Vlado Georgiev  

Go Back   Vlado Georgiev > "Žena bez imena" > Vaši komentari
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2004, 01:20 PM   #1
Staša
Tweetylina

Staša's Avatar

Default Neke smernice pri ostavljanju poruka ...

Veliki pozdrav i dobrodošao/la nam na forum Vlada Georgieva!

Sekcija "ŽENA BEZ IMENA - Vaši komentari" je predviđena kao što sam naslov kaže ISKLJUČIVO za komentare o albumu Žena bez imena ,baš kao što je i sekcija "NAVIKA - Vaši komentari" predviđena za komentare vezane za debi album.

Verovatno si već upućen/a u funkcionisanje foruma ali pošto se često dešava da dođe do nesporazuma (koje mi želimo da izbegnemo jer su stvarno nepotrebni), ovom porukom ti želimo dobrodošlicu u ime svih prisutnih na forumu, ali želimo u isto vreme da te generalno informišemo o osnovnim "pravilima ponašanja" na našem forumu.
Što se više budemo pridržavali istih dolazićemo ređe u neprijatne situacije, pa te stoga molimo da naredne redove sa pažnjom pročitaš i primenjuješ ih i u praksi .
  1. Najosnovnije pravilo ponašanja
    Vređanje na nacionalnoj, verskoj i/ili političkoj bazi je najstrože zabranjeno i biće rigorozno sankcionisano.
  2. Trudi se da ne skrećeš sa teme.
  3. Dobro čitaj tuđe postove i i trudi se da argumentovano odgovaraš!
  4. Ne koristi suvišne komentare, beskorisne replike i kratke forme tipa "slažem se","baš sam to hteo/la reći", "super!", "pozdrav!" i sl.
  5. Smajlije koristi u ograničenim količinama i ne piši velikim slovima (jer "jezikom foruma" to podrazumeva da vičeš, što je itekako nepotrebno!)
  6. Kulturno se ophodi prema svima, čak i ako se osetiš isprovociranim/om. Administratori će već intervenisati kada/ako za to bude bilo potrebe tako da nema potrebe upadati u bespotrebne raspravke sa članovima.
  7. Psovke su najstrože zabranjene i biće rigorozno sankcionisane.
  8. Ako o temi o kojoj želiš da započneš diskusiju do sada nije bilo reči (to ćeš lako proveriti sistemom pretrage) bitno je da napišeš što više potrebnih informacija,jer što više informacija daš, bolje i preciznije odgovore možeš dobiti. U slučaju da se radi o otvaranju debate ili neke opšte dileme/pitanja, poželjno je da izneseš svoje misljenje/stav povodom teme što će povećati interesovanje kod članova, a samim tim i njihova javljanja.
  9. Pri otvaranju nove teme potrudi se da sam naziv iste bude što jasniji ,jer priznaćeš oni koji počinju sa "Imam jedno pitanje", "Hej ljudi..." i sl. ne otkrivaju baš ništa vezano za temu i članovi ih često "preskaču"
Molba: pridržavaj se ovih osnovnih pravila. Posebno obrati pažnju na tačke 1, 2 i 4 jer je cilj da spamovanje na forumu svedemo na minimum. Svi postovi koji ne zadovoljavaju data pravila biće brisani, a autori opomenuti.

Ako imaš bilo kakvih nejasnoća tu su administratori koji su uvek spremni da pomognu, ali se možeš slobodno obratiti i bilo kome članu sa malo "dužim radnim stažem" na forumu – svi su voljni da pomognu.

Još jednom srdačan pozdrav, i dobro nam došao/la!
VG Team Administratora
Staša is offline  
Old 22-08-2004, 05:17 PM   #2
Mina

Mina's Avatar

U cilju boljeg funkcionisanja foruma i iz respektabilnosti prema Vladu kao i ostalim clanovama, donete su neke odluke, na osnovu kojih ce mnogi primetiti da su mnoge teme zakljucane, a poruke obrisane.

Jos jednom ponavaljamo da ce sve spam poruke (slazem se, odlicna ideja, i ja takodje i sl.), od sada biti automatski brisane, bez daljih objasnjenja. Oni koji ne mogu da se suzdrze od spamovanja neka to rade na nekom drugom mestu.
Isto vazi i za poruke koje skrecu sa zadate teme. Tema ima jako puno, stoga prvo proverite da li je tema vec otvarana, a ukoliko nije - slobodno otvarajte nove, ali se, pre svega drzite koncepcije foruma i sobe u kojoj se nalazite.

Takodje, privatnu komunikaciju zadrzite na nivou privatnih poruka i mailova. Sasvim je u redu diskutovati sa clanovima na zadatu temu (u nivou osnovne kulture), ali pohvale i sl. drugih clanova za predloge i postupke upucujte privatno.

Hvala na razumevanju,

VG Administrator Team
Mina is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules