PDA

View Full Version : Tijana Bogićević u pohodu na Moskvu

RENATA59
22-02-2009, 06:34 AM
Tijana Bogićević u pohodu na Moskvu

Novinar: S. Aničić

Tijana Bogićević jedini je samostalni izvođač iz Novog Sada koji će ove godine nastupiti na "Beoviziji", a žiriju i publici se predstaviti pesmom "Pazi šta radiš", za koju je tekst i muziku uradio Đorđe Miljenović, poznatiji kao Sky Wikluh. Saradnja između dvoje mladih ljudi nastala je spontano, kao uostalom i ideja o njenom nastupu na "Beoviziji", što će, nije na odmet pomenuti, Tijani biti prvo pojavljivanje ovakvog tipa. Bogićevićeva navodi kako je bilo veoma zanimljivo sarađivati s vrhunskim muzičarem kao što je Sky, a ishod njihovog zajedničkog angažovanja biće prezentovan javnosti 7. marta, a ukoliko pesma prođe prvu selekciju, i 8. marta.

– Nisam razmišljala o tome da se pojavim na "Beoviziji". Đorđe me je pozvao i podrobnije upoznao s numerom koju ćete uskoro moći da čujete. Pesma s kojom nastupam snimljena je u studiju Vlade Georgieva, a tonac je bio Dejan Vučković. Nakon snimanja numere, Đorđe i ja smo se dogovorili da je pošaljemo na konkurs RTS-a, jer smatram da je "Beovizija" jedini relevantan muzički festival u državi. Ispostavilo se da je pesma zadovoljila kriterijume komisije, tako da se našla na listi izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem takmičenju – kaže Bogićevićeva.

Nakon odluke selekcione komisije RTS-a, Tijanu je čekalo dosta posla. Najpre je bilo potrebno osmisliti koreografiju koja će pratiti numeru, stajling, kao i sve ono što uostalom obavezuje izvođača za učestvovanje na takmičarskom festivalu i u izboru za pesmu koja će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u Moskvi.

– Nakon što sam saznala da nastupam na festivalu, bila sam dosta neorganizovana. Shvatila sam da je snimanje numere zapravo najlakši deo posla, te da se treba adekvatno pripremiti za sam nastup. Uspela sam da okupim oko sebe izuzetan tim ljudi koji će ubuduće voditi računa o koreografiji koja će pratiti numeru i o kompletnom stajlingu. Koreografiju će raditi Andrea Stefanov-Gjuzelev, a Vuk Stankov će biti na čelu kreativnog tima. Pored svega toga, festival iziskuje savršen fizički izgled, a za to je zadužena moja prijateljica karatistkinja Nataša Arvaji. Ubeđena sam u to da ću uz pomoć profesionalaca imati primećen nastup na festivalu – kaže Tijana.

Po njenim rečima, nastup na "Beoviziji" svakom učesniku može doneti dosta toga. Retko kad se dešava da izvođač prođe neprimećeno od strane publike. Ipak, Tijana planira da nakon festivala snimi album sa soul i pop numerama.

Njene vokalne sposobnosti poznate su kako novosadskoj, tako i beogradskoj publici, dok je inostrana publika pamti po nastupima s bendom "Shanane". Takođe, treba napomenuti da je sedam godina bila prateći vokal Vladi Georgievu, ali i mnogim drugim pevačima u našoj državi. Ovo nezamenljivo iskustvo koristiće joj, kako sama kaže, u daljem angažovanju u svetu šou-biznisa. Pored numera koje će biti prezentovane javnosti u Srbiji, Tijana planira da snimi i CD za inostrano tržište.

– Tokom dugogodišnjeg rada s muzičarima uspela sam da ostvarim kontakte i van granica Srbije. To mi pruža mogućnost da krenem u jednu novu priču, ali o tome je još uvek rano govoriti – zaključuje Tijana.

Gradjanski list

Sretno!!!!

;)

ana JA
23-02-2009, 03:51 PM
jao bas mi je drago zbog Tijane!Zelim joj puno srece na predstojecoj Beoviziji!
ode nam i Tijana u bivse clanove VG benda :)

zavodnik
23-02-2009, 04:53 PM
ode nam i Tijana u bivse clanove VG benda :)

Jos i ona ako upeca nekog glumca:D

TanjaNIS
24-02-2009, 07:16 AM
Beovizija 2009 INTERVJU: TIJANA BOGIĆEVIĆ

Dragi posetioci web portala Evropesma OGAE Srbije donosimo vam intervju koji smo napravili sa pevačicom Tijanom Bogićević, učesnicom Beovizije 2009. Na ovom festivalu Tijana će pevati pesmu "Pazi šta radiš" autora Đorđa Miljenovića poznatijeg kao Skaj Vikler. Ko je Tijana Bogićević i šta očekuje od nastupa na Beoviziji pročitajte u intervjuu.
1. Ćao Tijana, reci nam nešto više o sebi kako bi se predstavila čitaocima koji te ne poznaju?
Ćao i tebi i čitaocima Evropesme. Pa evo ovako, sa Vladom Georgievim nastupam poslednjih sedam godina kao prateći vokal, imam svoj bend "Shanene" sa kojim sam pevala po klubovima širom Srbije, kao i u inostranstvu... U horoskopu sam škorpija-podznak lav, imam 52 kilograma... haha
2. Znamo pouzdano da pevaš jako lepo, da li nastupaš negde u Beogradu / Srbiji?
Poslednjih par godina smo malo proredili nastupe, u Beogradu smo dosta svirali u Bitefu... Međutim, članovi benda su svi angažovani na još nekoliko strana, pa ne stižemo redovno da sviramo kao pre...
3. Pesmu "Pazi šta radiš" komponovao je Skaj Vikler, kako je došlo do te saradnje?
Skaj i ja se poznajemo već neko vreme. Razgovarali smo često o tome da radimo zajedno, počeli smo sa nekim pesmama na engleskom koje takođe spremamo uporedo sa ovim na srpskom. Onda me je on pozvao da dođem da otpevam ovu pesmu sa kojom ću se takmičiti, i tek kasnije smo odlučili da je prijavimo na Beoviziju.. Što se ispostavilo kao pravi potez.
4. Kakva je pesma "Pazi šta radiš", koliko je Skaj uspeo da se približi tvom temperamentu ovom pesmom? Imaš li neko posebno iznenađenje u nastupu?
Pesma je u nekom drugačijem fazonu od ostalih koje će biti izvedene na festivalu, i uopšte je drugačija od muzike koju smo navikli da slušamo pod etiketom "POP" kod nas.
Skaj i ja odlično sarađujemo u studiju i uopšte kad je u pitanju taj kreativni deo. On je jedan od retkih producenata sa kojima ja uopšte mogu da se potpuno razumem u svemu tome. Drago mi je da radimo zajedno.
Ne spremam nikakva specijalna iznenađenja u nastupu, ali će mnogi moj nastup naći iznenađujućim. Za to je zadužen moj kreativni tim na čelu sa Srđanom Stankovim.
5. Kako si reagovala kad si saznala da si primljena na Beoviziju i da li si to očekivala?
Bila sam srećna, ali ne i euforična. Negde sam znala da ću biti primljena, jer po meni nije postojao ni jedan razlog da me ne prime.. haha..
6. Da li pratiš Pesmu Evrovizije i da li imaš neku omiljenu pesmu sa ovog festivala?
Pratim naravno, ali ne postoji ni jedna pesma koju bih izdvojila. Svake godine se nađe po neka pesma koja se meni lično baš dopadne.
7. Šta bi za tebe značilo da predstavljaš Srbiju u Moskvi?
Eto na primer o tome nisam razmišljala. haha.. To bi bila izuzetno velika čast naravno, kao i ogromna obaveza. Svako bi voleo da se nađe u toj situaciji.
8. Šta privatno slušaš?
Što sam starija to više počinjem da slušam stariju muziku. Volim rock, pop, osamdesete i mnogo toga, ali se ipak na kraju vratim soul muzici. Ja sam odrasla na Whitney Houston, Prince, Chaka Khan, Michael Jackson... To je ono što ću zauvek slušati.
9. Da li bi se ikad prijavila da učestvuješ u nekom muzičkom Reality Show-u kao što je "Operacija Trijumf"?
Prijavila sam se.. i odbili su me! haha
10. Šta bi poručila čitaocima našeg sajta?
Poručila bih da i dalje ostanu fanovi muzike, jer je muzika pored vazduha, vode i hrane jedina stvar bez koje nema života... I ah, da... da glasaju za mene! haha
Tijana, hvala ti puno na izdvojenom vremenu za ovaj intervju, OGAE Srbija ti želi puno sreće na Beoviziji, kao i u daljoj karijeri.

http://www.evropesma.org/en/node/2089

Tijana_B
01-03-2009, 07:55 PM
Kako ste azurni, svaka vam cast.... :)

zavodnik
01-03-2009, 09:03 PM

Razbucaj ih sve :D !

Razredna
02-03-2009, 03:15 PM
Zelimo ti uspeh i svakako cemo glasati za tebe!...:ok:

ps/ Bas divno....sto si nam se barem ti javila!...:)

enjoy.the.silence
03-03-2009, 08:22 PM
eto i ja se na facebook-u pridruzih grupi

svi mi koji cemo glasati da pobedi tijana bogicevic na beoviziji.

:)

zavodnik
03-03-2009, 08:29 PM
eto i ja se na facebook-u pridruzih grupi

svi mi koji cemo glasati da pobedi tijana bogicevic na beoviziji.

:)

Ovom grupom ohrabrujemo i dajemo podrsku jednoj mladoj umjetnici Tijani da pobjedi na beoviziji i da nas prestavlja u Moskvi. I da svi glasamo u subotu za nju. Naseg andjela i prateceg vokala popularnog Vlade Georgieva. Sta reci nego, neka joj je sa srecom :) A od nje cemo bar dobijemo pozdrav u subotu, za raju sa FACEBOOK-a :)

Razredna
04-03-2009, 10:54 AM
Ovom grupom ohrabrujemo i dajemo podrsku jednoj mladoj umjetnici Tijani da pobjedi na beoviziji i da nas prestavlja u Moskvi. I da svi glasamo u subotu za nju. Naseg andjela i prateceg vokala popularnog Vlade Georgieva. Sta reci nego, neka joj je sa srecom A od nje cemo bar dobijemo pozdrav u subotu, za raju sa FACEBOOK-a :)

Slazem se u potpunosti sa tobom Milose, ali ja nekako vise volim i dajem prednost ovom mestu, u odnosu na facebook, jer smo se svi mi (na zalost), odavde preselili na facebook, a Tijana je nasa, i mi je vec godinama ovde podrzavamo!... tako da je ovoj forum ipak "stariji" i za Tijanu znacajniji, pa cemo eto, glasati svi mi odavde, plus svi mi sa facebook-a, tako da.... Tijani zelim pobedu na ovogodisnjoj Beoviziji!...:) :thumrigh: ....pa da nam posalje svoju biografiju i pomogne u obnovi ovog foruma!....hehehe.... nema nista "zadjabe"......

enjoy.the.silence
04-03-2009, 06:08 PM
ja cu glasati za tijanu nevezano s' tim da li ce pozdraviti "raju" sa facebook-a :)

bas me zanima kako ce sve to izgledati.

RENATA59
06-03-2009, 01:03 PM
RTS -Jutarnji program "Pazi sta radis" -Tijana Bogićević

http://www.youtube.com/watch?v=L7RDfX1XsOk

majabl
07-03-2009, 08:48 AM
Meni se pjesma ne sviđa, iako mi je ušla u uho na prvo slušanje.
Mislim da Tijana može mnooogo više...

enjoy.the.silence
07-03-2009, 11:12 AM
steta sto tijana i branko koprivica na beoviziji ne nastupaju sa onom pesmom sa jutarnjeg programa... ta je 100 x bolja.

mysterymaja
07-03-2009, 09:45 PM
Tijanina pesma mi je extra,skroz je u njenom fazonu:respekt: na sceni je izgledala prelepo,cista desetka:thumrigh:

enjoy.the.silence
08-03-2009, 04:05 PM
tijana, sta si uopste trazila na onoj paradi sinoc?

:(

kako je pocelo... ne bi me iznenadilo da nas oni ****** sa "ha, ha, ha i bla, bla, bla" predstavljaju u moskvi?

strucni ziri? strucan zasta? za blamiranje nacije?

posle beovizije naknadno promenjena pravila takmicenja pa je u finalu ipak 12 kandidata umesto 10? sta nam to govori?

fuj!

enjoy.the.silence
08-03-2009, 04:23 PM
a ne, ******* ipak peva pesmu o CIPELI i definitivno je u finalu!

very innovative - THE SHOE SONG, woooohooo!

:kaka:

jelllena
08-03-2009, 04:48 PM
Iskreno,pesma mi se nije dopala...smatram da Tijanin glas nije uopste dosao do izrazaja...Moze ona mnogo vise,to svi znamo,pogotovo mi koji smo je slusali uz Vlada...nastup je OK...
Sto se tice Beovizije uopste,lose,bolje da ne idemo ove godine na Evroviziju...

Razredna
09-03-2009, 08:36 AM
Bravo Tijana!... Nastup i pevanje za desetku, kompozicija i tekst, osmica!...
Takodje mislim, da je pesma koju je Tijana radila sa Brankom, mnogo kvalitetnija i mnogo lepsa od ove, kojom se Tijana predstavila Srbiji!...
Pravo da vam kazem, i nadala sam se ovakvoj i ovoj "cigamali" od Beovizije, ali se ipak nisam nadala, da ce petu godinu za redom Joksimovic birati, u ime cele Srbije, pesmu za Evroviziju!... pa ispade, da je cela Srpska nacija muzicki nepismena, a gospodin Joksimovic i Marina su jedini pismeni i kompetentni da pesmu odaberu!... Koji je ono blam....od pesme, a ide u Evropu!...:mad:

jela
09-03-2009, 11:05 AM
Evo da cujete i ovo sto svi spominju, moguca alternativa za Beovizuju

http://www.youtube.com/watch?v=WdmX6sJWjU4

Razredna
09-03-2009, 03:14 PM
Hvala ti Jelo na linku!... Tijana peva pa "razbija"!.... Svaka chast!....:respekt:

ps/ a i Branko je odlican gitarista! :poz

merima87
09-03-2009, 06:50 PM
meni se iskreno tijanina pesma i nastup nisu uopste dopali... nisam cula sve pesme tako da ne znam koliko mogu da komentarisem, ali ono sto sam cula je ravno katastrofi...

majabl
09-03-2009, 07:15 PM
Ova pjesma mi je super!:respekt:
Ali još uvijek ne mogu da se pomirim sa onim čudom na Beoviziji... :jester: Šta joj bi? :obrva: