo je otkucati sve one brojke i slova, ali pitanja su bila više vezana za sam izgled studija. Ko ga je pravio, koliko prostorija ima, kako je sređen... Daj mu po deskripciji, dodaj malo lirskih elemenata, i to je to.
Pozdrav :poz
dvuckovic
12-08-2005, 12:25 PM
Poštovani dvučkoviću,
Nisam mislila ništa loše, može jedan osmeh? :-)
Samo sam primetila da si previše ozbiljan i da ti je nekako teško da odgovaraš na ova pitanja. Shvati da se ovde ne dopisuju stručnjaci za studijske mašine, ali da devojčice ipak interesuje ponešto (zbog Vlade, razumeš).
Pa dosadilo nam više da pričamo o šeširiću i sokićima u spotu, pa... Da probamo sa ozbiljnijim temama.
Hvala na trudu, trebalo je otkucati sve one brojke i slova, ali pitanja su bila više vezana za sam izgled studija. Ko ga je pravio, koliko prostorija ima, kako je sređen... Daj mu po deskripciji, dodaj malo lirskih elemenata, i to je to.
Pozdrav :poz
Nije mi tesko da odgovaram, samo mi pitanje nije bilo jasno.
Glupo mi je da opisujem studio, kao "ima plave zidove, parket, imamo lampu pored trosjeda". To bi bilo jos neinformativnije nego gomila cifara koje sam naveo...Cifre svakako vise znace onima koji se bave STUDIOM (a tako se zove ova sekcija)
Ako malo pogledas, vidjeces da ovdje ipak ponekad svrate strucnjaci za studijske masine...zbog njih sam i naveo spisak opreme.
Nadam se da cemo sajt studija Barba podici u toku jeseni, tako da ce za sve one kojima cifre ne znace mnogo biti i koja slicica. :wink:
suzyqute
12-08-2005, 12:31 PM
Nije mi tesko da odgovaram, samo mi pitanje nije bilo jasno.
Glupo mi je da opisujem studio, kao "ima plave zidove, parket, imamo lampu pored trosjeda". To bi bilo jos neinformativnije nego gomila cifara koje sam naveo...Cifre svakako vise znace onima koji se bave STUDIOM (a tako se zove ova sekcija)
Ako malo pogledas, vidjeces da ovdje ipak ponekad svrate strucnjaci za studijske masine...zbog njih sam i naveo spisak opreme.
Nadam se da cemo sajt studija Barba podici u toku jeseni, tako da ce za sve one kojima cifre ne znace mnogo biti i koja slicica. :wink:
Cekaj, cekaj, kakve je boje lampa pored troseda?
Dvuckovicu, sala, nemoj ni da odgovaras, nisam ozbiljno pitala... :wink:
dvuckovic
12-08-2005, 12:34 PM
Oker. Ikea :wink:
Ma daj im bre neku slichicu odmah inache ce pocheti sa pitanjima tipa: koje je boje lampa kod troseda i komentarima tipa: jaaaooo bash je lep ovaj crni kompjuter....:)
zenske ne ljutite se....shalimo se malo
dvuckovic
12-08-2005, 12:48 PM
Ma daj im bre neku slichicu odmah inache ce pocheti sa pitanjima tipa: koje je boje lampa kod troseda i komentarima tipa: jaaaooo bash je lep ovaj crni kompjuter....:)
zenske ne ljutite se....shalimo se malo
Ma, nemam ovdje, na odmoru sam
Chekaj bre....kako odmarash uz komp?
dvuckovic
12-08-2005, 12:58 PM
Chekaj bre....kako odmarash uz komp?
Kuci u Podgorici :wink:
suzyqute
12-08-2005, 01:01 PM
Boy, nemoj da se pertvaras u sovinistu, ja sam evo bas pitala za lampu u sali, kao malo karikiranja ove price o studiju.
Mene je uvek fascinirao rad u studiju i evo, zenski onako da vam kazem, apsolutno sam uzasnuta kad vidim one dugmice na mikseti, uopste mi nije jasno kako to neko savlada...
BIla sam u jednom studiju, vodila me je drugarica Japanka, koja je opet poznavala zenu jednog muzicara koji ima mali studio i kafic negde gore na Bulevaru (zena mu je Japanka, bas je tad radio sa grupom PROZOR), mozda neko zna za taj studio... E ali mislim da je jako mali i sigurno nije tako opremljen kao Barba...
Dakle, momci, kako savladavate te dugmice?
Vjerovatno sam nesto zaboravio, na odmoru sam
pa zaboravio si mics, monitoring i module :D
aj ako ti nije tesko...
Mala Luda
12-08-2005, 01:47 PM
E sad kada vam je chovek iznabrajao, apsolutno sam siguran da vam je sve jasno!!!!!
Greshim li?
Jeste, jeste... :mrgreen: kako nije?! :mrgreen: Pa ne bi pitale da se ne razumemo! Pa sta ti mislis? :littlero:
Poz
anmari
12-08-2005, 02:27 PM
Ja mislim da je IKEA potpuni promašaj.
suzyqute
12-08-2005, 02:35 PM
Ja mislim da je IKEA potpuni promašaj.
Potpuno se slazem za Ikeu, em je skupa em nista posebno. Cista snobovstina...
RENATA59
12-08-2005, 04:43 PM
ne slažem se....sve ima svoju cijenu pa ko može... i Natuzzi je skup,ali kad uđeš u njihov salon ne možeš oči odvojiti od prekrasnih kožnih garnitura,svjetiljki,stolova,ukrasnih elemenata za prostor...i to nema veze sa snobizmom....stvar je ukusa...neko voli imati lijepo kraj sebe...
Ista stvar je i sa Callgarisom...
sans nom
12-08-2005, 05:37 PM
Oker. Ikea http://www.vladogeorgiev.com/forum/images/smilies/wink.gif
http://www.vladogeorgiev.com/forum/images/smilies/tongue.gif ...a baca ljubicastu svetlost!!!
Pa Vlado nije dobro video kad je pisao tekst i ispalo:
" ja bez sebe ne mogu a sa sobom mi nije lako"
Lepo ti kaze devojka, dvuckovicu!
Morate svi kolektivno u tom studiju da poradite na recitosti i opisima, zvuk je zvuk, ali...rec je rec!http://www.vladogeorgiev.com/forum/images/smilies/littleroll.gif
dvuckovic
12-08-2005, 06:11 PM
pa zaboravio si mics, monitoring i module :D
aj ako ti nije tesko...
Ma, daj to bi trajalo pola sata...
anmari
12-08-2005, 07:04 PM
Ej, ljudi, ono za IKEU, to je bila šala, a njen smisao, otprilike, taj da je sasvim nebitno koje je marke, boje i oblika lampa u Vladovom studiju. Hajde, znam da znate za tu vrstu humora! Nije valjda da baš uvek morada se stavi smajli! :wink:
Lorelay
12-08-2005, 08:14 PM
oblik, boja, da li vlado ima karijes na dvojci :roll: ma sve je vazno! nemoj tako grubo. a momku iz podgorice prijatan odmor uz pesmu/pekar,lekar,apotekar i kriticar i politicar mogao sam biti ja, bilo sta!
barba
13-08-2005, 01:23 AM
e a uz takvu opremu ide i monitor od 55 inca! :razz:
Koliki bi to monitor bio!!! Haos...
Ej, ljudi, ono za IKEU, to je bila šala, a njen smisao, otprilike, taj da je sasvim nebitno koje je marke, boje i oblika lampa u Vladovom studiju. Hajde, znam da znate za tu vrstu humora! Nije valjda da baš uvek morada se stavi smajli! :wink:
Mora, draga anmari, oni to vole...:turpija:
Teški su na rečima, teeeški...
Ma, daj to bi trajalo pola sata...
ma imam ja vremena :D
imash, kad nisi vremeshan...:)
Filip_84
09-09-2005, 09:11 PM
Zainteresovan sam za demo pesme i ukoliko ih je moguce snimiti u studiju Barba...Moze li se nekako poverljivo doci do broja tel. i sl.?
Lorelay
10-09-2005, 05:39 PM
moguce ih je snimiti
ali ti je neophodan pedigre:littlero:
Filip_84
10-09-2005, 07:38 PM
Koliko...mislim ako je talenat adekvatan onda...cena nize,imam repa ali ne za razbacivanje,a imam i REP pesme to bas radim ali resih da odem u POP vode,cini mi se da tu ima vise para...!?
Downforce
10-09-2005, 08:31 PM
cini mi se da tu ima vise para...!?
Nije sve u parama.
ako hoces pare idi guraj se u grand... u popu, rock-u, jazz-u, blues-u, techno-u, soul, funk-u, rnb-u nema para... samo narodnjaci i mahi mahi mahinalno sve to radis, a dzepovi puni ;)
i sve sto se na ovome svetu dogadja sto bi naglasio, to nije istina.. to sve propaganda :)
downforce.. u pravu si, ima nesto i u zlatu
poz
Filip_84
11-09-2005, 12:31 PM
Prvo izvinjavam se s moje strane ukoliko je neko pomislio da ja sanjam neke velike pare.Da to zelim,ne bio tzv.Underground i cekao svoju priliku da se iskazem.Drugo nije sve u parama (daleko bilo) ali se velike ideje bas i ne mogu realizovati "tehnicki" ukoliko nemas lovu!Trece,postujem svaciji ukus i nisam muzicki ogranicen sto ce reci da slusam i taj RAP,R`N`B i ostalo kao i POP,prema tome ja ovde pre svega pitam iz radoznalosti za Barba studio ali znam da se tamo ne moze snimati sve i svasta.GRAND prezirem.
plavamuza
11-09-2005, 08:39 PM
I upravo zbog ovakvih prica sigurna sam da oni koji bi vise od zivota zeleli da upoznaju Vladu zbog iskrene zelje nikada ne nadju pravi nacin....
Filip_84
12-09-2005, 09:54 PM
"nikada ne nadju pravi nacin...."
Moze jedno iskreno pitanje? "plavamuza" Molim te preciziraj nisam shvatio zbog kakvih prica,radi upoznavanja Vlade ili rada u studiju?Ja ne moram njega ni da upoznajem,pitam ko jos tamo radi i da li moze da se snima odredjeni materijal...cisto posto cenim njegovo delo.
zabjelo
03-10-2005, 12:18 PM
postovanje...
da te pitam par stvari a na tebi je da odgovoris ako smijes iznosit informacije...
trenutno mi je na raspolaganju roland-ov vs2480cd, mv-8000 i fantom x6...
sve je to dobro (amaterski) ali condenser, ili kako se vec kod nas zove, mikrofon mi je relativno slab...
znaci pitanje, sto koristite od mikrofona za vokale? glavni lokal tj?
uz to ide i pitanje, kojim efektima upotpunjavate vokal, ili koja je kombijancija u pitanju?... moguce da je ovo previse "intimno" pitanje... ipak su u pitanju "kulinarske" stvari... nemo se smijat :oops: , buhaha, radim na nekim stvarima i treba mi slican efekat kojim se vlado, odnoso ti sluzis...
pomoga bi mi ka pravi... pokusavam da zazivim malo cg muzike ovamo iz inostranstva... :help:
ako li pak ne mos rijec zucnut o ovome, poslacu ti isjecak pjesme na kojoj radimo pa je "oboji"... (za dzabe buhaha)...
aj zivjeli...
"bez rejbanki ni u ulaz" "i sto maraka dacu al zabjelo nikad"
Vlado
03-10-2005, 02:31 PM
kralju, moje vokale snimam(do sada)na Neumann M149 tube
main eff.(reverb) je Lexicon 960L, ponekad Lexicon 300
nema potrebe kriti, svak to setuje po svojim usima i ukusu.
mislim da ce dvuckovic biti ozbiljno odusevljen kad vidi da i Zabjelo ima dijasporu :yay:
pozz i welcome
zabjelo
03-10-2005, 05:57 PM
Tacno sam zna da ces Lexicon da pomenes. Sto se Neumann-a tice, (a i Lexicon-a), mogu ih komotno zaobic. :mad: Dovoljno sam zaglibio na MCard sa ovim sto trenutno imam u studio.
Nemo mi rec da je dvuckovic sa zabjela. Obradova bi me da znam da ti zabjelcanin radi mastering...
Pravimo trenutno jednu pjesmu, bice na engleskom, jedna mala iz BG-a pjeva, glas fenomenalan, i po zavrsetku se aplicira za neku vrstu "stipendije" u vrijednosti od 5k. U slucaju da to dobijemo, idem pravac u "York Studio", koji btw obavezno pogledaj na net... eo ti adresa...
http://www.yorkstreet.co.nz/studioa.php
Puni su opreme a medju njima i Lexicon. Da nas oce primit, bio bi srecan ka kuce u liftu. :yay:
Aj uzivaj.
P.S. Steta sto ne pjevas na engleski, velika bi kinta bila u pitanju.
Filip_84
03-10-2005, 08:31 PM
Mene interesuje ako mi neko moze odgovoriti koje softvere koristite npr.za komponovanje,loop based software,mastering i ostale.Bio bih zahvalan jer ja radim vise amaterski na racunaru;prikupio sam sijaset softvera pa bi da uporedim...hvala unapred.
zabjelo
04-10-2005, 12:27 AM
amaterski, onda koristi to sto si naveo... u protivnom, logic, pro tools, reason npr...
Filip_84
04-10-2005, 05:38 PM
Maaa amaterski sto nemam studio...Koristim ACID Pro 5 i Sound Forge 8,Goldwave 5,Audio Edit i Wavelab 5.
A shta ce ti i Sound Forge i Wave Lab?
Filip_84
06-10-2005, 04:10 PM
Sound Forge valjda za editovanje,efekte,reverb i ostalo,Wavelab za mastering.
dvuckovic
07-10-2005, 09:53 AM
SVE GORELO ZIVJELO ZABJELO!!!
dvuckovic jes sa zabjela, iz 9 Jugovica, 6. ulaz!
Kralju, okle na Novi Zeland?
Pitaj sve sto treba, ako ti je gadno, mos i na pm.
Lorelay
12-10-2005, 04:50 PM
SVE GORELO ZIVJELO ZABJELO!!!
dvuckovic jes sa zabjela, iz 9 Jugovica, 6. ulaz!
Kralju, okle na Novi Zeland?
Pitaj sve sto treba, ako ti je gadno, mos i na pm.
a shta je to? kao neko mesto gde neko zivi ili :confused:
dvuckovic
12-10-2005, 09:16 PM
Drzava unutar Podgorice, granici se sa Crnom Gorom sa svih strana...
zabjelo
13-10-2005, 12:28 PM
haha... vise format republike nego li drzave...
d.v. znaci li ti sto ime "brittania row" odnosno britrow?;)
dvuckovic
13-10-2005, 12:43 PM
Da, jedna od najvecih P.A. rental kompanija na planeti...Sto?
CACANKA
14-10-2005, 09:26 AM
Zabjelo republika!!!!! :D :D :D
haha,ne znam da li se neko seca istoimene serije emitovane na rtcg,hahahah....
pozz
zabjelo
14-10-2005, 02:03 PM
drug mi radi za njih... inace od njega dobijam stvari...
trenutno radi mix album za duran duran a skoro se vrnuo iz engleske, bio je skoro godinu dana sound engineer za robija vilijamsa...
ne znam jesi cuo za njega, leon dalton...
nema novozelandjana kojemu nije zavrsava album (jaceg pjevaca tj)...:thumrigh: (moram ga pofalit)...
ne mogu ga pofatat nikako jer je rijetko kad odje, sad je stiga pa ga izrabljujem za ovo moje :skakutav:
zaboravih da te pitam... znas li anu nikolic iz 9 jugovica? nase je godiste...
zivio brate!
:respekt:
dvuckovic
17-10-2005, 11:39 AM
Nisam cu za Daltona, sad sam ga potrazio po netu. Vidim da radi monitoring uglavnom...Odlicno, ufati njega, vjerovatno ce ti dosta pojasnit
Anu ne znam(mozda i znam, ali se ne mogu sjetit). :)
barba
19-10-2005, 08:22 PM
Maaa amaterski sto nemam studio...Koristim ACID Pro 5 i Sound Forge 8,Goldwave 5,Audio Edit i Wavelab 5.
Soud forge je odlican program!Jedan od najomiljenijih!
Ritmovi se odlicno prave sa fruity loops-om 3.4!
Pokusaj da ga nadjes,odlican je!
Filip_84
19-10-2005, 10:15 PM
Imam Fruity Loops studio 4.1 ali slabo koristim,imam ja jos puno prog. nego nisam naveo.Sad cekam nesto ozbiljnije-Apple logic.Pozz care!
zabjelo
20-10-2005, 03:46 AM
Cubase SL, ne treba ti SX verzija nista... imas ga i za Mac i PC...
barba
20-10-2005, 07:03 AM
ej moj ortak je nabavio jedan mnogo jak program ali pojma nemam kako se zove! Pogledao sam ga na blic posto sam zurio tako da nisam zapamtio naziv ali sam provalio da je PRO!
Nema sta ne moze!Bas je perfekcija!
Bas cu da ga pitam danas pa cu da ti napisem naziv ovde...
mozda ga imas a mozda i ne.
Filip_84
20-10-2005, 09:55 PM
Ma pazi,ima toliko softvera danas,ni sam ne znas gde ces ako vec mozes da ih nabavis...ali nije tesko-uzmem ADSL skinem sta mi treba,krekujem (naravno,nemoj da razglasis xe xe) i posao je gotov...samo posle dodje do problema sa puno programa posto neki mogu da zakazu usled "sharinga" (anglicizam nema sta) plug-inova tj.zajednickih efekata pa kad tad neki nevazan prog. moram da obrisem...nego mislim se,kad ti bas ne ide (ono,kad nemas kreativnosti i sl) ne mozes da napravis stvar pa da imas ne znam kakvu opremu.Mislim da postoji dosta ljudi koji poseduju tehniku za na pr. snimanje (a od skole ni niza muzicka i sl.) ili su samoprozvani producenti a prodali su recimo stan pa kupili studio da bi se hvalili...joj,ima puno toga!!!
jooooj jooooj.. a sto ti malo ne bi svratio do rumski.com pa se malo edukovao ? pa kad se malo edukujes odes malo na gearslutz.com i jos malo se edukujes... ili stavise, upalis malo logic 5.5.1 (poslednji za PC), ili Nuendo, instaliras neki sampler (npr. Kontakt), citas help i naucis malo celu tu tragediju oko "pravljenja" muzike... ;)
pozdrav!
Filip_84
21-10-2005, 12:16 AM
Ne znam kako ovo da shvatim ali neka hvala meni ne treba edukacija za ono sto radim jer hvala bogu znam Engleski perfektno!Ja sam pisao gore navedenom coveku da postoji mnogo ljudi koji se nazivaju producentima a takodje ne vidim nista lose u recenici da mi je ponekad teze praviti ziku kad mi ponestane ideja....ovde ljudi previse nepravedno shvataju ono sto pojedini forumasi pisu...drugo lako je nekima kada dodju do odredjenog nivoa (pa i znanja) da pljuju po "klincima" koji samo pokusavaju da se probiju u profesionalce tako da ce se neki mozda uvrediti ali samo nek se prisete kako je kad su oni pocinjali... Pa pozdrav i tebi!!!
zabjelo
21-10-2005, 05:36 AM
fico, niko te ne vrijedja niti spusta... ne obaziri se na "profesionalce"
kreni svojim putem jer tako svi pocinju... da imas finansijske mogucnosti, mnogo bi lakse bilo... :cool:
sto se ideja tice, to ne smije da ti ponestane...
moj mozda savjet ti je da pocnes sa acid-om, onda eventualno kasnije reason pa na cubase...
opet, ni adsl ti ne moze tolko pomoci jer ti trebaju plug-ins koje nekad ne mozes da instaliras ili nadovezes na program...
nazalost zivis u scg dje je tesko nabaviti original iako si pri parama...
sve u svemu, ne daj se, i zapamti, kad pocnes s muzikom, nema kraja...:mrgreen:
- sve, sve, al zabjelo nikad -
Filip_84
21-10-2005, 04:40 PM
Prvo hvala care!!! Sasvim mi je dovoljan (bar za sada) Acid 5 ali cu preci na Apple svejedno -nije u tome poenta...Ja mogu da platim studio ali mi to nije jedini cilj jer bi se osecao krivo ako ne pokusam napraviti nesto sam (u kucnoj radinosti) pa se "gurao" tim putem preko recimo demoa.Ne zurim se i veruj mi nije ovde rec o meni vec sam cisto pisao na temu oko softvera koje "forumasi" koriste pa me pogadja kad mi neko pise na taj nacin a ne poznaje me...hvala za savet.
Lorelay
21-10-2005, 06:04 PM
tako je filipe. izdrzala sam da se ne mesham, ali jedva. konachno neko bez kompleksa.:yay:
legenda
21-10-2005, 08:45 PM
tako je filipe. izdrzala sam da se ne mesham, ali jedva. konachno neko bez kompleksa.:yay:
ne razumem? sto bi se ti mesala?
Lorelay
21-10-2005, 08:49 PM
prvo - ne trpim nepravdu. a drugo ovo je ionako moja tema :mrgreen:
legenda
21-10-2005, 08:54 PM
o ja se izvinjavam... nisam znao da si Kalimero :mrgreen: :roll:
Filip_84
21-10-2005, 09:09 PM
Hvala puno Lorelay...ljudi pa necemo se ovde svadjati...tema je ipak studio ali sam dao sebi za pravo da pricam sa forumasima o programima,mislim da tu nema nista ama bas nista lose...nije u pitanju nepravda,prosto mi je zao kad pogledam oko sebe i vidim mlade talentovane ljude koji nemaju bas svoj studio,cak ni kompjuter i sl. i uopste se ne brinem za sebe,prosto znam takve ljude (par prijatelja) i normalno da cu se sa njima "zaludjivati" oko muzike i pomoci kolko mogu ali ja ne mogu recimo da napravim pravu stvar (pesmu) cisto zbog pojedinih tehnickih (ne)mogucnosti.Danas su inace tzv."artisti" tretirani kao stoka od vecine produkcijskih kuca (pogotovu u USA)pa zato spomenuh da je bolje i da radim muziku na kompu nego da iako mogu da malo priustim studio radim kod producenata kod kojih postoji mogucnost da me nece razumeti...daleko od toga da sam mislio bilo sta lose...
legenda
21-10-2005, 11:16 PM
niko nije mislio nista lose, narocitno ne kVuk... zbog toga i napisah da nema potrebe da se mesa...
barba
22-10-2005, 10:09 AM
Mislim da postoji dosta ljudi koji poseduju tehniku za na pr. snimanje (a od skole ni niza muzicka i sl.) ili su samoprozvani producenti a prodali su recimo stan pa kupili studio da bi se hvalili...joj,ima puno toga!!!
...ili deda prodao kravu u selo pa covek nabavio opremu a ne zna ni da je upali a kamoli da je koristi!:couto: Znam ima takvih likova,imaju kesh pa se razbacuju!Eh kad bi se naso neko da mi se izbaci sa dva gramofona i jednom miksetom!c,c,c...
Jel mogu i takvog jednog da skinem preko ADSL-a?:respekt:
prvo.. Filipe.. nisam mislio nista lose, cak naprotiv... mnogo je bolje da nesto na pocetku neke elementaren stvari izguras sam i kasnije po studijima nadgradjujes svoje znanje. ne verujem da ce vec neko ko radi ovaj posao dugo godina imati zivaca i objasnjavati cemu sluzi fantomsko napajanje, kompresor, reverb, eq itd itd... a takvih stvari imas na internetu kolko hoces i to se samo procita, primeni i shvatis vrlo lako...
sto se mene tice, u moju home made varijantu studija si uvek dobrodosao! bas sa jednim drugarEm se dogovaramo oko kupovine opreme i napravicemo svoj atelje gde cemo za pocetak raditi aranzmane i eventualno mix ukoliko dovoljno dobro sredimo slusanje i skupimo pare za neki dobar outboard...
p.s. ja sam poceo na 486@100mhz sa fast trackerom, 8mb rama, soundblasterom, i nekim shugavim semplovima (uglavnom do 10kb) sa amige... sve je sladje kad nesto ostvaris sam :)
lorelay.. zasto imas potrebu da prokomentarises svaki moj post ?
a sto se tice software-a, ako vam nesto treba.. p.p. ;)
poz!
Filip_84
24-10-2005, 01:12 PM
Ok u redu,mozda sam neke stvari previse primio k srcu,inace sam jako druzeljubiv,nego HVALA za poziv i to,poslacu ti moj mail na private...pa je svaki dogovor moguc...Nego sto se tice pocetaka,veruj mi ja sam poceo na 286 i 12 mhz u turbo modu!!! tako da zvucnu recimo karticu nisam ni imao,te tad sam imao 7 god.Sad mi je 21-na te smatram da je vreme da pocnem da se "borim za sebe" tj. da radim ozbiljnije sa zvukom.Pozz
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.